Niko Datković branio je boje Rijeke

 TEA CIMAS/CROPIX
MERCATO U PUNOM JEKU

Procurilo ime ‘misterioznog braniča‘ koji se vraća u HNL! Stiže iz Španjolske, a želi ga više klubova

Nekoć je bio u Rijeci, a sad važe između nekoliko opcija. Ima tu i inozemnih rješenja...
Piše: Davor Trutin, Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2022. 11:38

Prvi od dva tjedna slovenskih priprema Narančastih bliži se svome kraju. Šibenski prvoligaš je ukupno već 14 dana u procesu treninga i praktički su njegovi nogometaši usred najtežeg razdoblja rada.

Uvodni slovenski tjedan zaključen je odigravanjem prve prijateljske utakmice protiv TSC iz Bačke Topole, suparnika protiv kojeg su igrali i prošle godine, na Pohorju. Iz Kranjske Gore proteklih dana stizale su samo pozitivne vijesti, o pravoj radnoj atmosferi, dobrim, kvalitetnim uvjetima, o tome kako su se pojačanja pristigla ovog ljeta brzo uklopila i slično...

Za dobru vibru zadužen je i stručni stožer, koji je odigrao i svoju utakmicu između sebe, a u sudaru starih i mladih bolji su bili - mladi.

Na Šubićevcu su u korona vrijeme promovirali navadu da svoje nove igrače predstavljaju bez posebnih presica, pa je tako red došao i na još jednog. Riječ je o Marcelu Čanadiju, igraču s kojim je klub i službeno potpisao ugovor, i to na jednu plus jednu godinu.

Otac kao trener

Čanadi mlađi je 24-godišnji veznjak koji je igrao za austrijske i njemačke klubove, a u Šibenik stiže iz SV Rieda, a sada će ga na Šubićevcu trenirati otac Damir! U mlađim uzrastima bio je i član Borussije Mönchengladbach, a igra na poziciji ofenzivnog veznog.

Iz Slovenije je nedavno preko klupskih društvenih mreža predstavljeno i najzvučnije ovoljetno pojačanje Duje Čop, a uskoro će i Ivan Dolček, koji je također u Sloveniji.

Nakon što se pripremama u Deželi priključio i Austrijanac Patrick Salomon, koji je potpisao na 1+1 godinu, zavladalo je zatišje što se pojačanja tiče. Šibenik je bio vrlo aktivan u ljetnom mercatu, ali iako je trenutno bonaca, to ne znači da je prijelazni rok za Narančaste zaključen. Dapače, subota je bio dan, odnosno, deadline za konačan odgovor o dolasku iskusnijeg stopera. U medijima se već provlačilo nekoliko imena, ali taj misteriozni branič, kojeg čeka Šibenik, navodno je Niko Datković, koji važe između nekoliko ponuda iz hrvatske lige, ali također i inozemstva. Datković je prošlu polusezonu odigrao u redovima španjolskog drugoligaša Mirandesa, a u HNL-u je već nosio dres Rijeke.

Crta nije podvučena

Još uvijek je otvorena i opcija s Vinkom Petkovićem, kojeg Nenad Bjelica još ne pušta iz Osijeka na posudbu u matični klub. No, bez obzira na ishod spomenutih igračkih kombinacija, Šibenik još uvijek očito nije podvukao crtu kada su u pitanju ovoljetni dolasci. A možda i onu koja se tiče odlazaka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:01