DAMIR SKOMRLJ Cropix
OSTVARILI CILJ

Važan dio riječkog bedema i jedan od Sopićevih aduta: ‘Mi smo cimeri, nema tu nikakve ljutnje‘

Napadači su u proteklom ostali ‘suhi‘, ali zato su zabijali Galešić i Mitrović
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. ožujak 2024. 08:16

Nogometaši Rijeke nakon slavlja nad Varaždinom i povratka na prvo mjesto prvoligaške ljestvice dobili su dva slobodna dana kako bi se “resetirali” i više psihički nego fizički odmorili nakon što su u osam dana odigrali tri susreta.

Nakon već apsolviranog poraza u Maksimiru, Sopićevi su puleni na terenu s dvije vezane pobjede pokazali da ih Brodićev pogodak nije pokolebao u njihovim nastojanjima da se ove sezone “potuku” za oba moguća trofeja, prvenstvo i Kup.

Cilj ostvaren

Napadači su u proteklom tjednu ostali “suhi”, no maestralno su zabijali – stoperi. Nakon što je Niko Galešić “topčinom” riješio Rudeš, pa glavom načeo i Varaždince, “točku na i” vrijedne pobjede i otklanjanje svake sumnje oko povratka na vrh “stavio” je, opet na asistenciju Galešića, iskusni Matej Mitrović.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Bitno je da smo ostvarili svoj cilj, a to je pobijediti utakmicu i uzeti tri boda. Prvo poluvrijeme smo se borili, povukli su se i čekali nas na neke kontre i polukontre, a znali smo da naprijed imaju brze i dobre igrače. U nastavku smo strpljivo gradili igru i na koncu zabili dva pogotka iz dva prekida. Dogodi se takva tekma, nismo možda imali prema naprijed dovoljno ideje, dovoljno vica... Pokušavali smo, no kako je vrijeme odmicalo oni su postajali “nabrijaniji”, mi nervozniji i onda je sve teže i teže. Smirio nas je gol iz prekida - kazao je Mitrović nakon utakmice u kojoj je već u prvom dijelu zamijenio ozlijeđenog Radeljića u životnoj formi, pa još jednom potvrdio onu Sopićevu o najbolja četiri stopera koje Rijeka ima u ligi.

Kad ne ide napadačima, krenulo je stoperima?

- Ha, ha, istina, ali nebitno je tko zabije. Većinom oni zabijaju, ali dobro dođe i kad mi postignemo gol. Galešićev je svakako bio bitniji za 1:0, a u 90. smo svi išli na prekid, na skok, i to nam se isplatilo - dodao je riječki stoper.

Ove je sezone postigao dva pogotka, jedan Dinamu za remi na Rujevici i sad ovaj kao potvrdu pobjede nad Varaždincima. Iskusni 30-godišnji branič dobro se sjeća i one šampionske sezone (u Bešiktaš je otišao u zimskom prijelaznom roku) kad je Rijeka na sličan način nerijetko dobivala protivnike i u onim susretima kad igra nije bila na toj razini. Na taj način stvara se i taj šampionski gard.

- Ma, ne bih sada govorio podsjeća li me ova Rijeka na onu ili hoćemo li osvojiti prvenstvo. Mi danas zaista idemo od tekme do tekme, no dobro je da na razne načine dolazimo do pobjeda. Nekad je to na mišiće, nekad na dobru igru, nekad samo na duge lopte. Probali smo i protiv Varaždina nekim akcijama završavati napade, no nije išlo. Na svu sreću, osvojili smo tri boda, tri boda su tri boda - dodao je Mitrović, bitan dio riječkog obrambenog bedema, koji je u posljednjih šest utakmica primio svega dva pogotka.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Koga god trener stavi u igru, neće pogriješiti. Imamo izuzetna četiri stopera. To je dobro za treninge i konkurenciju, onda se svi više trudimo.

Da tu nema nikakve “zle krvi” dokaz je i taj da se i u slobodno vrijeme riječki stoperi često međusobno druže, odu na zajedničku kavu...

- Tako se kemija stvara, ha, ha...Uostalom, ja sam s Dilaverom i cimer. Nema tu nikakve ljutnje, zajedno igramo i zajedno se družimo, potpora smo jedni drugima, tko god da je na terenu u tom trenu.

Čekanje na kiks

Komentirao je i aktualnu borbu za prvaka, koja dugo vremena nije bila tako zanimljiva i neizvjesna.

- Svaka utakmica je sada pod velikim okom, svatko čeka neki kiks. Svaka iduća utakmica je najbitnija i to je jedino normalno. Bez obzira na igru, i dalje smo svi u vrhu iako moram kazati da mi igramo jako dobro. Dinamo je dosta podigla i europska utakmica, no sve se to može lako promijeniti. Svi ćemo “ganjati” to prvo mjesto. Dinamo i Hajduk dolaze na Rujevicu? Je, istina, dolazi nam sada i Osijek u jednoj vrlo bitnoj utakmici, normalno da je bolje da te tekme igramo doma, opušteniji smo na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:59