Mario Carević

 NIKSA STIPANICEV Cropix
UTAKMICA SEZONE

Carević: ‘I bolje da nam treba pobjeda u Osijeku. Imamo puno više kvalitete od Zrinskog‘

Minimalnom pobjedom nad Dubravom Tim kabel Narančasti su izborili "majstoricu" u zadnjem kolu
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 28. svibanj 2024. 17:31

Pala je i posljednja prepreka uoči velikog finala sljedeće nedjelje u osječkom Gradskom vrtu. Šibenik je odigrao još jednu utakmicu koju je morao pobijediti, a istovremeno je mislima već bio u Osijeku. Utakmicu u kojoj nije imao pravo na krivi korak, kojeg su željno očekivali u Jurjevcu. Baš kao što su Šibenčani priželjkivali da će im Vukovar pomoći da su otkinuli bod(ove) lideru. Budući da se to nije dogodilo, a niti su to realno očekivali na Šubićevcu, Narančasti su ponovno imali golemi pritisak pred sobom.

Minus 5 bodova, okrnjen sastav bez četvorice standardnih igrača (Punčec, Pozo, Torres, Božić), rasterećenog suparnika koji je istina započeo bez ponajboljih igrača, a na sve to skupa nadovezala se nakon samo desetak minuta i nova ozljeda, lijevog krilnog braniča Ivana Cvijanovića, koji je zbog ozljede lože morao napustiti teren. Uza sve to Carevićeva je momčad nastavila stiskati Dubravu, ali do gola i skidanja tereta od 100 tona nikako nije dolazilo. Tek nakon 12 šansi, što čistih, što vrlo izglednih Delić je zabio za mir u kući.

"Igraču je u podsvijesti..."

U drugom dijelu pokazalo se kako je strah od nekog zalutalog metka bio očit, Šibenik se povukao, naprijed je pokušao igrati samo sporadično, a svima na gotovo punoj zapadnoj tribini stalo je srce kada je Dubrava zabila gol, koji je poništen zbog minimalnog zaleđa. Možemo samo zamisliti kakav bi bio šok da Šibenik na predzadnjoj skali nije uspio doći do velikog finala u nedjelju. Ali to se nije dogodilo, sada je sve jasno, Šibenik za povratak u elitu treba pobijediti Zrinskog i pokazati u međusobnom susretu je li uistinu u ovom trenutku bolji takmac. Ako pitate Marija Carevića, za njega tu nema dvojbe.

- Prerano smo upisali tri boda, kao i vjerojatno svi navijači. Mislim da smo fenomenalno ušli u utakmicu. U prvih 20-ak minuta imali smo niz sjajnih šansi. U tom momentu smo trebali otići na 2:0 i imati mir. Ali mi ne bi bili mi da se ne mučimo u datim trenucima i zato smatram da će na kraju naš uspjeh biti slađi - kazao je trener Šibenčana, koji se potom osvrnuo na majstoricu.

- Rekao bih da je nama bolje što moramo pobijediti. Jer, mi nismo ekipa koja zna čuvati rezultat. Mi u svakoj utakmici u kojoj smo imali vodstvo nismo stajali, već smo išli na dva ili tri nula. Svakako, mi ne bismo išli na jedan bod. Takvu igru niti jedan trener ne može napraviti i na taj način pripremati utakmicu. Ali svakom igraču je u podsvijesti da mu je taj bod dovoljan za ulazak u prvu ligu.

"Svi su već tjednima glavom u Osijeku"

Carević tvrdi da momčad koja istrči u Osijeku, bez obzira na sve nedaće i upitnike oko kadra mora biti kadra nadvisiti sve prepreke.

- U Gradskom vrtu će nam trebati 11 ratnika! Gore ćemo se morati potući u sportskom smislu te riječi. Ja toliko vjerujem u ove momke i mislim da imamo puno više kvalitete od Zrinskog. Maksimalno ih poštujem zato što su prvi. Možemo mi pričati ovo ili ono, Zrinski je lider i zaslužuje puni respekt. Postoji možda taj mali postotak da mi ne uđemo u prvu ligu. U tom slučaju, mi ćemo im dostojanstveno čestitati. Ali tako neće biti jer sam toliko uvjeren da smo mi pravi. Svi su već tjednima glavom u Osijeku i da su toliko nabrijani, da smo silno spremni za tu utakmicu. Bez obzira što ćemo imati neke izostanke meni to nije problem - zaključio je Carević, uoči velikog tjedna za šibenski nogomet.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. lipanj 2024 22:50