NK RIJEKA
ČESI SU BILI BOLJI

Rijeka izgubila od praške Sparte, momčad Dragana Tadića upisala prvi poraz u pripremama za novu sezonu

Nekoliko dobrih prilika imala je Rijeka, no mreža Spartinih vratiju nije se zatresla.
Piše: SIniša LončarObjavljeno: 06. srpanj 2022. 19:27

RIJEKA - SPARTA PRAG 0:2 (Danek 54‘, Juliš 61‘-11m)

VILLACH Stadion kampa u Villachu. Gledatelja 200.

RIJEKA: Labrović - Krešić, Pavlović, Vukčević - Ampem, Selahi, Hodža, Vrančić, Jurišić - Obregon, Vučkić (još su igrali: Zlomislić, Karrica, Alvarez, Liber, Frigan, Bristrić, Bušnja, Stanić, Lepinjica). Trener: Dragan Tadić.

SPARTA PRAG: Holec - Mejor, Zelenji, Hancko, Hojer - Pešek, Fortenli - Sadilek, Danek, Haraslin - Kučta (još su igrali Vorel, Vyora, Rynes, Souček, Karabec, Michel, Saček, Vindheim, Vitik, Juliš). Trener: Brian Priske Pedersen.

Nogometaši Rijeke u petoj su po redu pripremnoj utakmici upisali i prvi poraz, ovog puta bolja je bila Sparta iz Praga, trećeplasirana momčad češke Superlige u prošlom prvenstvu.

U prvom dijelu, koji je završio bez pogodaka, Sparta je bila opasnija momčad od Bijelih, koji su za ovu priliku nastupali u lanjskim retro dresovima. Prvo je u 16. minuti udarcem s 15-ak metara Labrovića pokušao svladati Haraslin, no njegov je udarac završio pored desne vratnice reprezentativnog vratara. Dvije minute kasnije pucao je i Kučta nakon jednog odbijanca iz blizine, lopta je otišla preko gola. Najbolju priliku prvog dijela Česi su propustili u 36. minuti, u vrlo izglednoj situaciji opet je bio Kučta. Nakon jedne duge ispucane lopte svoje obrane izbjegao je zaleđe, sjurio se prema šesnaestercu, no Labrović je skratio put i ovog puta izašao kao pobjednik. Najbolju priliku u prvom dijelu za Bijele je propustio kapetan Vučkić, koji je s par metara, na asistenciju Obregona, promašio okvir gola.

Sparta je povela u 55. minuti preko Krištofa Daneka, koji je ubačaj s lijeve strane pospremio u nebranjeni dio vrata Martina Zlomislića. Šest minuta kasnije iz jedanaesterca, kojeg je skrivio Anton Krešić, precizan je bio Lukas Juliš. U 57. je glavom probao Frigan, a u 73. Bristrić je opalio s 20-ak metara, no Rijeka nije stigla do pogotka.

Linker
16. travanj 2024 12:29