Gabriel Vidović i Josip Drmić

 GORAN MEHKEK/Cropix
PLJESAK NIJE PRESTAJAO

Kako je Dinamov najveći gubitnik napokon zaradio rekordnu plaću i prve ovacije u dresu Modrih

Još uvijek se ne zna hoće li 31-godišnji napadač produžiti ugovor s hrvatskim prvakom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. rujan 2023. 12:06

Navijači su ga ispratili ovacijama kad ga je trener Sergej Jakirović povukao s terena nakon nešto više od sat vremena igre u Kranjčevićevoj ulici. Do tada je već zabio tri pogotka, prvi puta je u plavom dresu u jednoj utakmici zabio toliko. I da, ne sjećamo se da je ikada Josip Drmić (31) tako pozdravljen od plavih drukera. Ljudi su se digli na noge i pljeskali, dugo, dugo... Kakva li je to samo satisfakcija bila za Dinamovog napadača, pa možemo kazati ‘oldtimera‘. Melem na ranu s obzirom što mu se sve događalo u Maksimiru.

Bio je najveći gubitnik ove 2023. godine. Već kod Ante Čačića na proljeće igrao je sve manje, iako je baš on donio Dinamu Ligu prvaka protiv Bodo/Glimta. Dolaskom Igora Bišćana praktički je nestao sa scene, kao da je otišao u prijevremenu mirovinu. Bio je ne u drugom, nego i trećem planu. Dinamo je u ovom prijelaznom roku tražio napadača, Mierez je bio prva opcija, nije uspjelo.

image

Josip Drmić statistika protiv Rudeša

SOFASCORE
Statistika: Sofascore

S posudbe je vraćen Sandro Kulenović, stigao je Fran Brodić, no, on je opcija za budućnost. Međutim, dolaskom Sergeja Jakirovića već se dalo naslutiti da će Drmić biti vraćen iz ‘mirovine‘. Jakirović je prvim potezima i izjavama dao naslutiti da će se imati povjerenje u Drmića, te da će mu dati priliku.

Do utakmice s Rudešom, Drmić je u HNL-u odigrao samo 45 minuta, nadodao je još 12 minuta kod Astane na gostovanju u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te simboličnu minutu u porazu od Sparte u Pragu... Dakle, protiv Rudeša u tih 62 minute koliko je proveo na terenu, igrao je četiri minute više nego u svim utakmicama ove sezone.

Ugovor s Dinamom ima mu rok trajanja do ljeta sljedeće godine. Hoće li ga produžiti ili neće, to se ovoga trenutka ne zna. Kao niti to da li bio pristao na manju godišnju plaća koja je ovoga trenutka najviša u plavom domu, iznosi mu 1,2 milijuna eura. Na tu temu još nije razgovarao s klupskim čelnicima, tako da je ovoga trenutka nepotrebno špekulirati.

Za njega je najvažnije da nastavi tamo gdje je stao s Rudešom. Jakirović je kazao nakon utakmice u Kranjčevićevoj da mu je ‘jako drago zbog Drmića‘. Sigurno jest da će Josip nakon takve izvedbe dobivati prilika u nastavku sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 20:58