ZELJKO PUHOVSKI Cropix
STIŽE I SPORTSKI DIREKTOR?

Senzacionalna vijest iz susjedstva! Bivši trener Rijeke naprasno napustio klub kako bi preuzeo hrvatskog prvoligaša

Nakon otprilike osam mjeseci otišao je iz Ljudskog vrta, a početkom ove godine sjeo je na klupu Celjana
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. svibanj 2022. 12:50

Slovenski sportski dnevni list 'Ekipa' u svom tiskanom izdanju u srijedu donijela je senzacionalnu vijest; Simon Rožman, bivši trener Rijeke, naprasno napušta klupu Celja da bi postao trenerom Šibenika! Trener koji je s Rijekom osvojio Kup, prošle je godine preuzeo Maribor, međutim, nakon otprilike osam mjeseci otišao je iz Ljudskog vrta, a početkom ove godine sjeo je na klupu Celjana.

Prvaci iz sezone 2019./20. nisu imali dobru sezonu, završili su na osmom mjestu, ali unatoč tome Rožmanova se budućnost na klupi nije smatrala upitnom. Vlasnici kluba uložili su u klub, cilj je novi uzlet na vrh ljestvice, Rožman je bio važna karika u tom lancu. Međutim, iako službene potvrde da je otišao s klupe još nema, slovenski kolege tvrde da je to 'gotova stvar', a da je razlog što je Rožman pokrenuo pregovore o dolasku na klupu Šibenika te da bi Šubićevac trebao biti njegova nova postaja.

Tragom te vijesti ispitali smo u nogometnim krugovima kakva je situacija s Rožmanom i Šibenikom, s više strana dobili smo potvrdu da tu 'ima nešto', da postoje kontakti, ali nitko sa sigurnošću ne može reći hoće li se suradnja i ostvariti. Šibenik je bez trenera, nakon što ga je na kraju sezone napustio Dean Računica, a klupski se planovi u novoj sezoni uglavnom svode na forsiranje mladih igrača, a baš bi Rožman u toj priči bio idealan kadar. No, hoće li se to na kraju i dogoditi, hoće li se slovenski stručnjak vratiti u HNL, znat ćemo idućih dana.

Ne čudi da se Šibenik odlučio potražiti trenera Rožmanovog profila. On se još u Domžalama istaknuo kao odličan trener-stvaratelj, a to je ideja koju je i vlasnik Šibenika Marino Jurić javno istaknuo kao vodilju sportske politike kluba. Rožman je radeći u Rijeci potvrdio da ima trenerski gen, osvojio je Kup, imao sjajna razdoblja, premda se na koncu nekako zagubio u visokim ciljevima kakve Rijeka uvijek ima. Bogatiji za to iskustvo, Rožman bi svakako trebao biti dobar trener za Šibenik.

Tijekom jučerašnjeg dana u eter se probila i vijest da bi i sportski direktor Istre 1961 Dario Dabac mogao put Šubićevca. On je navodno na izlaznim vratima pulskog prvoligaša. Dabac je u Puli napravio puno dobrih stvari po pitanju dovođenja mladih i jeftinih igrača, tako mu ponuda sigurno ne manjka. Međutim, još je uvijek otvoreno kakav će put izabrati, kao što nema ni potvrde da je baš Šibenik taj koji ga želi.

Kako god, Marino i Marina Jurić očito su se ozbiljno uhvatili posla, te pokušavaju klub osoviti na zdrave noge tražeći prije svega mlada, ali i afirmirana stručna imena, željna novih dokazivanja. Turbulentno proljeće jasno im je pokazalo da klub poput Šibenika mora uložiti novac u takav kadar, jer bez takvih ljudi ideja "odgoja" mladih talenata u zdrave igrače teško može saživjeti. Pripreme za novu sezonu već su skoro pred vratima i jako je važno da ih klub dočeka s ljudima koji će imati vremena "pročistiti" svlačionicu, te je popuniti s kvalitetnim mladićima, ali i pokojim iskusnim igračem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:11