Dario Špikić je odigrao sjajnu utakmicu protiv Osijeka

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
MLADA ZVIJEZDA DINAMA

‘Uopće ne razmišljamo o Hajduku, želimo odmah postati prvaci! Čujem da stiže ogroman broj naših navijača‘

Mladić doveden iz Gorice odigrao je u nedjelju protiv Osijeka najbolju partiju u plavom dresu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. svibanj 2022. 09:43

Dario Špikić (23) još je jedan igrač Dinama kojemu je svanulo nakon dolaska Ante Čačića. Imao je hrabrosti privremeni trener Modrih u jednoj od najvažnijih utakmica sezone od prve minute u vatru gurnuti mladića koje je već nekako bio zaboravljen.

Podsjetimo, stigao je Špikić u plavi dom kao mladi hrvatski reprezentativac i jedan od ponajboljih nogometaša Gorice prošlog ljeta (potpisao u zimu 2021. godine, pa ostao na posudbi u redovima momčadi iz Velike Gorice), gurnuli bismo ruku u vatru da će biti pojačanje Dinama, a onda je naglo “ispario”, kako to zna s nekim igračima biti kad se radi o plavom klubu. Ove sezone odigrao je samo jednu utakmicu svih devedeset minuta i to onu koji su Modri izgubili od Lokomotive (0:1). Do utakmice s Osijekom zabio je samo jedan pogodak, onaj Hrvatskom dragovoljcu u prošlogodišnjoj uvjerljivoj pobjedi od 8:0...

I onda, kad je bilo najvažnije, protiv društva iz Gradskog vrta, Špikić je uz Brunu Petkovića i Mislava Oršića bio najbolji igrač Dinama. Postigao je drugi pogodak koji je praktički zaključio derbi, a nad njim je i Čeberko zaradio drugi žuti, isključujući karton.

"Jako sam sretan zbog moje izvedbe protiv Osijeka. Naravno, uvijek se može bolje, ali ne mogu sad biti neskroman, definitivno sam zadovoljan. Volio bih da svaku utakmicu odigram kao što sam odigrao u nedjelju protiv Osječana", kazao nam je u uvodu Špikić.

'Napokon smo pokazali tko je Dinamo!'

Pričao nam je o kompletnom dojmu silno važne nedjeljne utakmice s momčadi Nenada Bjelice.

"Protiv Osijeka smo napokon pokazali tko je Dinamo i kako mora izgledati! Upravo tako Dinamo treba igrati, baš na taj način, biti napadački orijentiran, agresivan, čvrst, dominantan. Takvi moramo biti i u ove dvije posljednje utakmice HNL-a. Imali smo sjajnu podršku s tribina, navijači su prepoznali našu borbu i trud, bio je užitak igrati uz takvo navijanje. Osim između nas na terenu, i na tribinama je vladala šampionska atmosfera. Bila je to zaista sjajna večer obojena u plavu boju", podvukao je nadareni mladić.

Kažemo mu da je sigurno posebno sretan što je Ante Čačić preuzeo momčad jer mu je bivši hrvatski nogometni izbornik pružio priliku u trenucima kad se rješava uzbudljiva prvenstvena sezona.

"Vidite, ja sam praktički od dolaska u Dinamu u minutaži koju sam imao igrao na poziciji koja nije moja. Po vokaciji sam krilo, a kako smo igrali bez krila, idemo kazati da sam cijelu sezonu igrao tog 'wing-beka'. Možda sam dvije utakmice odigrao na svojoj poziciji. Stavio sam se u službu momčadi u formaciji u kojoj smo igrali. Ha, snalazio sam se, ali nije to, naravno, bilo - to. Bio sam presretan kao malo dijete kad sam kod trenera Čačića napokon dobio priliku na krilu i to u ovako bitnoj utakmici. Htio sam pokazati da ja to mogu, te da me trener s pravom gurnuo u igru od prve minute."

Eto, dakle, Ante Čačić je doveo Dinamo pred osvajanje titule postavljenjem igrača na njihove prirodne pozicije...

"Da, da... I odmah je priča postala drukčija. Mnogo ljepša za nas."

Postaje li Dinamo prvak u sljedećem kolu, hoćete li pobijediti Šibenik na Šubićevcu u predzadnjoj rundi?

"Vjerujem da ćemo u Šibeniku pobijediti i osigurati naslov prvaka. Već smo jučer počeli s maksimalnom pripremom za Šibenik, skroz smo se posvetili toj utakmici. Želimo sve zaključiti na Šubićevcu."

Znači, ne biste željeli da o prvaku odlučuje posljednja utakmica s Hajdukom na maksimirskom travnjaku?

"Ma, uopće ne razmišljamo o toj utakmici s Hajdukom. Samo smo fokusirani na Šibenčane, hoćemo u idućem kolu postati prvaci. Uopće se bavimo promišljanjima o bilo čemu drugom osim o onome što nas čeka u Šibeniku. Ove sezone naši suparnici su mijenjali trenere, dosta su mijenjali momčad. U nekim utakmicama su izgledali dobro, u nekima lošije, opasna su momčad. Mogu nam naštetiti, tako da moramo biti najbolji što možemo ako želimo u nedjelju slaviti još jedan naslov."

'Vjerujem da ćemo navijače razveseliti titulom'

Priča nam kako zna da će Dinamo nadolazećeg vikenda imati i sjajnu podršku na Šubićevcu u utakmici koja aktualnom hrvatskom lideru donosi još jedan naslov državnog prvaka.

"Čujem da se sprema ogroman broj naših navijača krenuti prema Šibeniku. Mi igrači smo jako sretni zbog toga jer će nam njihova podrška biti potrebna, kad ih čujemo dolje na travnjaku, onda smo još žešći. Vjerujem da ćemo sve naše navijače koji stignu u Šibenik razveseliti s titulom prvaka. Ako mi trener opet da priliku od prve minute, potrudit ću se opet opravdati ukazano povjerenje", zaključio je Špikić.

Mišić će propustiti prvi HNL dvoboj od 21. kolovoza prošle godine!?

U sjeni Dinamove velike (3:0) pobjede nad Osijekom, ostao je treći žuti karton plavog veznjaka Josipa Mišića. Jedan od najvažnijih Dinamovih igrača ove sezone, u svakom slučaju i jedan od najstandardnijih, propustit će tako utakmicu sa Šibenikom u Šubićevcu, Dinamov trener Ante Čačić primoran je tražiti novo rješenje. Hoće li se u novom rasporedu snaga odlučiti za Martina Baturinu, koji je u prvih 11 umjesto Mišića zaigrao i u onoj ne baš slavnoj utakmici protiv Lokomotive ili će priliku dobiti Amer Gojak, trenutno je teško reći. Ili će Čačić izmisliti nešto sasvim drugo?
Kako god, Modri moraju bez Mišića, a u takvoj su situaciji ove sezone bili vrlo rijetko. Mišić je dosad propustio samo četiri utakmice (jednu u Europi, dvije u HNL-u i jednu u Kupu), s tim da je u HNL-u zadnji put bio izvan kadra bio još u kolovozu prošle godine. Nije Damir Krznar s njim mogao računati 21. kolovoza protiv Lokomotive, tjedan dana ranije propustio je i utakmicu s Goricom. Odmarao je Krznar tada Mišića za europske utakmice, da nije bio gust raspored, vjerojatno bi i u ta dva susreta Mišić upisao određenu minutažu. (tn)

ŠPIKIĆEVI KLUBOVI

Kurilovec

Dinamo Zagreb

Hajduk II

Gorica

03/10/21.

- Špikić je zabio prvi pogodak za Dinamo i to u maksimirskoj pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca od 8:0

08/05/22.

- Špikić je zabio drugi pogodak za Dinamo u zagrebačkom nadmetanju protiv Osijeka rezultatom 3:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:26