Cropix
TRENER HAJDUKA

Ivan Leko: Pokazali smo karakter, a remi Dinama je bio jedan od razloga slabijeg ulaska u utakmicu

‘Nemamo kvalitetu Barcelone da razbijamo po 5:0. Mi moramo stvoriti moćnu momčad‘, rekao je trener Bijelih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 18:05

Šibenik je poveo, ali Hajduk je preokrenuo i u 18. kolu stigao do vrijedna tri boda (IZVJEŠTAJ PROČITAJTE OVDJE). Nakon nedjeljne utakmice na Poljudu oglasio se trener gostujućeg sastava Mario Cvitanović (IZJAVE PROČITAJTE OVDJE), u nastavku članka možete saznati i prve dojmove trenera Hajduka Ivana Leke.

- Pobjeda je zaslužena. Istina, teška. Protivnik je bio dobar, zatvoren, organiziran. Loše smo ušli u utakmicu. Nisu nas izdominirali, nego su nas ponijele emocije. Htjeli smo na brzinu pokazati nešto što ne treniramo. Nogomet je utakmica gdje moraš igrati ono što treniraš. Kažnjeni smo primljenim pogotkom, ali kasnije smo bili dobri. Volim reći da smo bili sretni, ali smo sreću zaslužili. Pokazali smo karakter. Puno smo radili, ali smo i griješili. Kada previše želiš, to ti se ponekad obije o glavu, rekao je Leko pa dodao:

- Nama je nakon pet minuta zatrebao time-out, da smislim želju i volju. Ali, je bio nered i tako smo dali Šibeniku da nam postigne pogodak. Treba igrati s glavom i velikim srcem, a mi smo na početku imali samo srce. Želim vidjeti da svi daju maksimum i kada te sreća poljubi, onda si jako radostan. Ovo su pobjede koje ti pomognu da rasteš brže. Mi smo na početku rada, ali ti je slatko kada pobijediš ovako teško. Utakmica je puno toga dobrog pokazala, imali smo 17 udaraca iz kaznenog prostora, moraš od toga postići tri-četiri pogotka. Statistika me raduje, ali znam da imamo još puno za raditi i nama je jedini put ponizno. Šuti, radi i rasti. Mi nemamo kvalitetu Barcelone da razbijamo po 5:0. Mi moramo stvoriti moćnu momčad. Prpić? Bio je odličan, pokazao je da je dobar. Želi učiti, ima kvalitetu, talent. Kada živiš tako, odmah si dobar. Koncentriran i miran. Bio je jedan od boljih. Dinamo? Mene kao navijača veseli kada protivnici gube bodove, ali ja kao trener moram misliti samo na svoju utakmicu. I taj remi Dinama sigurno je bio jedan od razloga slabijeg ulaska u utakmicu. Što će raditi protivnik, za neke stvari ti treba sreća, ali mi moramo napredovati. Ne smijemo gubiti fokus i energiju, zaključio je Leko.

Dominik Prpić:

- Zahtjevna utakmica, teško vrijeme, težak teren. Šibenik je došao s motivom. Želio bih se zahvaliti treneru, njegovom stožeru, svim trenerima u Akademiji koji su me vodili i usmjeravali me u karijeri. Trener traži od nas da igramo napadački, da živimo za svaku drugu akciju. Isplatilo nam se što smo vjerovali da možemo pobijediti. Istra? Idemo se regenerirati i pripremiti za Pulu. Na kraju bih još napomenuo da pobjedu posvećujem rođaku koji je preminuo prije dva dana. Bio je veliki navijač Hajduka.

Anthony Kalik:

- Teška utakmica po teškim uvjetima, na kraju sretna pobjeda. Postigao sam zgoditak, ali trebao sam zabiti još jedan. Ali, da nisam zabio onaj prvi, "ubio" bi me Krovinović radi one pete kod prvog udarca. Uvjeti su bili teški, morali smo se prilagoditi. Zaslužili smo tri boda i sada idemo ponoviti pobjedu u Puli. Idemo po tri boda, nemamo što drugo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:31