Cropix, Profimedia
BORBA ZA TV PRAVA

Veliki igrač ruši HNL rekord! ‘To se nikad nije dogodilo, hrvatski nogomet dobit će daleko najveći novac ikad!‘

Zasad se ne zna na kojim će se kanalima prenositi utakmice i dalje su sve televizije u igri
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. veljača 2022. 19:17

Iz HNS-a je stigla najava da će vrlo brzo odabrati nositelja TV prava i glavnog sponzora po kojem će se zvati Prva HNL. To bi se moglo dogoditi već sljedeći tjedan…

U ured Saveza putem e-maila kao najnovija došla je ponuda operatera A1, koji samostalno želi preuzeti TV prava te da se po njemu zove Liga. Po neslužbenim najavama za to su spremni platiti 10 milijuna eura po sezoni za sljedećih nekoliko godina, od čega bi 90 posto išlo prvoligašima, ostalo drugim sektorima domaćeg nogometa. Dužina ugovora tek bi se dogovorila. HNS i A1 danas (petak) imaju službeni sastanak, na kojem će se utvrditi svi aspekti njihove financijski izvrsne ponude koja je oduševila nogometni milje.

- To se nikad nije dogodilo, to je fantastično, hrvatski klupski nogomet dobit će daleko najveći novac za televizijska prava ikad, a nadmetanje zainteresiranih traje - komentiraju u HNS-u.

Na njima je da finiširaju posao. Najavili su sljedećih dana sastanke sa svima koji su dali ili najavili ponude i potom će donijeti končanu odluku.

Dok se nije oglasio A1, kao najbolja figurirala je varijanta stvaranja konzorcija HT-a, kladionice Supersport i HTV-a, koji bi dao oko osam milijuna eura godišnje. Spominjala se opcija da bi i A1 bio zajedno s njima u igri, ali A1 je odlučio ići sam. Kako to nisu jedini koje privlači HNL treba pričekati rasplet jer svatko ima pravo pojačati ponudu i dati više.

- Nije isključeno da bude i bolje - kažu u HNS-u.

Zasad se, dakle, ne zna na kojim će se kanalima prenositi utakmice i dalje su sve televizije u igri. Primjerice, A1 ih je voljan ponuditi svima koje se emitiraju na njihovoj platformi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 05:28