Raspucana Rijeka sredila je Brinje iz Grosuplja

 NK RIJEKA
UVJERLJIVI BIJELI

Rijeka zabila šest komada Slovencima, poentiralo i novo pojačanje, a trenerski dvojac dobio slatke brige

Utakmicu je pratio i novi-stari suigrač u ekipi koja se rastrčala na suncem okupanoj Rujevici.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 24. lipanj 2022. 21:01

RIJEKA - BRINJE GROSUPLJE 6:0 (Bušnja 4', Vučkić 34'-11m, Obregon 42'-11m, Frigan 55', Stanić 62', Vrančić 80')

Rijeka. Pomoćni stadion kampa HNK Rijeka. Bez gledatelja.

Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Pajić i Marušić.

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović – Solano, Pavlović, Galešić, Jurišić – Alvarez, Selahi – Bušnja, Vučkić, Karrica – Obregon. Još su igrali: Zlomislić, Braut, Lepinjica, Smolčič, Vukčević, Stanić, Hodža, Vrančić, Dujmović, Frigan, Liber, Nwolokor. Trener: Dragan Tadić/Fausto Budicin.

BRINJE GROSUPLJE: Kisovec, Pušnik, Šporar, Adbič, Šparovec, Mahić, Tomšić, Klančnik, Vesrstovšek, Ćoz, Kovač. Trener: Goran Marković.



Nogometaši Rijeke u prvoj su pripremnoj utakmici protiv slovenskog drugoligaša Brinja očekivano došli do uvjerljive pobjede, trenerski dvojac Tadić - Budicin uspješno je krenuo u novo razdoblje svoje karijere. Istina, protivnik je, za ovaj pripremni period bio baš po mjeri kako bi se igrači prije svega dobro rastrčali po suncem okupanoj Rujevici iako su gosti bili ti koji su prvi zaprijetili.

Već u 3. minuti Šparovec je oprobao svoj udarac s lijeve strane napada, lopta je prošla pored lijeve vratnice vratara Labrovića. Već minutu nakon Rijeka je povela, Bušnja je s ruba kaznenog prostora neobranjivo pucao za vodstvo Bijelih u lijevi kut gostujućeg vratara Kisovca. U 26. minuti novi kapetan momčadi Haris Vučkić pogodio je vratnicu nakon lijepog ubačaja Karrice s lijeve strane, dok je u 34. bio precizniji iz kaznenog udarca kojeg je sam i izborio za 2:0 vodstvo Rijeke. Osam minuta kasnije iz još jednog jedanaesterca, kojeg je sam izborio, strijelac je bio Obregon.

U nastavku susreta Tadić i Budicin dali su priliku 11 novih igrača koji su trenerskom dvojcu dali "slatke" brige. U 55. minuti mladi i potentni napadač Rijeke Matija Frigan glavom je efektno povisio vodstvo Bijelih, koji su ovog puta igrali u "retro" dresovima, na 5:0, dok je Stanić sedam minuta kasnije sa 16 metara zapečatio sudbinu gostiju iz Grosupulja. Točku na "i" stavio je Mario Vrančić prvijencem u 80. minuti na odličnu asistenciju Frigana.

U dresu Rijeke po prvi puta su se predstavili i novi igrači Rijeke, trojac Vrančić, Alvarez i stoper Pavlović već su u uvodnom susretu pokazali ono što se već i ranije znalo – da nogomet imaju u "malom" prstu i da su dokazana pojačanja, uz novog/starog suigrača Antona Krešića koji je s tribina gledao suigrače. Mladi stoper Galešić, Karrica i posebice Frigan pokazali su da se na njih može ozbiljno računati u sezoni koja kuca na vrata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:58