Josip Šimunić i Toni Golem

 RONALD GORSIC Cropix
NIKOGA NEĆE OTPISATI

Predstavljen nasljednik Roberta Prosinečkog: ‘Možemo se ‘potući‘ s nekima, a znam skoro sve igrače‘

‘Idemo se uhvatiti posla. Ispred nas je 29 kola, to je praktički u nekim ligama cijelo prvenstvo‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 06. rujan 2023. 17:47

Rudeš podno tribine bl. Alojzija Stepinca predstavio Tonija Golema, trenera koji će pokušati vratiti vjeru u ostanak domaće nogometne elite na zapadu Zagreba. Splitski strateg dolazi s klupe juniora Hajduka, u kojem je ranije u prvoj momčadi radio kao pomoćnik Željka Kopića, Harija Vukasa i Paola Tramezzanija, a angažman prije toga imao je na klupi Solina.

Golem je s Rudešom sklopio ugovor barem do kraja sezone, a ovo će mu biti četvrti samostalni posao u seniorskom nogometu. Surađivat će s novim članom stožera Ivanom Mijačem, koji će biti prvi pomoćni i analitičar, a uz njih u stožeru su Dario Bodrušić, kondicijski trener Vito Tadić i trener golmana Dinko Žalac.

Prije Rudeša, bio je glavni trener i u mađarskom niželigašu Balmazujvarosu, ali i u Lučkom te Solinu, dok je u Slaven Belupu također bio pomoćnik Kopiću.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Pratio sam i do sada HNL. Dojam je da je Rudeš ušao u prvenstvo dosta dobro, jednostavno rezultati to nisu pratili. Nekoliko utakmica je moglo otići i na stranu Rudeša, ali dobra igra se nije potvrdila bodovima. U nogometu nisam pobornik priče o nekakvoj sreći, mislim da na kraju rezultat bude takav kakav zaslužuje biti. Ja sam tu došao jer vjerujem da Rudeš zaslužuje više, na temelju viđenog. Može se "potući" s nekoliko ekipa s par mjesta iznad - rekao je 41-godišnji stručnjak.

Prošle sezone vodio je momčad Solina u dvije utakmice protiv Rudeša. U Dalmaciji je njegova momčad slavila 1:0, ali u Zagrebu je bolji bio domaćin s 2:0. Sudeći po tome, unatoč pojačanjima u Rudešu, trebao bi dobro poznavati kadar.

- Poznajem skoro sve igrače koji su tu bili prošlu i pretprošlu sezonu, ima tu još igrača koje sam vodio kao pomoćni trener u Slavenu Belupu i Hajduku, tako da mislim da problema u adaptaciji neće biti.

Rudeš se nalazi u jako teškoj situaciji na prvenstvenoj ljestvici Hrvatske nogometne lige. Zagrepčani nakon sedam kola imaju tek jedan bod, onaj iz remija bez pogodaka protiv Istre 1961. Golem, unatoč godinama, ima dovoljno iskustva. Ovo će biti posebno zahtjevna sezona, ali spreman je...

image

Toni Golem

RONALD GORSIC Cropix

- Idemo se uhvatiti posla. Ispred nas je 29 kola, to je praktički u nekim ligama cijelo prvenstvo. Nema temelja da se nekoga još otpiše, ima vremena da dođe do preokreta i da se dignemo.

U Zagrebu je tek tri dana, ali komunikacijom s predsjednikom i direktorom kluba već je upoznat sa situacijom u momčadi i samome klubu, a pričalo se i o novim pojačanjima.

- Apsolutno da bismo se htjeli pojačati na nekoliko pozicija, pa ćemo vidjeti kako će sve na kraju ispasti. Razgovaramo, pratimo, ali i naš je roster velik, i naši će neki mladi igrači otići negdje gdje će naći minutažu.

Novog trenera najavili su i direktor momčadi Stipe Čondrić i predsjednik Josip Šimunić, koji u paru vuku poteze kako bi podigli klub s dna ljestvice, a vrijeme reprezentativne stanke možda je najbolje kako bi se treneru i momčadi osiguralo vrijeme za adaptaciju.

- Imamo tešku situaciju u prvenstvu što se tiče bodova, s Prosinečkim smo se razišli, to je tako u nogometu. Toni je mlad trener, koji se već dokazao i još je "gladan". Želimo mu svu sreću da nama vrati vjeru za ostanak u eliti - rekao je predsjednik kluba Šimunić.

- Došao je mlad trener, ambiciozan. Kao i momčad Rudeša, on je također mlad. Vjerujemo da može dignuti momčad. Zajedno s trenerom, ekipom i cijelom zajednicom, borit ćemo se za klub. Mi smo posljednji s bodom na kontu, morali smo napraviti nekakav potez. Vjerujemo da Golem može stvoriti sinergiju s momčadi - dodao je direktor Čondrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:32