TOMISLAV KRISTO Cropix
POTEZ ZA NOTES

VIDEO: Rudeš preko Slavena izborio četvrtfinale Kupa, Srbljinović zabio golčinu sa svoje polovice terena

Rudeš inače i dalje nema ni jednu pobjedu u HNL-u, ali zato u Kupu nižu dobre rezultate
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 31. listopad 2023. 16:21

RUDEŠ - SLAVEN BELUPO 3:1 (Pešić 13., Pavković 56., Srbljinović 79./Casini 19.)

RUDEŠ: Kralj - Tomečak, Campos, Pavlović, Pavković - Srbljinović, (od 83. Matić), Vukmanović (od 68. Pasariček), Bašić (od 74. Vidović)- Pešić, Kovačević, (od 82. Rešetar), Petković (od 68. Topić). Trener: Toni Golem.

SLAVEN BELUPO: Čović - Bosec, Boras, Božić (od 66. Račić), Martinaga - Lepinjica (od 66. Mioč), Claudemir (od 66. Agbekporno)- Šakota (od 66. Nongoh), Cascini, Hoxha - Kamberi (od 80. Ortiz). Trener: Roy Ferenčina.

ZAGREB ŠC Rudeš. Gledatelja: 430. Sudac: Patrik Kolarić.

Sve pogotke s utakmice Rudeša i Slaven Belupa, pa tako i eurogol Srbljinovića možete pogledati OVDJE.


Ždrijeb SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ove godine opet je spojio Rudeš i Slaven Belupo. Prošle godine to je bilo u četvrtfinalu natjecanja, ovaj put je u osmini finala. Na kišom natopljenom ŠC-u Rudeš, slavila je domaća momčad rezultatom 3:1. Pogodcima Ivana Pešića, Luke Pavkovića i Tomislava Srbljinovića Zagrepčani su se tako "osvetili" za prošlogodišnji poraz u Koprivnici, jedini strijelac za Belupo bio je Juan Cascini.

Prva velika šansa domaćina došla je već nakon pet minuta susreta. Pešić odlično je povukao s vlastite polovice i pronašao Vinka Petkovića koji ubacuje, ali na vrhu peterca na povratnu loptu kasni Jakov Bašić i rezultat se ne mijenja.

Krešimir Kovačević se u 11. minuti izborio za loptu u duelu s igračem Slaven Belupa na 30-ak metara od protivničkog gola i dodao u prostor za Bašića, čiji udarac odlično brani Ivan Čović. Ipak, na odbijenoj lopti prvi je Pešić koji mirno "zakucava" za 1:0 Rudeša.

Međutim, slavlje Rudeš Boysa nije trajalo dugo. Nakon jedne naizgled bezopasne situacije u 19. minuti, Marko Martinaga ubacio je u kazneni prostor domaćina, braniči Rudeša ne reagiraju najbolje i u petercu na loptu prvi dolazi Juan Cascini i mirno pogađa "pod gredu" gola vratara Karla Kralja za 1:1.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

Nakon toga, opet prilika za domaćina. Pešić je ubacio s desne strane, a udarac glavom uputio je Petković, ali malo pored vratnice. Angažirani Kovačević se opet nalazi u prilici u 27. minuti, ali njegov pokušaj brani Čović.

Do kraja prvog dijela igra se preselila na sredinu terena, a nijedna momčad nije uspjela probiti postavljeni blok obrana. Bilo je nekoliko pokušaja i dugim loptama, ali teren nije dopustio igračima da namjeste svoje "nišanske sprave".

Bolje su u nastavak ušli igrači Tonija Golema, ali prvu konkretniju priliku zapucao je Arber Hoxha. Ofenzivac Belupa pucao je u 53. minuti, ali njegov udarac iz blizine brani Kralj.

Već u idućoj akciji, promašaj su "naplatili" domaći. Petković izveo je udarac iz kuta u 56. minuti, a Pavković najviši je u skoku i glavom pogađa za novo vodstvo Rudeša. Ovo je prvi pogodak braniča u dresu Zagrepčana u posljednje dvije sezone.

Slaven je morao napasti, a prvo je zaprijetio preko strijelca svoga pogotka. Cascini je pucao s ruba 16 metara, ali lopta odlazi malo iznad gola.

Zatim im pokušaju blokiraju dobro u bloku postavljeni braniči Rudeša, Mateo Pavlović i Miguel Campos.

Roy Ferenčina je u pokušaju razbuđivanja svoga sastava napravio četiri izmjene u 66. minuti, ali "joker" Golema prvi je došao do prilike. Fran Topić je samo dvije minute nakon što je ušao s klupe za pričuve pokušao iznenaditi Čovića koji je spreman na golu gosta.

Ipak, gostujući vratar nije bio spreman na iznenađenje Tomislava Srbljinovića u 79. minuti.

Kapetan Rudeša postigao je pogodak kakav se rijetko viđa, vidio je kako je Čović izašao predaleko i spektakularno ga matirao sa svoje polovice za konačnih 3:1. Belupo je do kraja pokušao vratiti se u susret, ali vremena više nije bilo i Rudeš je četvrtfinalist SuperSport Hrvatskog kupa.

Linker
16. rujan 2024 09:36