Ivan Delić će sa Šibenikom pokušati zagorčati život Dinamu

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
UTAKMICA SEZONE

Bivši hajdukovac je najveća opasnost za Dinamo! ‘Zovu me navijači Hajduka, ma mi ćemo dati sve od sebe!‘

Ivan Delić, nekadašnji član Hajduka, najavio je nedjeljni okršaj s Dinamom na Šubićevcu
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 13. svibanj 2022. 15:41

Pitanje svih pitanja u nedjeljnom susretu na Šubićevcu je hoće li Dinamo doći do titule ili će možda Šibenik osvajanjem bod(ova) prolongirati odluku o prvaku do posljednjih 90 minuta na Maksimiru. Prevladava mišljenje kako Zagrepčani neće propustiti ovu priliku, te da će Ademi, Oršić i društvo bezbolno proći kroz Krešimirov grad. No, ima i onih koji drže da bi usprkos svemu Narančasti mogli zaustaviti Dinamo na tom putu. Jedan od njih je i Ivan Delić, sjajni napadač šibenskog prvoligaša.

"Zašto ne bismo mogli, nogomet je ponekad takva igra, gdje ne pobjeđuje uvijek bolji. Mi ćemo se boriti, stisnuti i dati sve od sebe. Znate, kada igrate protiv naših najboljih momčadi uvijek se ekipa nekako homogenizira, svi u klubu također i stoga ne bih rekao unaprijed da će Dinamo slaviti na Šubićevcu. Posebice ne lako, nekakvom šetnjom", kaže nam Delić.

No, navijači Šibenika, ali i oni Hajdukovi razočarat će se kada čuju da prvi strijelac Šibenika s devet golova (ali u ukupno 2. iza Marina Jakoliša koji ima deset) još uvijek nije siguran hoće li nastupiti u nedjelju.

"Od utakmice s Istrom u Puli još nisam ni bio u Šibeniku, a i na Drosini sam igrao pod temperaturom. Drži me viroza, nešto sam bolje, ali ostao sam bez treninga par dana i pitanje u kakvom ću biti stanju. Iscrpila me ta viroza, vrućica… A dao bih sve da zaigram. Vidjet ćemo, možda ipak budem u momčadi, no o svemu će odlučiti liječnička služba - trener Računica."

Bez njega Šibenik nije ista momčad, 8 asistencija i 9 golova je odličan učinak za momčad koja je 8. u HNL-u.

"Pa, iskreno nemamo nekih velikih napadačkih opcija, ali trudimo se svi koliko nas ima da to kompenziramo kako znamo. Kažem, volio bih zaigrati, zbog momčadi, kluba, ali i da pokušam podebljati malo svoj učinak, da dođem, kao što kažete, do "double-double" učinka. Ima još dva kola do kraja, pa ćemo vidjeti. Daj Bože da mi pobijedimo, bilo sa mnom ili bez mene."

Igrači tipa Ivan Delić su na cijeni, napadači koji podjednako vole zabijati, ali i namještati golove. Takve posebice vole trenerski magovi poput Kloppa ili Guardiole, na tim europskim, svjetskim razinama. Ivan je pun samopouzdanja, vidi se to u svakoj utakmici. Je li mu možda žao što nije više sebičan, pa bi i brojka golova bila možda već sada dvoznamenkasta.

"Nisam o tome razmišljao, jednostavno volim dodati suigraču posebice kada je u situaciji da lakše zabije gol. Naravno, kada ocijenim da ću lakše sam poentirati, da se tako razvija situacija, onda gledam samo na gol. Vjerojatno bi bio poneki gol više na kontu, ali i ovako je dobro. Kao što kažete, veliki treneri vole napadače koji su i dodavači, a ne samo oni trpači koji će zabiti 30, 40 golova i gledati samo sebe."

Rekli su nam neki igrači Šibenika, kako ih već danima nazivaju prijatelji, poznanici, obitelj koji traže da se protiv Dinama odigra na nož i da se tako neizravno pomogne Hajduku. Ima li Dela kako ga suigrači nazivaju od milja sličnih poziva?

"Ima, ima ha, ha... Zovu i mene, daju podršku, raspituju se kako ćemo se postaviti. Interes je ogroman, ali evo poručujem svima da će Šibenik igrati za sebe, za svoj grad i da će dati sve od sebe. A hoće li to biti dovoljno za bod ili pobjedu, to ćemo vidjeti."

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Kao bivši Hajdukov igrač, osjeća li Dugoraćanin na svojoj koži sve te nabujale tenzije na relaciji Šibenik - Split, navijačke netrpeljivosti, uvrede.

"Ma, da vam iskreno kažem, meni je u Šibeniku super u svakom smislu. Igrački sam ovdje sazrio, dobio priliku i kontinuitet i zato sam zahvalan ljudima u klubu koji su mi to omogućili. Guštam u svakom danu provedenom u Šibeniku. Što se tih tenzija, trzavica ili sukoba tiče, ja to kao čovjek iz splitskog okružja ne osjećam nimalo. Nikada nisam imao neku ružnu riječ ovdje u gradu, zato što sam bio igrač Hajduka. Evo vam primjer iz mog Dugog Rata, tamo su svi žestoki hajdukovci, ali nitko ne mrzi Šibenik, dapače, od mojih prijatelja, poznanika, sumještana. Čak im je drago kada pobijedi Šibenik. Rekao bih da te tenzije koje se odnekud podgrijavaju svakako nisu dobre, i mislim da Šibenik i Hajduk nemaju razloga biti nekakvi klubovi koji se gledaju preko nišana. Dapače, po meni trebaju biti dva kluba koji gaje dobrosusjedske, prijateljske odnose, ali s nekim zdravim sportskim rivalstvom."

Vratimo se malo na nedjelju, kako bi Šibenik koji prima preko dva gola po utakmici, koji je proljetos osvojio samo 11 bodova, mogao nauditi Dinamu?

"Kao prvo, ambijent i suparnik će te tjerati da daš sve od sebe. Stadion će biti pun prema najavama, puno Dinamovih, ali i naših navijača, ljudi koji će doći pogledati dobru utakmicu. Osim toga trebamo se postaviti u malo gušći, čvršći blok, biti koncentrirani maksimalno i izlaziti brzo u tranziciju što mi radimo odlično ove sezone. Važno je ne primiti rano gol, pokušati izdržati čim dulje, pa bi i Dinamo vjerujem bio nervozniji. Oni imaju zaista svu silu individualne kvalitete, a imaju i ogroman motiv. Ali, kažem, sve je moguće i rekao bih da bi možda bilo i najbolje za naš nogomet da se sve riješi u zadnjem kolu na Maksimiru. Pa da se u izravnom susretu sve odluči", zaključio je Delić.

Naravno da bih volio ostvariti lijep transfer

Što će odlučiti ID na kraju ove sezone. U klubu misle da je Dugoraćanin jedan od potencijalno najzanimljivijih eksponata u prodajnom izlogu ovog ljeta?

- Ne znam još što bih vam rekao oko toga, naravno da bih volio ostvariti nekakav dobar transfer, koji bi zadovoljio i mene, i klub. O tom, potom. No, ne bih imao ništa protiv ni ostati u Šibeniku. Kažem, tu mi je lijepo, osjećam se odlično, krenulo me napokon nakon svih tih posudbi, nekih sumnji. Poglavito, ako bi klub s novim vlasnicima napravio nekakav rezultatski iskorak i u smislu ambicija. Dapače, radovao bih se nekakvom takvom scenariju. Ali, neka prođu još ova dva kola, pa ćemo vidjeti sve - kazao je Delić, kojem se još i u glasu čuju posljedice viroze.

S njim u postavi trener Dean Računica i Šibenik bi u nedjelju bili puno opasniji suparnik Dinamu na Šubićevcu... (dt)

Najefikasniji igrači u aktualnom prvenstvu

32 boda - Livaja (25+7)

24 boda - Drmić (21+3)

20 bodova - Murić (11+9)

17 bodova - Beljo (13+4), Lovrić (9+8), Delić (9+8)

16 bodova - Oršić (13+3)

15 bodova - Dabro (13+2), M. Jakoliš (10+5), Vučkić (10+5)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:45