Franjo Ivanović, Miguel Campos

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NAGLASAK NA OFENZIVU

HNL klub otpisao dvojicu, imaju ambiciozan plan: Četiri pojačanja i promjena stadiona?

Davor Mladina iskoristit će zimsku stanku da implementiranje svojih ideja u borbi za opstanak
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 23. prosinac 2023. 08:26

Uoči zimske stanke za domaću nogometnu elitu, kadar Rudeša napustili su Dominik Pavlek i Robin Simović.

Pavlek je u dresu “Totalno drukčijih od drugih” odigrao 64 utakmice. Nominalno centralni branič, koji je korišten i na poziciji lijevog beka, većinu nastupa upisao je u posljednje dvije sezone Zagrepčana u Prvoj nogometnoj ligi, ukupno 51, u kojima je postigao i četiri pogotka.

Poruka iz kluba

Nakon promocije kluba u Hrvatsku nogometnu ligu branio je boje Rudeša osam puta, posljednji put u porazu od Istre na domaćem terenu 0:4, što je ujedno bio i posljednji trenerski nastup Tonija Golema za kormilom rudeškoga prvoligaša.
Robin Simović znatno je manje zapažen na zapadu metropole. Došao je kao slobodan igrač prije dva mjeseca nakon što mu je u lipnju istekao ugovor s južnokorejskim Jeonnam Dragonsima.

image

Davor Mladina

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Švedski napadač ima ozbiljnu karijeru iza sebe. Osim Južne Koreje, imao je angažmane u Švedskoj, Norveškoj, Italiji i Japanu. Doveden je kao napadačko rješenje nakon odlaska Tomislava Gudelja i Ivora Ljubanovića, ali 32-godišnjak se nije nametnuo i u pet nastupa u dresu Rudeša nije se upisao u strijelce, a govor tijela i kretnje bez lopte ostavljale su dojam kako ipak nije u potrebnoj fizičkoj spremi da može pomoći posljednjeplasiranom sastavu HNL-a.

Što se tiče obrambenog dijela, odlazak Pavleka momčad Davora Mladine ne bi se trebala toliko jako osjetiti. Na njegovoj poziciji na raspolaganju treneru Mladini su Matej Pavlović, Miguel Campos, Aboubacar Camara i Mislav Matić, a Luka Pavković može biti centralni i bočni branič.

Ambciozan plan

Simovićev utjecaj je bio toliki da se zbog njegova odlaska neće tugovati, ali ofenziva Rudeša mora se pojačati i to kvalitetnim, prvoligaškim igračem, jer sa samo sedam zabijenih golova u 19 odigranih prvenstvenih kola četiri boda na kontu i ne čude previše.

Iz kluba poručuju kako će iskoristiti zimsku stanku kako bi doveli ofenzivno orijentirana pojačanja. U planu su ukupno četiri igrača, koja bi trebala pomoći Zagrepčanima u drugom dijelu prvenstvene natjecateljske sezone. Prije svega bitno je da donose kvalitetu, a ne samo upotpunjuju ionako poprilično brojan igrački kadar kluba.

Osim kadrovskih rebusa, rješavaju se i oni koji se tiču domaćinstava. Nije tajna da je plan Rudeša, ako se klubovi HNL-a slože i ako se stignu stvoriti svi uvjeti, odigrati ostatak prvenstva u Rudeškoj cesti 25 na stadionu ŠC Rudeš kao pravi domaćin, a ne biti “podstanar” na stadionu u Kranjčevićevoj. Prve reakcije ostatka lige su pozitivne, a i kada se pogleda stanje ostalih terena i kompleksa oko elitnih domaćih klubova, svako ulaganje u infrastrukturu treba poduprijeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 19:46