RONALD GORSIC Cropix
PREUZEO KORMILO

U HNL prvoligašu optimistični: ‘Dobili smo pojačanja, o njima sve govore njihova imena i karijere‘

‘Prilagođavamo se jedni na druge, još nam malo fali, ekipa je odlična, profesionalna‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 25. siječanj 2024. 07:25

Davor Mladina preuzeo je kormilo Rudeša dva kola uoči zimske stanke. Oba susreta bila su protiv momčadi iz velike četvorke (Dinama i Rijeke) i nije imalo smisla kritizirati ili podizati u nebo što je postigao u ta dva tjedna.

Sada iza sebe ima zimsku stanku u kojoj je pokušao maksimalno implementirati svoje zamisli u kadar kojim raspolaže.

- Bitno je da se u dobroj atmosferi uđe u prvenstvo, nadam se da ćemo to uspjeti nakon ova dva susreta u Sloveniji, s jednim neriješenim rezultatom i jednom pobjedom, ozračje uoči utakmice s Osijekom mora biti dobro. Ja sam zadovoljan radom na pripremama, a vidjet ćemo kako će se to prenijeti na prvenstvo. Još gledamo ako uspijemo zatvoriti neke deficite na određenim mjestima u momčadi, ako ne prije subote, onda u periodu nakon tog dvoboja - rekao je Mladina.

Bilo je puno rotacija u kadru posljednjeplasirane momčadi HNL-a.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Kadar se dosta pojačao. Prilagođavamo se jedni na druge, još nam malo fali, ekipa je odlična, profesionalna, tako da sve ide svojim tijekom. Svaki bod nam od sada pa na dalje jako treba, u igri ih je još puno i dok postoji šansa, treba maksimalno stiskati. Ići ćemo od utakmice do utakmice i nadam se da će igrači koji su došli, a njihova imena i karijere govore same za sebe, budu ta prevaga koja će u bitnim trenucima lomiti susrete u našu korist.

Momčad je bolja

Pripremama je bilo priključeno i nekoliko juniora.

- Za njih je to jedno veliko iskustvo, a u isto vrijeme se na treninzima navikavaju na seniorski nogomet. Osim toga, odigrali su i neke utakmice u društvu prve momčadi. Pokazali su potencijal i klub će naravno dalje razmišljati o njima i na koji način im razvijati karijere.

Koliko je toga iskusni strateg uspio u ovih nešto manje od mjesec dana ubrizgati u identitet sastava?

- Momci koji su bili sa mnom prošle sezone, znaju gotovo sve moje zamisli, sada ovi novi trebaju još malo vremena da sve pohvataju i onda implementiramo to potpuno u sustav kojim ćemo dalje. Puno se rotiralo u kadru. Nije to opravdanje, nisu ni drugi imali vremena, ali imali smo veliki promet, no dojma sam da je momčad bolja - zaključio je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:50