Božidar Šikić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
OPASNA KRANJČEVIĆEVA

‘Sopiću poručujem da će drugi put kad dođe biti kvalitetniji travnjak, a on neka se malo brine o fair igri!‘

Teren u Kranjčevićevoj umalo je pridonio novim ozljedama, direktor Šikić objašnjava o čemu je riječ
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. travanj 2024. 22:32

Rijekin trener Željko Sopić nastavio je borbu za bolje uvjete u HNL-u, nakon travnjaka u Koprivnici i još nekih okomio se na teren u Kranjčevićevoj ulici gdje je Rijeka u srijedu svladala Lokomotivu 1:0 i izborila finale Hrvatskog noigometnog kupa, a samo nekoliko dana ranije igrala je i s Rudešom.

Je li travnjak u centru Zagreba stratište za zglobove i mišiće nogometnih profesionalaca? Kako Lokomotiva opstaje na njemu?

- Potpuno se slažem sa Željkom Sopićem da teren nije dobar. To je hibridan travnjak, kojeg treba mijenjati barem svake dvije-tri godine, a ovaj stoji sedam godina. Osim toga, niti jedan travnjak ne može izdržati ako na njemu igra više od jedne momčadi, ukoliko želimo da bude kakav bi trebao biti. To je činjenica od koje ne možemo pobjeći - odgovorio nam je direktor Lokomotive Božidar Šikić.

image

Željko Sopić

DAMIR KRAJAC Cropix

No, prigovori s primjesama optužbi zasad ne donose rezultat u Zagrebu. Nema naznaka da bi se ovog ljeta napravio novi travnjak. Na istom će se, kako sada stvari stoje, igrati i sljedeće sezone.

- Grad ne održava svoju imovinu, a Lokomotiva nema namjeru ulagati u nešto na što nema isključivo pravo. Mi smo već puno uložili u stadion da se sve skupa ne sruši, a na njemu igra tko hoće, koga puste gradski odjel i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Nitko nas ne pita, samo pošalju zahtjev na gradski odjel i dođu igrati. Bio je ovdje Rudeš, prije Hrvatski dragovoljac, vježbali su se VAR djelatnici, igrali su neki klinci bezveze, igra tko hoće, pa ne može Lokomotiva ulagati svoju lovu da svi drugi igraju!? Jednostavno tako ne može. Grad radi kako radi, mi tu ne možemo pomoći. Pa na Kajzerici smo od smetlišta napravili da izgleda kao park, a nemamo nikakav privilegij već samo probleme. Koliko ja znam, Grad se brine o drugim stvarima, a ne o terenu u Kranjčevićevoj ulici. Sportski objekti su mu na zadnjem mjestu.

Svojedobno je prezentiran projekt novog stadiona na kojem bi igrao i Dinamo dok se gradi Maksimir, ali Sopić je jasno kazao koliko u to vjeruje izjavom da će biti gotov 2074. godine. Što vi mislite?

- Možda i koju godinu kasnije - nasmijao se Šikić.

image

Božidar Šikić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Rijekin trener požalio se da je Marko Pjaca osjetio koljeno, ozlijedio se i Lokomotivin igrač Branimir Kalaica, a i ranije je itekako bilo ozljeda na tom terenu, primjerice, Hajdukovih igrača Lovre Kalinića i Žapera, nedavno Dinamovog Baturine i drugih.

- Loš teren, dakako, nije dobar, ali ne mogu kazati koliko je ozljeda bilo zbog njega. Može biti jedan od razloga.

Do kraja sezone upravo na toj lokaciji gostuju sve tri vodeće momčadi Rijeka, Dinamo i Hajduk, i to kod Lokomotive.

- Teren će biti bolji, vegetacija će biti bolja, a Rudeš se, osim toga, vratio na svoje igralište. Za nijansu će se stvari popraviti, a hoće li biti puno bolje to ne znamo. Poručujem Sopiću da će drugi put kad dođe s Rijekom biti kvalitetniji travnjak. Neka se on malo brine o fair igri... No, to ću mu osobno reći. Točno je, teren je loš, ali previše se potencira da su ozljede zbog toga. Mi ih nemamo više od drugih. Tako su neko vrijeme govorilli gluposti da su igračima Lokomotive popucali križni ligamenti zato što ih je Silvijo Čabraja pretrenirao - zaključio je Božidar Šikić.

Zabrana? A što onda s Pulom, Koprivnicom?

Neki se pitaju treba li zabraniti igranje u Kranjčevićevoj?

- Zašto? Onda bi trebalo i u Puli, i u Koprivnici... Tamo gdje postoji gazda imamo nove terene, drugo je sve problematično. Činjenica je da treba napraviti neku frku, pridonesite nešto tome - zamolio je Šikić medije. (da)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 22:33