RONALD GORSIC Cropix
GLASUJTE U ANKETI

Tko će biti prvak Hrvatske? Pogledajte kakav raspored do kraja ima Rijeka, a što tek čeka Dinamo

Što nakon ovog vikenda slijedi vodećem dvojcu do derbija na Rujevici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. travanj 2024. 22:44

Nakon odigranih utakmica 30. kola ovoga vikenda, do kraja prvenstva preostat će još šest runda. Najviše zanimanja neprijeporno pobuđuje derbi Rijeke i Dinama u 33. kolu na Rujevici, ta je utakmica na rasporedu u nedjelju, 5. svibnja u 19.30 sati i mnogo bi toga poslije tog dvoboja trebalo biti jasnije u utrci za naslov prvaka.

A kakav je raspored Dinama i Rijeke do njihova međusobnog okršaja? Plavi će imati utakmicu više, budući da će u srijedu (17. travnja), na dan izbora, napokon odigrati zaostalu utakmicu 5. kola protiv Varaždina u Zagrebu i tada će ljestvica dobiti realan izgled.

A nakon te utakmice, Dinamo će dvaput gostovati. Najprije će, sljedeće nedjelje (21. travnja), nekoliko tramvajskih stanica zapadnije od Maksimira, igrati u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive (17 sati), da bi onda, u subotu 27. travnja, gostovao u Varaždinu. Dakle, dvije utakmice s Varaždinom i jedna s Lokosima bit će Dinamova uvertira za derbi na Rujevici.

Rijeka će, pak, do okršaja s Dinamom odigrati dvije utakmice. U sljedećem će kolu ugostiti Goricu (nedjelja, 21. travnja, 19.30 sati), a onda će, sedam dana kasnije, gostovati u Kranjčevićevoj kod Lokomotive (19.30 sati).

Lokosi bi, eto, mogli “krojiti” situaciju na vrhu ljestvice uoči međusobnog sučeljavanja Dinama i Rijeke, obje im momčadi dolaze u Kranjčevićevu! I svakako će s više optimizma u goste Lokomotivi doći Rijeka, koja je u dosadašnja tri ovosezonska međusobna prvenstvena ogleda dvaput pobijedila momčad Silvija Čabraje, oba puta na Rujevici (2:1, 4:0), dok je jesenski dvoboj u Zagrebu okončan remijem (1:1). Dodajmo i da je nedavno u polufinalu Kupa, Rijeka pobijedila Lokomotivu u Kranjčevićevoj 1:0.

S druge, pak, strane, Lokosi su Dinamu u tri ovosezonske utakmice uzeli čak pet bodova! Jesenas su, nakon 1:0 vodstva, pokleknuli u Maksimiru primivši dva pogotka u sudačkoj nadoknadi (1:2), a u ovoj su kalendarskoj godini spektakularno slavili u Maksimiru 3:0, bila je to zaostala utakmica 4. kola. Potom je okršaj u Kranjčevićevoj završen remijem (2:2), iako je Lokomotiva dvaput vodila.

Vidjet ćemo, eto, hoće li Dinamo i Rijeka neokrznuti dočekati međusobni dvoboj na Rujevici ili će već i prije derbija neke stvari biti jasnije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:53