Marinko Perić se osvrnuo na veliku pobjedu protiv Rijeke

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZAHVALIO NA IGRAČIMA, ALI...

‘Ovo je dokaz da nismo filijala, a ako Riječani misle da nije u redu što sam bodrio svoju momčad, onda...‘

Jasno da sam želio pobjedu, ali sada kada ste me već povukli za jezik, moram reći sljedeće...
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 15. ožujak 2022. 08:34

Mudra izreka kaže “u dobrom se ne uzvisi, a u zlu se ne ponizi”. Te izreke se u Sigetu odavno drže. Tako je bilo i poslije 0:4 poraza u Velikoj Gorici, kada su ih etiketirali kao najlošiju momčad koja je ovoga prvenstva gostovala u turopoljskoj metropoli, ali jednaku skromnost nogometaši Hrvatskog dragovoljca pokazali su i kad su u nedjelju srušili riječkog “diva”, momčad s visoko izvješenim ambicijama koja sebe vidi kao industriju pozitivnih rezultata. Ruku na srce, to je sasvim prirodno i ljudski, te ambicije im nitko može oduzeti, ali realnost bi morala biti stalno prisutna, jer te velika djela ponesu u nestvarne visine, a potom je pad vrlo bolan, što Riječani poslije zagrebačkog prizemljenja nisu ni skrivali.

Trener Goran Tomić, na primjer, nije želio primiti nikakvu sugestiju od kolege Dragana Tadića kad mu je prišao na igralištu nakon što je riječki trener dao izjavu televiziji, već je samo ljutito odmahnuo rukom i otišao.

Nismo njihova filijala

Jasno, zbog pobjede trener Crnih Tadić, koji je prije dolaska u Siget trenirao riječke juniore, morao je čak 15 minuta biti na raportu kod sportskog direktora Rijeke Roberta Palikuče, koji se za tu priliku čak iz svečane lože spustio na igralište. Budući da po bontonu nije lijepo prisluškivati tuđi razgovor, o čemu su točno pričali - ne znamo. Ali, to i nije toliko važno. Bitno jest da je Hrvatski dragovoljac, kako kažu, na “riječki pogon” srušio Rijeku i time ugasio sve reflektore koji su bili u njih upereni prije utakmice. Tu su igrači Hrvatskog dragovoljca pokazali da u profesionalizmu sentimentalnosti nema. Tko drugačije misli, na krivom je putu.

"Jasno, i ja se s time slažem. Ova utakmica i 2:1 pobjeda je pokazala i dokazala da sam bio u pravu kad sam tvrdio da Hrvatski dragovoljac nije riječka filijala", ponosno ističe predsjednik Hrvatskog dragovoljca, dan poslije velike pobjede nad Rijekom, Marinko Perić, koji, ako se netko pitao, nije ništa u rodu s dvostrukim strijelcem za HD Karlom Perićem.

Rijeka najkorektnija

Budući da su vam ustupili čak devetoricu igrača, Riječani su očito očekivali da vas pregaziti kao plitki potok? Do uha nam je došla jedna rečenica od neimenovanog čelnika Rijeke “da su vam pomogli u igračkom kadru kad vam je bilo najteže, a vi ste se za vrijeme utakmice ponašali vrlo nekorektno”.

"Ako je bilo moje nekorektno ponašanje što sam za vrijeme utakmice bodrio, ali i kritizirao naše igrače, ja se svim Riječanima ispričavam. Smatram da je navijanje za svoj klub normalno i ljudski. Jasno da sam želio pobjedu, jednako kao i Riječani. Ali sada kada ste me već povukli za jezik, moram reći sljedeće. Da, Rijeka nam je pomogla i bila je najkorektnija od svih klubova iz vrha tablice kada nam je bilo najteže i na tome im zahvaljujemo. Ali, učinjena je obostrana korist, jer su svi ti igrači dobili prvoligaški izlog. Poslije prvenstva Rijeka će dobiti ne jednog mladog iskusnog prvoligaškog igrača, nego njih čak šest, jer su ostala trojica od devetero pristiglih s Kvarnera, Veldin Hodža, Ivan Smolčić i Filip Braut, raskinuli ugovore s Rijekom i naši su igrači. Jasno, doduše, i oni su im također na raspolaganju. Prije svega kako smo mi njima zahvalni, tako bi oni trebali biti i nama jer smo trenera Tomića i suradnike rasteretili viška igrača, koji bi utakmice gledali samo s tribina."

Oni su na potezu

Što će se dogoditi poslije prvenstva, hoće li svi oni ostati u Sigetu ili se vračaju u Rijeku?

"Vidjet ćemo! Jasno, Rijeka je tu u prednosti jer s njima ima ugovore i svi ti igrači bit će njima na raspolaganju. Riječani će odrediti njihove nove destinacije", zaključio je predsjednik Perić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:21