GORAN MEHKEK Cropix
VJEČITI OPTIMIST

Trener Rudeša nakon premijerne pobjede u HNL-u: ‘Napokon! Sad ozbiljno do kraja, iznenađenja postoje...‘

Momčad Davora Mladine srušila je Goricu i prvi put u sezoni osvojila tri boda
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. ožujak 2024. 20:58

Davor Mladina došao je do pobjede u Hrvatskoj nogometnoj ligi od slavlja na klupi Hrvatskog Dragovoljca protiv Slaven Belupa (0:1), još 27. kolovoza 2021. godine. Njegov Rudeš slavio je u 25. kolu HNL-a rezultatom 2:1 protiv Gorice i tako slavio po prvi put ove sezone.

- Napokon pobjeda! Mislim da nismo zaslužili nekoliko posljednjih poraza, bili smo blizu i sve bolji. Sada nam se "vratilo" i možda nismo manje zaslužili nego ranije, a dobili smo. Treba čestitati momcima, koji su to zaslužili. Sada odigrati ozbiljno do kraja, postoje iznenađenja i čekati svoju priliku. Maknuli smo neka opterećenja, tako da smo to uspjeli također riješiti. Drago mi je zbog momaka stvarno, dobro rade, imaju dobar pristup i nekoliko puta su bili blizu barem ne izgubiti, što su sada uspjeli - rekao je nakon susreta Mladina

Za puni plijen Rudeša pobrinulo se rješenje s klupe za pričuve - Rijad Mašala, u trećoj minuti sudačke nadoknade.

- Gorica je kasnije imala visoki pritisak, kao da smo se prepali rezultata. Mijenjali smo i sustave i igrače i isplatilo nam se. Ulasci s klupe nisu nam do sada davali pretjerano željeno. Drago mi je da je baš sada rješenje s klupe riješilo utakmicu i drago mi je da je to dečko koji je prošao našu školu nogometa - zaključio je iskusni strateg.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Dinko Jeličić pokušao je još malo "doći do zraka" nakon slavlja u prošlom kolu protiv Slaven Belupa, u inače "moru" negativnijih rezultata. Na kraju njegov sastav nije iskoristio inicijativu i upisao je još jedan poraz.

- Nema se što puno komentirati. Čestitke Rudešu, naš nešto lošiji ulazak u utakmicu, dok smo se adaptirali na teren. Kasnije smo preuzeli inicijativu, ali na kraju, opet čestitke Rudešu. Ova utakmica nam je bila jako bitna da uđemo u stabilizaciju, ali sada nas je opet poremetila. Treba "prespavati" i vidjeti kako dalje. Ja sam već spomenuo na konferenciji uoči susreta da me ne zanima ta percepcija s mjesta na tablici, bitnije mi je bilo stabilizirati se - rekao je Jeličić.

On je od dolaska u Goricu upisao pobjede u dva posljednja susreta s Rudešom, sada je posljednje plasirana momčad uspjela doći do pozitivnog rezultata.

- Meni je Rudeš i ranije imao konture, ako se prisjetim uvijek su oni bili kvalitetan protivnik. Danas su bolje odmah ušli u susret, a iako smo mi preuzeli dojam na kraju smo platili "cijenu" promašaja - zaključio je strateg Gorice.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:36