Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
IZJAVE TRENERA

Sopić o stanju jednog od glavnih aduta: ‘Nadam se da se nije zakompliciralo‘; Catala: ‘Igrači su se bojali‘

Željko Sopić i David Catala iznijeli su prve dojmove nakon utakmice na Rujevici
Piše: Siniša Lončar, HinaObjavljeno: 04. veljača 2024. 18:10

U susretu 21. kola SuperSport HNL-a Rijeka je pred 7.588 gledatelja na Rujevici pobijedila Istru 1961 s 3:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Momčad Željka Sopića je gotovo rutinski stigla do pobjede u "Derbiju Della Učka" i gosti iz Pule imaju sreće što nisu i teže stradali na Rujevici.

Željko Sopić oglasio se nakon utakmice:

- Želio bih čestitati svojoj momčadi, mislim da smo odigrali jednu kontroliranu utakmicu. S druge strane, bez obzira na rezultat, neke stvari moramo bolje, ali to ćemo raspraviti u kabini. S obzirom na dosta izostanaka i rani izlazak Nike Jankovića dogodila nam se neka situacija da smo ostali na tri defenzivna vezna igrača: Banda, Petrovič i Hodža. Onda smo razmišljali da pređemo na igru s dva napadača kada je Istra 1961 dobila crveni karton, no s obzira na žute kartone Bogojevića i Selahija morali smo odreagirati na drugu stranu. Mislim da smo zasluženo osvojili tri boda, ali uvijek može bolje. Izostanci? Fruk je ozlijedio mišić dok Goda ima nekih drugih zdravstvenih problema. Iskreno se nadam da će i njih dvojica, pa možda i Dilaver krenuti u trenažni proces idući tjedan pa ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti sanirati ih do nedjelje. Janković? Dobio je jedan nenamjerni udarac u butni mišić, tzv. paralizu. E sad, da li se to pogoršalo kod penala ili ne, vidjet ćemo, nadam se da se ozljeda nije zakomplicirala nakon toga, no po njegovom smiješku se nadam da će to sve biti u redu.

Svoje viđenje utakmice dao je i David Catala:

- Teška utakmica i težak poraz za nas. Da budem iskren, od početka susreta ništa nije bilo kako treba, čak i odluke sudaca. Znali smo da smo trebali pokazati od prve minute više, posebno u duelima, no sve smo ih gubili od prve minute. U prvom dijelu utakmicu smo već bacili u smeće, ali bilo je tu svega, crvenog kartona. Borili su se u nastavku s igračem manje do kraja, nisu odustali, pokazali su karakter i to je pozitivno. Mišljenje o crvenom kartonu? Moram vidjeti situaciju, no kada god igramo protiv velikih momčadi, sve odluke idu na štetu onih slabijih. Nismo izgubili radi suca, to je sigurno, ali sve one odluke koju su bile pola-pola išle su njima. Moramo biti iskreni, naša stvarnost nije ovdje, naša realnost je boriti se protiv momčadi blizu nas na ljestvici iako smo i ovdje htjeli nešto. No nismo imali niti karakter, niti stav, niti igru. Moramo nastaviti raditi, to je jedini način za rast. Nervoza mojih igrača? Istina, bilo ju je previše, ne znam zašto je tome bio razlog. Cijeli tjedan smo pričali o tome, bila je ovo idealna kulisa za nogomet, pun stadion, odličan teren, očito smo pokleknuli tome svemu. Igrači su bili nervozni, bojali su se igrati, nismo pokazali osobnost, posebice u prvom dijelu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 06:10