Matej Mitrović

 NK RIJEKA
MATEJ MITROVIĆ

‘Užitak je opet biti u Rijeci. Zašto sam se vratio? A zašto ne! Ponovno ćemo biti u vrhu...‘

‘Ovdje sam proveo neke od najljepših trenutaka karijere. A na onoj polusezoni morao sam otići...‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 01. srpanj 2022. 15:54

Nogometna Rijeka opet jako, silno teče, Matej Mitrović novi je član Bijelih, vratio se na mjesto svoje najveće sreće! Nogometna proza u stihovima sasvim je opravdana kada se u klub vraća nekadašnji hrvatski reprezentativac koji je svojim igrama u Rijeci i zaslužio reprezentativni dres, donedavni član belgijskog Bruggea raskinuo je ugovor sa sada već bivšim poslodavcem i, unatoč ponudi Dinama koju je imao na stolu, odabrao Rijeku.

Čelnici Bijelih predvođeni generalnim menadžerom za sport Robertom Palikučom u tišini su, i iza svjetla reflektora, napravili odličan posao povratkom pouzdanog i provjerenog stopera iza kojeg sada stoji bogato međunarodno iskustvo. Pet i pol godina kasnije, nakon što je transferom vrijednim preko četiri milijuna eura napunio blagajnu Rijeke prodajom u turskog velikana Bešiktaš iz kojeg je nakon godinu i pol dana završio u Belgiji, Mitrović se vraća u klub u kojeg je stigao kao tinejdžer iz matične Cibalije i svojim predstavama brzo stekao naklonost tadašnjeg trenera Matjaža Keka i probirljive riječke publike naviknute na uspjehe.

Prije nekoliko dana Mitrović je za naš list dao opširni intervju u kojem je kao razloge raskida ugovora s donedavnim poslodavcem naveo one sportske, odnosno činjenicu da ga, unatoč tome što su mu nedavno i produžili ugovor, ne vide u užem izboru posljednje linije Club Bruggea u sezoni koja dolazi. Mitrović je u najboljim igračkim godinama, sa svojih 28 godina još minimalno pet sezona može igrati na vrhunskoj razini uz jednu bitnu stavku – da igra i da bude na terenu. Toga u Belgiji, unatoč tome što se prije više od godinu dana oporavio od posljednje ozljede, nije imao.

- Mene zanima igrati nogomet i to je na prvom mjestu. Želim u klub u kojem ću igrati, vratiti se u punu formu i pokazati sve što znam. Osjećam se odlično, prepun sam motiva. No nemojte me pitati hoću li opet igrati u HNL-u. Možda i hoću, možda ću igrati negdje drugdje, ali gdje god to bilo, znam da ću igrati maksimalno motiviran i spreman, riječi su Mitrovića koji je nekoliko dana kasnije po drugi put u karijeri potpisao vjernost – HNK Rijeci.

Nakon odrađenog liječničkog pregleda u opatijskoj Thalassotherapiji ljubimac riječke publike progovorio je o svojim prvim dojmovima nakon povratka u Rijeku.

- Osjećaj je super, lijepo se vratiti nakon toliko godina, ipak sam ovdje proveo lijepe godine i užitak mi je bio vratiti se u Rijeku, u lijep grad s dobrim navijačima. Izuzetno sam zadovoljan i jedva čekam ono što nas očekuje na terenu kazao je Mitrović koji je na pitanje zašto je ponovo odabrao Rijeku kao svog novog/starog poslodavca odgovorio protupitanjem.

- A zašto ne, ha, ha. Pa zna se da je Rijeka odličan klub, konkurentan u samom vrhu prvoligaške tablice. I ove godine želimo konkurirati na vrhu, tu sam došao da pomognem ekipi, kao i ekipa meni, dodao je Mitrović.

Mitrović je, u suradnji sa svojim agentom, nema sumnje, odabrao najbolje rješenje za njega između nekoliko ponuda, uključujući i Dinamovu, koju je navodno imao na stolu za nastavak svoje karijere. Za igrača kojem je cilj skupljati vrijednu minutažu i pokazati da nije bez razloga upisao 12 nastupa za reprezentaciju Hrvatske uz dva postignuta pogotka povratak u staru, mirnu luku, u kojoj je bio dio zlatne generacije koja je na kraju osvojila prvenstvo i Kup, činio se kao sasvim logičan izbor. Poznaje klub i grad baš kao što i ljudi u Rijeci itekako upoznati s njegovim mogućnostima, cijenjen je kako kod suigrača, tako i kod navijača...Rijeka bi Mitroviću trebala dati novi vjetar u leđa i karijeru koja je u posljednje vrijeme bila nažalost obilježena ozljedama. Kada je napokon to ostavio iza sebe, a Brugge mu je zatvorio vrata terena i momčadi, Mitrović se brzo odlučio vratiti tamo gdje je bio – najbolji. Nakon Bešiktaša, za kojeg je upisao 22 nastupa, stoper rođen u Požegi u dresu Bruggea skupio je svega 50 utakmica postigavši pritom dva pogotka uz dvije asistencije. Ozljede su ga na kraju koštale i plodonosnije reprezentativne karijere u kojoj bi sigurno ostavio znatno veći trag da je bilo više zdravlja. Nekih stvari, koje su sada dio prošlosti, bolje je ne evocirati, no zato se Matej i danas rado sjeti svog prvog perioda provedenog podno stijena Kantride i na Rujevici. Nažalost, nije Mitrović podigao trofej namijenjen osvajačima naslova prvaka jer je upravo te šampionske sezone, odnosno u zimskoj pauzi iste Rijeku zamijenio Istanbulom, no svojim odličnim igrama u jesenskom dijelu itekako je doprinio konačnom rezultatu i naslovu prvaka koji se dugo čekao u gradu koji teče.

image

Matej Mitrović

NK RIJEKA

- Bili su jedni od najljepših trenutaka moje karijere, sve te tri godine, a pogotovo ona zadnja. Bili smo stvarno prava ekipa, prava klapa no ja sam nažalost morao otići na toj polusezoni, ukazala se velika prilika i za mene i za klub. Na kraju su to dečki odradili do kraja kako treba i uzeli naslov, kazao je Mitrović koji se osvrnuo i na svoja bogata inozemna iskustva u turskoj i belgijskoj ligi koja će mu sigurno pomoći u nekim novim HNL izazovima koji su ispred njega.

- Stariji sam, imam više iskustva. Nažalost, zadnje dvije, tri godine sam imao problema i s ozljedama s time da sam zadnjih godinu dana potpuno zdrav. Mislim da sam danas bolji igrač, fizički, pa i u glavi nego što sam bio. To iskustvo u većim ligama i klubovima ti svakako dobro dođe, dodao je Mitrović koji je još jednom u superlativima pričao o ligi u koju se vratio i koju je pratio kada god su mu to obveze dozvoljavale.

- Nisam mogao pratiti skroz naravno, ali pratio sam dosta. Uvijek sam pratio Rijeku, pogotovo kada su svi bili u borbi za naslov. Liga je sigurno mnogo jača, ima i puno novih, dobrih igrača. Mislim da će ova sezona biti jedna od najjačih do sada. Ambicije u Rijeci? Kao što sam već rekao, borit ćemo se za vrh tablice i željet ćemo jednostavno biti što bolji. Osobno se što prije želim uklopiti u momčad i pokazati to na terenu.

image

Matej Mitrović

NK RIJEKA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 12:56