Matej Mitrović

 NK RIJEKA
NOVA NESREĆA

Težak udarac za Rijeku: Zvučno pojačanje se odmah teško ozlijedilo, neće ga biti jako dugo!

Čini se da će Bijeli dugo vremena biti lišeni usluga čovjeka koji je danas operiran u Finskoj.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 11. srpanj 2022. 11:56

Na predstavljanju nove momčadi i novih, dizajnerskih dresova Rijeke za novu sezonu, uoči „generalke“ protiv FC Kopera nije bilo – Mateja Mitrovića.

Bivši hrvatski reprezentativac koji se prije nekoliko dana spektakularnim transferom vratio u HNL, odnosno u Rijeku gdje je igrao svoj najbolji nogomet karijere, doživio je ozljedu u prijateljskom ogledu protiv slovenskog drugoligaša Triglava koju je Rijeka odigrala još 5. srpnja. Prilikom jednog duela i pokušaja odigravanja lopte petom u drugom dijelu, Mitrović je osjetio zatezanje u nozi i isprva je preventivno zamijenjen, nitko nije mislio da je riječ o nečem ozbiljnijem.

Kad ono, Rijeka je objavila fotografiju kako je Mitrović operiran u Finskoj i zaželjela mu brz povratak..

Igrač koji je u posljednje četiri godine, baš zbog teških ozljeda, sakupio svega 51 susret u dresu Club Bruggea stigao je u Rijeku, na zadovoljstvo struke i navijača, kao veliko pojačanje, no čini se da će Bijeli i trener Dragan Tadić neko duže vrijeme biti lišeni usluga pouzdanog stopera. Neslužbeno, prvi pregledi pokazali su kako se na kraju radi o ozljedi tetive mišića zbog koje je propisana minimalna pauza od nekoliko mjeseci. Dodatnim pregledima, koje Mitrović radi ovih dana, i zbog čega nije niti bio na predstavljanju nove momčadi, ustanovit će se stvarna težina ozljede. Rano je još špekulirati o pehu kojeg je doživio Mitrović, baš kao i riječka obrana, no ako ozljeda bude zahtijevala i operativni zahvat onda je jasno da će reprezentativni stoper dres Rijeke najranije obući na – zimskim pripremama.

image

Matej Mitrović

FACEBOOK HNK RIJEKA

Dodamo li tome svemu i ozljedu pouzdanog desnog beka Andresa Solana, koja je, čini se, također duže prirode, a neslužbeno se spominje minimalno dva mjeseca pauze, kao i teški potres mozga zbog kojeg perspektivni stoper Niko Galešić mora prinudno mirovati do kraja mjeseca, obrana Rijeke doživjela je veliki udarac zbog kojeg Dragan Tadić sigurno ne spava mirno nekoliko dana prije početka HNL-a i europskog ogleda protiv švedskog Djurgardensa.

No kukanja i plakanja nema, Bijeli na raspolaganju i dalje imaju dovoljan broj zdravih i spremnih igrača koji će iznijeti teret početka sezone i susrete dok na Rujevicu ne stignu najavljena pojačanja, prije svega desni bek koji je primarna zadaća Roberta Palikuče i njegovog tima. Rijeka se na toj poziciji može „skrpati“ drugim igračima, ali činjenica je da je ta osjetljiva pozicija u klubu ostala na mladom Filipu Brautu koji niti u Hrvatskom dragovoljcu lani nije bio Tadićev prvi izbor...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:59