Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
VRUĆA TEMA NA RUJEVICI

Sopić komentirao priču o otkazu: ‘Taj čovjek ima sve karte u svojim rukama. Uvijek ih je imao‘

‘Bitno je u kojem se kontekstu sve gleda. Nemam problema što piše u medijima‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 24. svibanj 2024. 16:44

Rijeci još preostaje, nakon gotovo cjelokupno sjajno odrađene sezone i vrlo lošeg završetka u kojem su Bijeli ostali bez oba trofeja, odraditi formalnost i završiti sezonu posljednjim, 36. kolom SuperSport HNL-a gdje će izabranici Željka Sopića u nedjelju (15 sati) ugostiti Slaven Belupo.

- Očekuje nas zadnja utakmica protiv Slavena Belupa. Prije nego što krenem, zahvalio bih se navijačima koji nas stvarno cijelu ovu sezonu bodre, i kada je bilo najbolje i kada nije bilo toliko dobro, stvarno su bili cijelu sezonu uz nas i svaka im čast. Pozivam ih ponovno da budu uz nas ove nedjelje od 15 sati na Rujevici. Što se tiče same utakmice, imamo tri kartonirana igrača, Radeljića, Dilavera i Bandu koji neće moći igrati. U međuvremenu smo dobili informaciju da nam Danilo Veiga neće morati ići na operaciju, ali da će izbivati nekih šest tjedana tako da naravno neće biti niti njega. U dogovoru s našim izbornikom Zlatkom Dalićem, koji je tražio da poštedimo naše reprezentativce, to ćemo i napraviti. Odnosno, oni su dobili slobodno tako da Pjaca, Pašalić i Labrović neće konkurirati za ovaj dvoboj. Očekujem jednu klasičnu ligašku utakmicu gdje se moramo nametnuti od prve minute i pokušati pobijediti - kazao je trener Rijeke Željko Sopić koji je odmah nakon toga odgovarao na pitanja o vlastitoj sudbini, odnosno o napisima na raznim portalima koji su u drugi plan gurnuli aktualnu utakmicu protiv Belupa, a u prvi stavili njegov status.

Prokomentirao i priče o otkazu

- Gledajte, kako da komentiram napise u novinama i na portalima? Nikako, ja sam trener Rijeke, imam ugovor do 30. lipnja 2025. godine. Onog dana kada sam došao u Rijeku na utakmicu protiv Lillea, da nam je netko rekao da ćemo biti drugi i da ćemo igrati finale Kupa Hrvatske, da ćemo imati sigurna tri reprezentativca Hrvatske na Europskom prvenstvu, a možda još i jednoga, da ćemo profilirati šest, sedam mladih igrača - mislim da bismo to svi zajedno potpisali. S druge strane, da kraj sezone nije prošao naj, najbolje, treba i to realno kazati, možda smo mogli više. Na kraju sezone treba podvući crtu, ovo je privatan klub predsjednika Damir Miškovića koji daje svoj novac i koji jednostavno donosi svoje odluke, ja s time nemam nikakvih problema ili ne znam što. Da se nalazimo u nekoj zemlji koja se zove Njemačka i da pričamo o tome da je Rijeka druga i da je igrača finale Kupa, mislim da bi to bio uspjeh i sve... Gledajte, samo je bitno u kojem kontekstu na to gledate, ja nemam nikakvih problema o tome što se piše u medijima. To vam je ono, prvi i drugi set. Svaki set gledate posebno, tako da svatko može pisati što god hoće, ja stvarno nemam nikakvih problema - pojasnio je Sopić koji se potom osvrnuo i na napise o zahlađenim odnosima između njega i predsjednika Miškovića.

- Što znači zahlađeni odnosi? Najiskrenije, nekad davno sam igrao u Mönchengladbachu i kao igrač sam predsjednika kluba vidio jednom godišnje. Što se tiče zahlađenih odnosa, vidim da se pišu nekakve gluposti, moja obitelj i ja smo nakon utakmice najnormalnije bili s predsjednikom na večeri, sve je bilo normalno. Sad gledajte, ovo je sport, ja vam kažem. Podvučete crtu, sve stavite na vagu i vidite je li nešto bilo uspješno ili nije bilo. Svatko to gleda na drugačiji način, tako da ne treba donositi tu ne znam kakve zaključke. Ponavljam, ovo je privatni klub koji bi jako teško funkcionirao bez predsjednika Miškovića i jednostavno čovjek ima sve karte u svojim rukama i uvijek ih je i imao, tako da tu nema prevelikih problema. A ti odnosi, ovo, ono i neke nebuloze... Čovjek nam nikada nije ušao u kabinu i rekao da netko mora igrati ili ne mora igrati ili ne znam ni ja što. Ne bi se niti on, niti bih se ja spuštao na taj nivo, to su takve nebuloze da je to uopće glupo komentirati, najiskrenije.

‘Treba sjesi i podvući crtu‘

Hoće li biti razgovora sljedećih dana, sljedećih tjedana na tu temu?

- Pa ne znam, naravno da bi se u normalnom klubu nakon sezone, a Rijeka je normalan klub i ima aspiracije svakog dana biti sve bolja i bolja, trebalo sjesti i podvući crtu. Neki igrači ostaju, neki odlaze, neki će se prodati, jesmo li zadovoljni sa sezonom i svime... Pa to je normalno da će se sjesti i razgovarati o svemu, isto bi tako bilo da je Rijeka bila prva ili osma. Vjerujem da će se isto tako napraviti i u Lokomotivi ili u drugim klubovima. To je moje mišljenje, ne moram ja biti u pravu, ali to je tako - dodao je Sopić koji je i sam, na upit novinara, pokušao analizirati uspjeh ili neuspjeh u aktualnoj sezoni.

- Ma koliko god ja nešto mislio ili ne znam što, ali mi moramo znati da živimo u Hrvatskoj. Vjerojatno ću ja nakon ove medijske konferencije otići na Wikipediju i provjeriti jesam li bio trener Gorice, jesmo li mi s -11 došli na +5, ne znam, možda je to bio neki drugi trener. Uvijek morate biti svjesni toga da u datom momentu može biti uspona i padova sportske forme. Niti jedan igrač ne može cijelu sezonu biti u istoj formi ili ne znam što. Da se moglo bolje u datom momentu, vjerojatno se moglo. Da smo mogli i prije izgubiti neke utakmice, vjerojatno smo mogli. Ja sam stvarno ponosan na ove dečke koje treniram i na ono što su oni ove sezone odigrali. Dali su sve od sebe, ja im stvarno skidam kapu. U krajnjoj liniji, to je pokazao i rezultat, to je pokazao i poziv za tri naša igrača u reprezentaciju i, jednostavno, do zadnja tri kola smo bili u borbi za naslov prvaka. Znamo da je budžet Dinama 60 milijuna eura, da je Hajdukov oko 50, ne znam koliko je od Osijeka, da, naš je najveći... Naš je negdje 12-ak milijuna eura i tako je kako je. Ponovo kažem, sjedne se za stol i razgovara se, ja s tim nemam nikakvih problema. Ja stvarno mogu samo čestitati svojim dečkima na ovoj sezoni i navijačima. Kako su dečki odigrali i kako su nas navijači pratili, ovakva simbioza navijača i igrača, ja to već dugo nisam vidio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 18:26