Željko Sopić

 RONALD GORSIC Cropix
NISU MU ZABORAVILI

Riječani žele pobjedu protiv Dinama: ‘Napravit ćemo ama baš sve da Jakirović s Rujevice ode poražen i tužan‘

‘Na Rujevici je Rijeka uvijek favorit‘, poručio je trener riječke ekipe Željko Sopić
Piše: SNObjavljeno: 10. studeni 2023. 15:38

Rijeka u nedjelju od 19 sati na svojoj Rujevici dočekuje Dinamo u 15. kolu SuperSport HNL-a. Riječani derbi čekaju na drugom mjestu s tri boda manje od prvog Hajduka i četiri boda više od trećeplasiranog Dinama.

Derbi i inače nosi velike uloge, a ovaj će imati i poseban naboj. Sergej Jakirović se prvi puta vraća na Rujevicu otkako je napustio klupu uoči Lillea i preuzeo Dinamo. Susret s Dinamom su najavili trener Željko Sopić i branič Matej Mitrović. Mitrović je poručio da će napraviti sve kako bi bivšeg trenera kući poslali u lošem raspoloženju.

- Jakirović je napravio puno toga dobroga dok je bio tu, ali u nedjelju će biti na suprotnoj strani i napravit ćemo ama baš sve što možemo da s Rujevice ode poražen i tužan - poručio je Mitrović.

Željko Sopić je otkrio stanje u momčadi.

- Goda je spreman i igrat će s maskom. Pašalić je isto spreman, trenirao je normalno. Imamo dva, tri igrača s manjim problemima, ali kako sada stvari stoje, izuzev već duže ozlijeđenog Petroviča, svi drugi će biti spremni za utakmicu u kojoj idemo dati sve od sebe da protiv najbolje hrvatske momčadi na rasprodanoj Rujevici osvojimo tri boda - rekao je Sopić pa dodao:

- Što god tko mislio, po meni je Dinamo najskuplja i najbolja momčad lige, s najširim kadrom, ali kako sam odmah po svršetku utakmice u prošlom kolu najavio, mi ćemo taj Dinamo napasti. Svi su vidjeli, i protiv Lokomotive i protiv Varaždina i protiv Viktorije, tko se protiv Dinama povuče, završi tako da dobije gol ili golove. Dakle, ni nemam puno izbora nego dignuti svoje linije i ne dozvoliti da nam budu blizu gola.

Novinari su konstatirali kako je neuobičajeno to da je Rijeka ovoga puta favorit.

- Na Rujevici je Rijeka uvijek favorit. Radimo predano i vjerujemo u to što radimo. Dečki će u nedjelju u 19.00 biti spremni za Dinamo! Da, moguće su promjene sustava, ali neću javno o tome govoriti, kao ni o tome s koje nam strane prijeti najveća opasnost ili koje mane protivnika želimo iskoristiti. Dinamo je uvijek Dinamo, ali ponavljam, pred rasprodanom Rujevicom mi želimo pobijediti!

Rijeka nije pobijedila u posljednje tri godine.

- Tradicije, statistike i derbiji zanimljiviji su za vas medije i navijače. Ja, s druge strane, stalno ponavljam da je meni svaka utakmica vrijedna tri boda. Ne, nema veze ni što sam zagrebački dečko, a dolazi nam Dinamo. Nebitno je to. Ja samo želim pobijediti!

Dinamo u zadnjim minutama utakmice protivnika pritišće i gura u kazneni prostor, ali Mitrovića to ne brine.

- Bilo bi idealno da onda sve riješimo prije zadnjih 10 minuta i sučeve nadoknade. Želje i volje nam ne nedostaje. Imat ćemo pun stadion iza sebe i svi u svlačionici vjerujemo u pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:29