IVAN PERIC Cropix
PREVIŠE RESPEKTA

Trener Rudeša unatoč novim licima ima razloga za zabrinutost: ‘Nisam to ni mogao tražiti od njih...‘

U subotu su po prvi put u ofenzivi momčadi sa zapada metropole surađivala i tri pojačanja
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 29. siječanj 2024. 17:54

Rudeš je u drugi dio sezone Hrvatske nogometne lige ušao porazom od Osijeka rezultatom 0:2. Slavonci su u svojoj Opus Areni postavili konačan rezultat već nakon 45 minuta, a Zagrepčani su u nastavku bili čak i konkretnija momčad. Međutim, ofenzivci momčadi Davora Mladine nisu “kaznili” domaće i mreža Marka Malenice nije se tresla.

- Ušli smo u susret s puno, previše respekta i nismo se pridržavali plana. Dogovorili smo ono što je pokazano u drugom poluvremenu. Kompaktan pritisak, aktivni bočni igrači, pa smo u drugih 45 minuta pokazali da se možemo nositi s Osječanima. Oni su svoje šanse realizirali, mi nismo i to je epilog. Da smo pogodili kad smo imali inicijativu, napravili bismo ih nervoznima. Da, prvo poluvrijeme me razočaralo, naročito nakon što smo pokazali koliko možemo u drugom - rekao je o prvom susretu nakon zimske stanke Rudešov trener Davor Mladina.

Dan prije utakmice u Osijeku, kadar Rudeša pojačao je 32- godišnji Tomislav Mrčela, branič s bogatom karijerom i iskustvom igranja HNL-a.

- Nadam se da ćemo popuniti kadar još malo. Došao nam je sada i Mrčela, branič koji ima potrebno prvoligaško iskustvo i svakako kvalitetno pojačanje.

U subotu su po prvi put u ofenzivi momčadi sa zapada metropole surađivala i tri pojačanja dovedena u jačanju misije za opstankom u prvoligaškom društvu - Ante Ćorić, Eros Grezda i Jan Doležal. Prvi dojmovi su pozitivni, naročito glede trkačkih kapaciteta, a Malenica je odličnom bravurom Doležalu obranio dobar udarac glavom.

- Ne mogu niti očekivati od novih igrača da su odmah u svojim maksimalnim kapacitetima. Nismo igrali puno skupa, a s obzirom na protivnika i sve ostalo zadovoljan sam prikazanim. Nisam mogao tražiti da rješavaju utakmice već na samom početku polusezone. Gotovo smo na cilju da sve skupa složimo, da bude uigran sustav, a onda ćemo vidjeti kakvi smo. Cilj je svakako na viđenom u drugom poluvremenu graditi priču, ono je bilo vrlo dobro odigrano - rekao je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 20:31