Duje Čop (desno)

 RONALD GORSIC Cropix
ŠIBENIK SVE JAČI

Stigla pojačanja iz Dinama i Hajduka, sve bliže dolasku i novi stranac! ‘Ne sjećam se kad smo ovo imali‘

‘Ne sjećam se otkako sam u Šibeniku, da smo na početku priprema imali gotovo posloženu momčad‘
Piše: JL.Objavljeno: 22. lipanj 2022. 09:26

Prvog dana slovenskih priprema šibenski je prvoligaš odradio odmah večernji trening u Kranjskoj Gori. Nije se gubilo vrijeme, pa se momčad odmah po smještaju u hotel Kompas spustila na teren.

- Dočekalo nas je ugodno vrijeme, krenuli smo sa +30 iz Dalmacije, a navečer je ovdje bilo čak i malo hladno - izvijestio je iz Dežele Ivica Matas.

Član stručnog stožera trenera Damira Čanadija zadužen za rad s golmanima hvali uvjete koji su ih dočekali u Sloveniji.

- Uvjeti su stvarno idealni, od hotela, terena, klime. Zaista pravi pogodak je bio ovaj dolazak u Kranjsku Goru. Imamo sve što nam treba, za sada smo sami tu, nema gužve, možemo se posvetiti samo radu zbog čega smo uostalom i došli ovdje - ističe Matas, koji u Kranjskoj Gori radi s dvojicom vratara.

- Tu su Rogić i Đaković, nema najmlađeg Benata, koji se ozlijedio i koji je ostao u Šibeniku. Nadam se da će po našem povratku, ili tu negdje, opet biti u pogonu - dodaje Matas.

Momčad se inače polako kompletira, pripremama Narančastih već se priključio Duje Čop. Negdašnji najbolji strijelac Prve HNL s 22 gola i ex-Vatreni (14 nastupa, 3 gola) brzo se spakirao i s Maksimira zaputio prema Kranjskoj Gori. U tijeku utorka očekivao se i Ivan Dolček, pa su tako jedan dinamovac i jedan hajdukovac u istome danu pojačali redove šibenskog prvoligaša.

- Imamo dobru momčad, radnu, koja se očito još pomalo ekipira. Očuvali smo kostur od lani, a stiglo je nekoliko zanimljivih igrača. Mislim da ćemo biti dobri, moje neko dugogodišnje iskustvo mi to govori - dodaje Matas, koji nam je još nešto priznao:

- Ne sjećam se otkako sam u Šibeniku, a tu sam jako dugo, da smo na početku priprema imali gotovo posloženu momčad. Sve za sada izgleda prilično dobro, ozbiljno, i čeka nas paklenih dva tjedna ovdje u Sloveniji - završio nam je svoje javljanje iz Dežele Ivica Matas.

Inače, kako doznajemo, veznjak Patrick Salomon iz Austrije je u utorak bio još bliže dolasku na Šubićevac, ali dok se ne srede sve potankosti u klubu se ne izlijeću konačnim stavovima. Isto kao i u slučaju Vinka Petkovića. Crveni telefon na relaciji s Osječanima je užaren i očekuje se konačna odluka Nenada Bjelice oko moguće posudbe brzonogog napadača na Šubićevac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:40