Antonio Marin u akciji u tamnom dresu

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
POVRATAK KUĆI

Dribla bolje od Petkovića, fauliraju ga više i od Livaje: Ponajbolji igrač Šibenika vraća se u Dinamo!

Nije tajna da su ovo ljeto čak i izvjesni odlasci Oršića i Petkovića, on bi ih trebao nadomjestiti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2022. 14:26

Mnoge će oči u nedjelju biti uprte u Antonija Marina. Jedan od igrača koji su na posudbi iz Dinama, jedan od najjačih Šibenikovih aduta ove sezone, imat će, kako to obično biva, najteži posao. Jer, kako god završi utakmica, netko će biti nezadovoljan. Ako odigra dobro i zaustavi Dinamo, poput nedavno Kulenovića, nije dobro za Dinamo. Ako ne bude među najboljima ili promaši neku veliku priliku, ili, kao što je Nevistić nedavno skrivio pogodak za izjednačenje, nije dobro. Za njega. Ako ne zaigra protiv 'svojih', opet ne valja...

Odavno znamo da te posudbe u klubove u istom natjecanju nisu najsretnija stvar, no, tako je, kako je, tu sad nema promjene. Marin će u nedjelju igrati, poznavajući ga, dat će sve od sebe za Šibenikove boje da se još jednom dokaže pred očima onih koji gledaju i bilježe. Uostalom, to je uvijek najbolji put. Sandro Kulenović u istoj je situaciji bio prije dva tjedna, zabio je gol s bijele točke za Lokomotivu, dečki s Kajzerice su uzeli Modrima dva boda. Ako ne mogu pobijediti Lokomotivu ili Šibenik u borbi za naslov, nisu krivi Kulenović ili Marin, a njima, zapravo, baš utakmice protiv Dinama trebaju biti najbolja referenca za povratak u Maksimir na ljeto. I tako se svi trebaju postaviti!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Iako, Marin je već svojim igrama ove sezone 'zaradio' povratnu kartu za Maksimir, posudba u Šibeniku može se ocijeniti 'palcem gore' i u nedjelju će protiv Dinama odigrati svoju zadnju utakmicu na Šubićevcu u narančastom dresu. Kad igrač koji nije klasični napadač u momčadi poput Šibenika zabije osam golova, a doda tome i sedam asistencija, onda su to odlične brojke. Antonio Marin još uvijek je mlad igrač, tek mu je 21 godina, iako je dojam da se već godinama bori za mjesto pod Suncem. A ovo mu je, zapravo, tek prva prava seniorska sezona.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Odigrao je 33 utakmice u HNL-u, propustio tek jednu zbog kartona, samo jednom nije bio starter. I to, kod četvorice trenera (Rosas, Milin, Kartelo, Računica), svi za Marina imaju samo riječi hvale. Igrao je i na više pozicija, bio je lijevo krilo, potom ofenzivni vezni, znao je zaigrati i kao špica i kao povučena špica. Može se i pohvaliti s više pretrpljenih prekršaja po utakmici od Marka Livaje i više uspješnih driblinga od Brune Petkovića (izvor Sofascore). Sve u svemu, sezona seniorskog sazrijevanja je uspjela, Marin je prošao 'test' koji je morao proći i na kraju sezone vratit će se u Maksimir. I pokušati se konačno nametnuti u prvi plan, za ozbiljnu minutažu.

Nije tajna da se u Maksimiru spremaju promjene, da su mogući, čak i izvjesni, odlasci Oršića i Petkovića, a baš bi te 'rupe' mogao pokriti Marin. Nominalno je zamjena za Oršića na lijevom krilu, međutim, igrao je, rekosmo, ove sezone i u sredini, nešto slično onome što veći dio sezone igra Petković. Naravno, nije isto, bez podcjenjivanja, igrati u Šibeniku i Dinamu, no, nakon ove dobre sezone na Šubićevcu sigurno je zaslužio priliku na ljetnim pripremama, a dalje će najviše ovisiti o njemu samome. I, naravno, novom Dinamovom treneru, tko god to bio. Bude li to Ante Čačić, možda ga baš ova utakmica na Šubićevcu uvjeri u Marinove kvalitete.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:18