Dinamo Hajduk 

 GORAN MEHKEK Cropix
POGLED UNAPRIJED

Raspored do reprezentativne stanke: Dinamo u opakom tempu, Hajduk tri od četiri puta na Poljudu

Rijeka u srijedu gostuje kod Rudeša u Kupu, a onda ima dvije utakmice na Rujevici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. veljača 2024. 13:36

Do prvenstvene stanke zbog reprezentativnih akcija (17. ožujka) odigrat će se još tri prvenstvena kola. Kakav je raspored vodeća tri kluba u utrci za naslov?

Istaknimo svakako da će se u dolazećem tjednu igrati i četvrtfinalne utakmice domaćeg Kupa, a Dinamo će, k tome, 7. i 14. ožujka igrati u osmini finala Konferencijske lige protiv PAOK-a.

Dinamo će, dakle, odigrati ukupno šest utakmica - tri prvenstvene, jednu u domaćem Kupu i dvije u osmini finala Konferencijske lige. U srijedu će ugostiti Goricu u Kupu, a sljedećeg vikenda opet će Plavi biti na teškom prvenstvenom iskušenju, gostuju u Osijeku.

Nakon prve utakmice s PAOK-om u Zagrebu, hrvatski će prvak u HNL-u biti domaćin Slavenu Belupu (10. ožujka). Onda će uslijediti uzvratni dvoboj osmine finala KL u Solunu, da bi ta serija utakmica bila okončana gostovanjem kod Rudeša u Kranjčevićevoj (17. ožujka).

Rijeka će, pak, u srijedu gostovati kod Rudeša u domaćem Kupu (na stadionu Rudeša!), a onda su pred vodećom momčadi HNL-a dvije uzastopne domaće utakmice. U nedjelju (3. ožujka) momčad Željka Sopića ugostit će Varaždin, dok će tjedan dana kasnije na Rujevici biti domaćin Osijeku. Nakon te dvije utakmice pred svojim navijačima, Riječani će u subotu, 16. ožujka, gostovati u Koprivnici kod Slavena Belupa.

Uskršnji program

Nogometaši Hajduka već u utorak igraju opet s Varaždinom, ovaj put na Poljudu, u četvrtfinalu Kupa. Potom će, u subotu 2. ožujka, ugostiti Istru na svom stadionu, a sedam dana kasnije gostovat će u Velikoj Gorici. Posljednju utakmicu prije prvenstvene stanke, Splićani će opet odigrati na svom Poljudu, u goste im dolazi Lokomotiva.

Sve će tri vodeće momčadi, dakle, od tri prvenstvene utakmice do stanke, dvije odigrati u svojim gradovima. No, Dinamo je nominalno domaćin samo jednom, ona druga utakmica je gostovanje kod Rudeša u Kranjčevićevoj ulici.

A nakon prvenstvene stanke, na rasporedu je i derbi u Splitu, četvrti ovosezonski okršaj Hajduka i Dinama. Ta će se utakmica sigurno odigrati na Veliku subotu, 30. ožujka, no satnica je još nepoznata.

Budući da se HNL ne igra na Uskrs, to će, 28. kolo, biti odigrano u petak i u subotu - na Veliki petak bit će na rasporedu dvije utakmice, dan kasnije tri, a derbi na Poljudu bit će posljednja utakmica toga dana. U tom, 28. kolu, kojim se ulazi u završnu četvrtinu prvenstvene utrke, Rijeka će gostovati kod Rudeša.

Rijeka (1) do stanke

28/02/24. (HNK) Rudeš - Rijeka

03/03/24. (HNL) Rijeka - Varaždin

10/03/24. (HNL) Rijeka - Osijek

16/03/24. (HNL) S. Belupo - Rijeka

Hajduk (2) do stanke

27/02/24. (HNK) Hajduk - Varaždin

02/03/24. (HNL) Hajduk - Istra 1961

09/03/24. (HNL) Gorica - Hajduk

16/03/24. (HNL) Hajduk - Lokomotiva

Dinamo (3) do stanke

28/02/24. (HNK) Dinamo - Gorica

03/03/24. (HNL) Osijek - Dinamo

07/03/24. (KL) Dinamo - PAOK

10/03/24. (HNL) Dinamo - S. Belupo

14/03/24. (KL) PAOK - Dinamo

17/03/24. (HNL) Rudeš - Dinamo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 16:23