Slika iz nekih drugih vremena: Bivši trener Osijeka Nenad Bjelica i nekadašnji trener Šibeniaka Mario Rosas
 

 VLADO KOS Cropix
NEOBIČNA SITUACIJA

Nema najveće zvijezde, a dolazi najteži protivnik: ‘Zbog odlaska Bjelice oni su nam nepoznanica‘

Crna i nesvakidašnja serija Šibenčana - osam dvoboja, osam poraza, uz gol-razliku 1:21!
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 02. rujan 2022. 17:01

U svijetu skijaških skokova najpoznatije natjecanje je turneja 4 skakaonice. A pred nogometašima Šibenika nastavlja se turneja 4 teškaša! Nakon Dinama gdje Narančasti nisu uspjeli otkinuti željene bodove, slijedi druga postaja - Osijek.

Na sam spomen Osijeka Šibenčanima se vjerojatno smrači pred očima. Odigrali su s njima u dvije prethodne sezone osam dvoboja, i upisali isto toliko poraza, uz gol razliku 1:21! Na pobjedu protiv Bijelo-plavih Šibenik čeka skoro 11,5 godina, posljednju su upisali 19. ožujka 2011. na Šubićevcu kada su slavili golovima Ivana Fuštara 2:1.

Od tada na ovamo svašta se u međuvremenu dešavalo, u oba kluba, poglavito u Šibeniku. Ali, nećemo sada o tome, zajedničko svim tim šibenskim porazima je da ga je kao trener Slavonaca potpisao Nenad Bjelica. Osječane nisu uspjeli zaustaviti ni Rendulić, Rosas, Escobar, Računica... “Nemilosrdnog Bjelice” odnedavno nema više na klupi kluba s Drave, pa je možda i to neka nada Dalmatincima da prekinu tu, za njih uistinu crnu, nesvakidašnju seriju.

- S obzirom da je otišao Bjelica Osijek je trenutno mala nepoznanica. Ali fokusirani smo na sebe i izuzev Čopa koji ima problema sa zadnjom ložom, svi ostali momci su spremni i željni utakmice. Nadamo se našoj dobroj partiji i pozitivnom rezultatu, pobjedi protiv jednog velikog protivnika - kazao je pomoćni trener Šibenika Mario Rac.

Čopa zbog ozljede zadnje lože nije bilo ni protiv Dinama i trebao bi se vratiti u kadar za dva tjedna.

A domaćin je pobjedom nad Hajdukom već naznačio izlazak iz krize.

- Osijeku je sigurno puno značila pobjeda nad Hajdukom, prije svega u tom psihološkom momentu, tako da nas vjerojatno dočekuju u nešto boljem ozračju. I oni i mi dosta teško primamo golove, teško da bi detalji mogli odlučivati, između ostalog puno radimo na prekidima, gdje su oni jako opasni - istaknuo je Rac.

Doznajemo kako u Osijek putuje i Ivan Dolček, koji je propustio posljednja dva ogleda protiv Varaždina i Dinama. Hajdukov polivalentni nogometaš tako je opet u kadru za nastup, pa je valjda time riješen taj problem oko njegove prilagodbe oko posudbe na Šubićevcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 01:11