ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RAZLIČIT KRITERIJ

U Hrvatskoj se čuju samo žalopoljke ‘važnih‘, a njima se već godinama pokazuje da su ovdje samo ‘statisti‘

Nakon Gonzala Garcije, pa Davida Catale, sada je i Paolu Tramezzaniju dozlogrdio različit kriterij
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. travanj 2024. 12:30

Sudac Dario Bel zamjerio se Riječanima zbog "VAR psovki" na nedavnoj utakmici u Maksimiru. Prvi put im je sudio od tada i ovaj put se jako zamjerio Puležanima. Bio jest neuvjerljiv u procjeni prekršaja, a i s kolegom četvrtim sucem Kurtovićem pokazao je HNL-ovsku različitost tretmana.

Tramezzanija je odmah javno opomenuo za prosvjede, ali za Sopića i klupu Rijeke, koji su u brojnijim navratima prosvjedovali vrlo žučno, nije imao takav kriterij. Iz tabora Istre najviše su ogorčeni zbog ruke Hodže, koja je bila evidentna (i prilično visoka) i tražili su jedanaesterac. Belu nije VAR (Zebec) sugerirao da pogleda, pa je osječki sudac odlučio, kako je kazao Istrinim igračima, "da je lopta napucana od suigrača iz blizine". Dakako, percepcija blizine posve je različita kod Tramezzanija i Istre, pogotovo što se Zeleno-žutima sude kontra jedanaesterci i za "manje ruke".

image
DAMIR KRAJAC Cropix

No, dobro, nije sad stvar rezultata, budući da je suparnik bio bolji, ali ostaje Istri 1961 uvjerenje da im se kroz više godina kroz sudačke tretmane i delegiranja pokazuje da su "mali" i "statisti". Nakon Gonzala Garcije, pa Davida Catale, sada je i Paolu Tramezzaniju dozlogrdio različit kriterij. Nakon iskazanog pozitivnog stava u prvim utakmicama prema sucima, sad se javno pobunio. Ništa se, naravno, neće promijeniti jer ovdje se "čuju" samo žalopojke "važnih" klubova i onda slijede reakcije. Ostali nisu važni, zato uz to što su manji su i dodatno limitirani takvim tretmanima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:33