Duje Čop

 NIKSA STIPANICEV Cropix
PRAVA GOLIJADA

Pobjeda Šibenika u generalki za Rijeku: Dolček asistirao Čopu za prvi pogodak, a onda je krenulo...

Narančasti su odradili svoju generalku za dvoboj s Rijekom i uvjerljivim rezultatom svladali Zagoru
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 13. srpanj 2022. 21:06

Šibenik - Zagora 5:0

ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Gledatelja 100. Sudac: Dario Kulušić.

STRIJELCI: 1:0 Čop (28), 2:0 - Vidović (53), 3:0 - Vidović (60-11m), 4:0 - Kvesić (64), 5:0 - Skorup (88).

ŠIBENIK: Rogić, Perić, Mesa, Mina, Marasović, Salomon, Čanadi, Ćurić, Dolček, Čop, Špeljak (još su igrali Đaković, Rom, Matić, Arai, Barnabas, Skorup, Vidović, Kvesić, Bikić, Torres, Koprivnik).

Trener: Damir Čanadi.

ZAGORA: Lytovka, Klisović, Bagarić, Mornar, Jurišić, Zeljković, Brkić, Gabrić, Božić, Ivanišević, Krajina (još su igrali Slavica, Čular, Vrbičić, Vranić, Kosorčić, Vukičević, Majzelj, Burazer, Gulin, Blažević, Brajković, Rodić).

Trener: Boris Pavić.

Samo tri dana prije starta nove sezone HNL-a i dvoboja s Rijekom, šibenski prvoligaš odigrao je posljednji pripremni susret. Protivnik na Šubićevcu bila je Zagora, trećeligaš iz Unešića, koja je “glumila” momčad s Rujevice. Iako se očekivalo da će trener Damir Čanadi priliku dati igračima koji su igrali manje na ovim ljetnim pripremama, susret je započela momčad koja će više-manje krenuti protiv Riječana s eventualno jednom, maksimalno dvije promjene.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Konačnih 5:0, raspucanost u nastavku, treći susret bez primljenog gola (prethodno Olimpija i Maritsa), nešto je što može radovati stručni stožer. Šibenik igra u 3-5-2 sustavu, u kojem su bočni igrači zapravo krila, a tu i postoji prostor u kojem Šibenik mora napraviti poboljšanje.

Ušlo deset novih

Dok je Zagora stajala u čvrstom bloku i dok je imala snage, Narančasti su teško dolazili u situacije za gol iako su držali posjed preko 65-70 %. No, kada je jednom prošao Dolček, koji je igrao na lijevom boku, pa asistirao rutineru Čopu, a ovaj smireno naciljao mrežu Zagore, sve je bilo lakše. I playmaker Ćurić je prošao na svoj način par puta, potegnuo svoj snažan udarac.

U nastavku je ušlo deset novih igrača, samo je Stefan Perić odigrao 60 minuta, a Šibenik se protiv mladih Unešićana, u čijim redovima ima par zanimljivih igrača, poput brzog Jurišića, sasvim razigrao. Do kraja su postigli još četiri gola i generalka koja je u jednom svom dijelu bila i ona protiv Posušja iznjedrila je gotovo udarni sastav Šibenika za novu sezonu. Treba reći da (opet) nije igrao Ivan Delić, koji ima problema s ramenom, ali najbolji strijelac Šibenčana prošle sezone bi mogao biti u kadru za Rijeku, barem na klupi. Kreković, koji se s četiri gola na pripremama prometnuo u prvog strijelca, uz Duju Čopa bi trebao činiti napadački duo u subotu. Nije bilo ni Nike Raka, koji je slomio prst na ruci, i to su trenutno ti upitnici oko udarne postave Šibenika. Obrambeni trio činili su Mesa, Perić i Mina, a Matić, koji nema pravo nastupa za Šibenik, u prva tri kola ušao je u nastavku.

Dosta bivših igrača

Ako je suditi po interesu gledatelja koji su došli pogledati generalku sa Zagorom, subotnji dvoboj s Rijekom u 21 sat mogao bi biti dobro posjećen. Lijepo je bilo vidjeti i dosta Šibenikovih istaknutih bivših igrača na tribinama u utorak, od skauta Nikice Cukrova, koji prati i treninge, preko Zorana i Hrvoja Slavice (sin branio za Zagoru u nastavku), Ivana Božića, koji je s Dugim Selom napravio odlične stvari prošle sezone, Marka Kartela, prošle sezone jednog od trenera Šibenika, Antu Bulata, koji bi uskoro mogao postati dio šibenske stručne priče…

GORAN TOMIĆ Bilo je dosta poziva, ponuda, ali sada mi je najbitnije da se odmorim.

Na zapadnoj tribini, u društvu svoga sina, susret je pratio i Goran Tomić. Ovaj Šibenčanin, koji je donedavno vodio Rijeku, nakon dosta neočekivanog razlaza s Rujevicom nema novi angažman, a na naš upit ima li na vidiku neki novi klub rekao nam je sljedeće...

- Bilo je dosta poziva, ponuda, ali sada mi je najbitnije da se odmorim. Dvanaest godina sam u punom pogonu, baš mi paše ovaj odmor od stresa. Normalno, ako dođe neka ponuda koja će se teško moći odbiti, onda će se stvari promijeniti - kazao nam je Žare, kako u Šibeniku od milja zovu jednog od najboljih trenera HNL-a. GT će, naravno, u subotu biti na Šubićevcu i pratit će dvoboj Šibenika i Rijeke, s kojom je bio nadomak trofeja Kupa…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:23