DAMIR SKOMRLJ Cropix
JAKIROVIĆ UOĆI OSIJEKA

‘S koje smo pozicije krenuli, sami smo si ‘krivi‘ što smo došli u ovu situaciju i želimo se boriti za 3. mjesto‘

‘Zadovoljan sam radom u pauzi i nadam se da ćemo uspjeti zabilježiti pobjedu ove nedjelje‘
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 02. travanj 2023. 07:34

Prvoligaška karavana se nastavlja, trener Rijeke Sergej Jakirović najavio je nedjeljni ogled protiv Osijeka, koji se nalazi na trećoj poziciji SuperSport HNL-a, a Bijelima bježi svega tri boda.

- Nakon 14 dana pauze, koliko smo bili ponosni što imamo toliko reprezentativaca, malo smo bili i zabrinuti da vidimo u kakvom će se stanju vratiti. Hvala Bogu, svi su se vratili u dobrom stanju. Od srijede smo maksimalno koncentrirani samo na Osijek, Imaju tri boda više od nas, u lošoj su seriji, došlo je do promjene trenera i imali su dva tjedna da malo bolje usvoje ideje kolege Perkovića. Očekujemo drugačiji Osijek, nastojali smo ih skautirati, da se najbolje pripremimo za njih. Zadovoljan sam radom u pauzi i nadam se da ćemo uspjeti zabilježiti pobjedu ove nedjelje. Imamo te tri domaće utakmice zaredom koje će nam pokazati računamo li s pravom na to treće ili četvrto mjesto ili ćemo ostati tu gdje jesmo.

Uloga favorita

Rijekin trener je nastavio...

- Banda je jedini odigrao dvije cijele utakmice, posljednju u nedjelju, ali imao je nekih jako važnih privatnih obveza i momčadi se priključio u srijedu, normalno je na dispoziciji - kazao je Jakirović o svome veznjaku. Rijekin trener može biti zadovoljan učinkom svojih mladih igrača u nacionalnim vrstama.

- Ja ću vam reći da je to meni očekivano s obzirom na njihovu natjecateljsku formu, samo su nastavili tamo gdje su stali u klubu. Evo, Frigan je odigrao cijelu utakmicu u Engleskoj, svi su participirali, Marin i Hodža nešto više, ali i Niko je imao jako dojmljiv nastup. Možemo biti zadovoljni, momci su u dobroj formi i jako me to veseli.

Prihvatio je ulogu favorita u iduće tri domaće utakmice.

- Dobro, s obzirom na to da smo najuspješnija momčad proljeća, to je sasvim logičan zaključak, ali to sve trebamo opravdati na terenu. Ne trebamo se zavaravati, mi smo se svi i približili Osijeku jer su oni upali u lošu seriju, ali s druge strane to i ne čudi. Puno im je igrača otišlo, to su bili jako dobri i bitni igrači za njihovu momčad i ne možeš ih preko noći nadomjestiti. Morat ćemo se s druge strane i paziti, ponajviše Miereza. Tu su još Caktaš, Lovrić, mali Živković, Fiolić... Imaju stvarno dosta igrača koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, tu ćemo morati biti jako, jako dobri. S koje smo mi pozicije krenuli, sami smo si “krivi” što smo došli u ovu poziciju i želimo se boriti za treće mjesto. Napravit ćemo sve da uspijemo ostvariti cilj koji je bio na početku sezone, a to je europska pozicija - objasnio je Jakirović.

Malo će nas pričekati

Očekuje da Osijek neće jurišati odmah od prve minute.

- Pretpostavljam da će nas malo pričekati, mi radimo doslovce svaki dan kako bi imali što više mehanizama u igri, to djeluje puno bolje nego na početku sezone. Napravit ćemo sve da ih maksimalno ugrozimo - dodao je trener Rijeke.

Jasno je odgovorio na pitanje s koliko bi bodova bio zadovoljan u četiri travanjska ogleda na Rujevici.

- Pa, s 12 bodova bio bio prezadovoljan. Je l’ pošteno? Ha, ha. Pa, ja sam već rekao da su ključ europske pozicije naše domaće utakmice. Ako ćemo tu biti maksimalni, mi ćemo igrati Europu. Matematika je jasna, ali sve to treba potvrditi na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 20:04