Torcida na Šubićevcu

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
VRUĆI DOČEK

Torcida stigla brodom iz Vodica, Funcuti spriječili iskrcaj, a onda je na scenu stupila policija...

Zbog incidenta je došlo do poremećaja u prometu i zastoja plovidbe prema šibenskim otocima
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 29. siječanj 2022. 19:59

Trebao je ovo po svemu biti jedan od mirnijih dalmatinskih derbija. Ipak, kako vrag nikad ne spava tako je ipak bilo pokušaja navijačkih sukoba, koji nažalost često prate sudare Šibenika i Hajduka.

Prema izjavama i snimkama putnika, policija je spriječila vjerojatni sukob Funcuta i Torcide na gatu Vrulje na šibenskoj rivi. Skupina domaćih navijača pokušala je spriječiti pristajanje broda Tijat koji je iz Vodica osim redovnih putnika u Šibenik dovezao i skupinu navijača splitske momčadi.

U jednom trenutku, pokazuju snimke, sukob je bio vrlo blizu, ali sve se zaustavilo na gužvi, komešanju, psovkama uz uznemirenost putnika na brodu. Veći sukob spriječila je policija koja je otjerala skupinu šibenskih navijača pa je Tijat mirno mogao pristati, a putnici se iskrcati u šibenskoj luci.

Navijači Hajduka su zadržani na brodu, onima bez ulaznice nije ni dopušten izlazak s broda te su pod pratnjom policije navodno ispraćeni natrag, a one koji su imali ulaznice za utakmice policija je maricama prevezla do Šubićevca. Zbog ovog incidenta došlo je do poremećaja u brodskom prometu i zastoja plovidbe prema šibenskim otocima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 09:24