Mislav Karoglan

 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TEŽAK PERIOD

Veliki gaf naljutio je neke pripadnike ‘stare Torcide‘, ali sada su sve misli okrenute prema Osijeku

Zagonetka je kako će trener Karoglan sastaviti takvu momčad koja će tražiti put prema pobjedi
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. veljača 2024. 22:32

Nakon teškog kiksa protiv Rijeke na svojem Poljudu, Hajdukova momčad, s trenerom Mislavom Karoglanom, mora se vaditi u Osijeku na Opus areni. S posljednja tri gostovanja u Osijeku, "bijeli" su se pobjedonosno vratili kući, dvaput su bili boji u Gradskom vrtu, jednom na novom stadionu. Na temelju te tri pobjede, u Hajdukovom taboru gradi se optimizam u novi uspjeh, jer jedino s tri osvojena boda Hajduk može na neki način nadoknaditi gubitak s jadranskog derbija.

Ublažiti teškoću

Zagonetka je kako će trener Karoglan sastaviti takvu momčad, koja će svakako tražiti put prema pobjedi, ali bi se splitski sastav zadovoljio i jednim bodom. Kako je to bilo na tri posljednje utakmice, "bijeli" su dolazili s imperativom potpunog uspjeha, kako bi dobili potvrdu pobjedonosnog kursa, koji je sada narušen. U sva ta tri ogleda "bijele" je predvodio Marko Livaja, koji je ozlijeđen, što predstavlja značajni hendikep za splitsku škvadru.

Može li onda barem Josip Brekalo, na svojoj premijeri u bijelom dresu, na neki način ublažiti tu teškoću? Posebno zato što Hajduk na Opus arenu dolazi s dva donedavno najbolja Osijekova igrača, to jest s Mihaelom Žaperom i Laszlom Kleinheislerom. Kako je Niko Sigur kolektirao tri žuta kartona (pored njega i Emir Sahiti), sigurno je da se u momčad vraća Dino Mikanović, koji se daleke 2012. kao Osijekov junior opredijelio za nastavak karijere na Poljudu.

Hajdukov trener Karoglan, prema svojim navikama, nije sklon eksperimentima, tako da se može pretpostaviti kako će u prvom redu nastojati sačuvati svoju mrežu netaknutu, uz nadu da će se s nekom individualnom majstorijom napadača, u prvom redu Brekala i Kleinheislera, doći do vodstva, i to bez obzira na izostanak Livaje i Sahitija, glavnih strijelaca "bijelih",

Najkritičniji događaj

U Hajdukovom taboru gostovanje u Osijeku tretira se kao najkritičniji događaj, jer u nastavku prvenstva "bijelima" slijede ipak relativno lakši zadatci (Slaven Belupo, Istra 1961., Lokomotiva na Poljudu, uz gostovanja u Varaždinu i Gorici) do superderbija u 28. kolu protiv Dinama u Splitu.

- Mi smo zacrtali svoj plan, a to je da u nastavak prvenstva ulazimo bez kalkulacija - rekao je trener Karoglan.

- Što znači da moramo biti fokusirani jedino na prvog protivnika u nizu.

U takvom ozračju, eventualni gubitak bodova u dvoboju s Osijekom umnogome bi kompromitirao planove "bijelih", jer ipak se računalo da će u dva derbija protiv Rijeke i Osijeka inkasirati najmanje četiri boda.

Nakon one euforične najave uoči nastavka utrke za naslovom prvaka, pogotovo s paradom predstavljanja megapojačanja (Kleinheisler, Perišić, Brekalo), ostala je po strani nespretna zaboravnost podsjećanja na odlazak preminulog Marija Boljata, jednog od bitnih igračkih veličina, što se u ranijim slučajevima nije događalo. A taj detalj zasmetao je mnogima, pa su svoje prigovore uputili pojedini pripadnici takozvane "stare Torcide", koji njeguju zahvalnost prema nekadašnjoj generaciji iz vremena Tomislava Ivića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 21:52