Hector Herrera u duelu s Ivanom Santinijem

 RINGO CHIU/AFP/PROFIMEDIA
LOV NA POJAČANJA

Bivši napadač Vatrenih vraća se u HNL? U isti klub mogla bi stići još dva dinamovca

Slaže se momčad za elitni rang natjecanja
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 18. lipanj 2024. 21:29

Sa Šubićevca i dalje nema nikakvih službenih informacija glede igračkih i inih promjena. Novinari se trude na svoj način izvući poneku zanimljivu informaciju, pa smo i mi uspjeli pročačkati neke potencijalne transfere.

Navijače najviše zanima kako će izgledati roster Šibenika u povratničkoj sezoni Supersport HNL-a. Ono što svi znaju, a svi navijači Narančastih priželjkuju, jest činjenica da se Carevićeva momčad, ukoliko želi biti iole konkurentna ostatku lige, mora pojačati. U svim linijama, a naročito u veznom redu. Šibenik mora odgovoriti zahtjevima prvog razreda nogometa, a to znači mora imati i kvalitetu i širinu, posebice ovo prvo, a mi bismo dodali i ponešto iskustva.

U Supersport Prvoj NL Šibenčani su imali samo jednog igrača u prvih 11 u statusu 30+(Punčec), a za nadmetanje u eliti trebat će mu još barem jedan-dva igrača koji su prekaljeni HNL nogometaši. Jedan od njih je i Filip Mrzljak (31), dosadašnji kapetan Gorice, koji je navodno jako blizu potpisu za Narančaste. Šuška se i o dolasku jednog bivšeg Vatrenog na Šubićevac - radi se o Ivanu Santiniju (35), napadaču koji je trenutno slobodan. Prošle dvije sezone Zadranin je bio u FC Zürichu, ali sa skromnom minutažom (168 minuta u 21 utakmici Superlige), uz 3 postignuta gola u Švicarskom kupu. Santini ima pet nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a igrao je u brojnim domaćin i inozemnim klubovima. Prije dvije sezone bio je član Osijeka. Iako više nije u najboljim danima, stasiti napadač bi svakako mogao pomoći klubu sa Šubićevca u nekim segmentima igre.

image

Ivan Santini

BORIS KOVACEV/CROPIX

Šibenčanima je zanimljiv i Bruno Unušić, desni bočni Zrinskog, a na posudbu iz Dinama mogli bi doći talentirani Jakov Antun Vasilj i Luka Vrbančić. Pregovara se još i s nekim igračima iz BiH i Slovenije. Iako je nekim igračima Šibenika ovo ljeto istekla posudba iz drugih klubova, doznajemo kako je oživljena mogućnost da Ivan Cvijanović i Duje Dujmović ostanu na Šubićevcu još jednu sezonu na novoj posudbi. Oba mlada igrača su bila važan kotačić u povratku u Supersport HNL i sigurno bi dosta značili Šibeniku u povratničkoj HNL sezoni, te maksimalno pojačali konkurenciju na svojim pozicijama. Također, anekse o produženju ugovora 1+2 aktivirali su Kolega, Gačić, Pozo, Majić i Božić, s tim da ovaj potonji ima ponudu Zrinjskog iz Mostara.

Rubrika odlasci se također pomalo puni, nakon Toševskog (posudba iz Austrije KL) te spomenutih Cvijanovića i Dujmovića, potom Osmankovića, redove Šibenika napuštaju i veznjak Marijanović te Pavičić, kojima su istekli ugovori, a novi nisu ponuđeni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. lipanj 2024 21:32