DAMIR SKOMRLJ Cropix
RIJEKA KREĆE U NOVU SEZONU

‘Imam najbolju momčad na svijetu, kakav bih ja bio trener da kukam i plačem!?‘

Dragan Tadić večeras u Šibeniku ima službeno krštenje na klupi riječkoga kluba
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 16. srpanj 2022. 08:14

Napokon je došao i taj dan, publika na Kvarneru zasigurno se zaželjela dobrog nogometa, no za domaću premijeru morat će se strpjeti do idućeg tjedna. Rijeka danas od 21 sat na Šubićevcu protiv Šibenika gostujućim susretom otvara novu sezonu u okviru prvog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, kako je novi službeni naziv elitnog nogometnog natjecanja u Hrvata.

- Danas krećemo s prvenstvom, ispred nas je jedna zahtjevna utakmica, a prvo kolo je uvijek specifično. Mi smo dosta promijenili ekipu, baš kao što je to napravio i Šibenik, ali od nas očekujem da budemo momčad s gardom i da predstavimo Rijeku u najboljem mogućem svjetlu - kazao je u uvodu Dragan Tadić, glavni trener (formalno tehnički direktor) Rijeke.

Dobro skautirali

Tadić već ima definiranu momčad za ovaj susret, unatoč određenim problemima koji su se pojavili u redovima Bijelih, prije svega s ozljedama nekih od stožernih igrača.

- Sastav smo definirali, pripremali smo dvije opcije tijekom priprema što se tiče formacije, a tijekom subote ćemo se odlučiti za neku od njih. Normalno, nogomet je živa igra, sve se to može mijenjati i tijekom susreta. Bez obzira na varijante sustava mi idemo po pobjedu, to uopće nije sporno. Mi ćemo svaku utakmicu ići na pobjedu. Dat ćemo sve od sebe, to je sigurno. Nema sumnje da će utakmica biti zahtjevna, ali dobro smo ih skautirali, imaju drugačiji pristup igri nego prošle godine, totalno je to drugačija igra nego lani. Što to točno znači? Pa, dosta su kompaktniji nego ranije, dosta igraju u bloku, prošle sezone su bili dosta ofenzivniji. Pričam o onome što smo vidjeli iz njihovih par pripremnih utakmica. S te strane će susret biti zahtjevan, ali, ponavljam, očekujem pobjedu u svom debiju na trenerskoj klupi Rijeke. Imam pozitivne dojmove od lani iz Šibenika, nadam se da će se tako nastaviti već danas.

image

Dragan Tadić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Što se zdravstvenog kartona tiče, osim onih koji su od ranije teže ozlijeđeni (Galešić, Solano, Mitrović), ostatak kadra će Tadiću biti na raspolaganju.

- Svi drugi su zdravi osim igrača koji, na žalost, na neki duži period neće biti s nama. Možda se netko prije vrati, nadam se Solano prije svega, prognoze nisu tako loše kako su prvobitne najave bile. Ostali dečki su odlično trenirali ovaj tjedan, spremni su i zdravi.

Tadić je pitanje o pojačanjima proslijedio na pravu adresu...

- Pa, mislim da je to pitanje za upravu kluba i sportskog direktora, ja sam fokusiran na dečke koje imam i ponašam se kao da će biti do kraja sezone tu. Za mene imam najbolju ekipu na svijetu, kakav bih ja to trener bio da sada kukam i plačem, dečki daju svoj maksimum i mi im vjerujemo. Što će biti, ne znam. Šveđani? Fokusiran sam samo i isključivo na svaku sljedeću utakmicu, a to je Šibenik. Kada tamo odradimo posao kako treba, onda možemo pričati o Europi. Za mene je najbitnija svaka sljedeća utakmica, to je moje nogometno razmišljanje - dodao je Tadić.

Dosta je mladih

Riječ je nakon trenera preuzeo Ivan Smolčić, branič Rijeke i brat blizanac donedavnog kapetana Bijelih Hrvoja Smolčića, koji je svoju karijeru istekom prošle sezone nastavio u bundesligašu Eintrachtu iz Frankfurta.

Smolčić je, zajedno s još osam igrača prošle sezone, bio dio kontingenta koji je zajedno s Tadićem bio na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu, a danas je uzeo riječ kao ponosni član Rijeke, koja je s tri minute mlađim Smolčićem produžila ugovor do 2024. godine.

- Kako je i trener rekao, čeka nas jedna dosta zahtjevna utakmica, znamo koliko bi nam značila ta pobjeda na otvaranju prvenstva, zbog atmosfere, dobrog ulaska u prvenstvo, a i zbog Europe koju već idući tjedan igramo pred svojim navijačima. Moramo dati sve od sebe da se iz Šibenika vratimo sretni i zadovoljni kući. Svi znamo što je Rijeka i što se od nas očekuje. Na nama igračima je, pa tako i na meni, da dajemo sve od sebe na svakom treningu i svakoj utakmici, već od danas ćemo se “bacati na glavu”, ići na pobjedu svaku utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti - kazao je Smolčić.

Kratko je prokomentirao pitanje o nikad većoj mladosti koja krasi ovosezonsku Rijeku.

- Ima nas dosta mladih, to može biti dvosjekli mač, no nadam se da će to sve ispasti dobro. Željni smo, želimo raditi, napredovati, a imamo i starijih suigrača koji su lideri na terenu i vjerujemo da ćemo uz njih i mi izgledati još bolje - dodao je Smolćić za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:34