Sergej Jakirović i Željko Sopić

 Foto: Profimedia, Cropix, Ilustracija: Sn
Davorin Olivari
KALKULIRANJE ZBOG PRAVILA

Sopić želi napakostiti Modrima i poremetiti im plan, ali sjetite se paralele s Real Madridom

Na hrvatskoj sceni Dinamo se tretira kao momčad koja na kraju uvijek izlazi kao pobjednik
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2024. 13:40

Sunce će nekoga ogrijati ipak na Rujevici iduće srijede, u Maksimiru nismo niti približno dobili odgovor tko je bliži osvajanju Hrvatskog kupa. Gledali smo podosta siromašan nogomet, bez puno prilika, vidjeli smo gredu Hoxhe, vratnicu Fruka, te zicer Marića u posljednjim sekundama. To je uglavnom sve s prvog dvoboja finala, ništa previše zbog čega bismo ga pamtili.

Oba trenera, Sergej Jakirović i Željko Sopić, nisu bili skloni riziku, očito su imali u glavi da postoji i uzvrat na kojem će se definitivno pokazati karte. Ritam utakmice bio je spor, lopta je sporo putovala, sve je nekako djelovalo posve sterilno, bez neke agresije, žestine, kao da nijedna momčad nije imala energije. U takvoj igri jedino možemo pohvaliti obrane, i modra i riječka djelovale su sigurno, neke sitne greške nisu na kraju bile kobne. Dinamo i Rijeka su se prije svega postavili tako da ne prime pogodak.

Sve utakmice SuperSport HNL-a i Kupa možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Na kraju bi moglo ispasti da smo gledali podosta slabu i jalovu utakmicu upravo zbog pravila “gola u gostima”. Dečki Sergeja Jakirovića su igrali tako da ga ne prime, računajući da bi ga mogli zabiti na Rujevici, te tako dovesti Rijeku u tešku situaciju u kojoj će morati postići najmanje dva. Sopić i njegovi nisu imali ništa protiv da ostane “nula”, oni pak sigurno vjeruju da će pred svojim navijačima napakostiti Modrima.

Uglavnom, kad podvučemo crtu pod jučerašnji maksimirski sraz, ni jedni niti drugi nisu zaslužili više. Ponudili su jako malo, premalo za praznik hrvatskog nogometa, kako smo ga nazvali.

Možda će Rijeka u utakmici u kojoj zapravo spašava sezonu pružiti sve ono najbolje što ima u sebi, možda će iznaći dovoljno snage da ipak uspije osvojiti trofej

Nekako nam se čini da bi s takvim raspletom mogao biti zadovoljniji - Dinamo. Možete se pitati zašto kad na domaćem terenu nije došao do pobjede? Zato što opet, niti peti puta ove sezone, nije izgubio od Rijeke, a dokazao je mnogo puta da u najtežim trenucima može stići do trijumfalnog rezultata. Sjetimo se samo one posljednje prvenstvene utakmice na riječkom stadionu, kad se vratio iz izgubljene situacije i na kraju slavio, osigurao naslov prvaka.

Tad se uspoređivao Dinamo s Real Madridom, tretira ga se na hrvatskoj nogometnoj sceni kao momčad koja na kraju uvijek izlazi kao pobjednik. Pisali smo tada o pobjedničkom genu Jakirovićeve momčadi, o tome da posjeduje DNK šampiona. Sigurno da ga neće izgubiti do sljedeće srijede, pa bi zato mogao i do duple krune.

Naravno, to ne treba značiti apsolutno ništa, možda će Rijeka u utakmici u kojoj zapravo spašava sezonu pružiti sve ono najbolje što ima u sebi, možda će iznaći dovoljno snage da ipak uspije osvojiti trofej. Možda će prvi puta ove sezone pobijediti Modre. Vlada totalna neizvjesnost pred uzvrat, mi svi skupa se samo nadamo da ćemo na Rujevici gledati bolji nogomet nego što smo ga vidjeli ove srijede u Maksimiru, jer su nam Dinamo i Rijeka ostali dužni.

Linker
16. svibanj 2024 13:40