Poruka Torcide

 GORAN SEBELIC Cropix
VAR SOBA

‘Nikada u karijeri nisam vidio ovoliko ozljeda kao kod Hajduka. Nije to Torcida bez veze napisala‘

U novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ gostovali su treneri Domagoj Abramović i Ivan Božić.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. svibanj 2024. 17:07

Riješeno je pitanje prvaka SuperSport HNL. Dinamo je pobjedom protiv Osijeka uz poraz Rijeke u Varaždinu došao do nedostižne prednosti uoči posljednja dva kola te je slavlje u Maksimiru moglo početi.

- Dinamo je dokazao da ima najkvalitetniju momčad, a kad je bila najveća kriza vidjelo se da je u Dinamu zdrava atmosfera u svlačionici. Ako svlačionica nema zdravu atmosferu, nema šanse da se uspiješ izvući iz teške situacije poput one u kojoj je Dinamo bio - rekao je Domagoj Abramović u novom izdanju našeg podcasta ‘VAR soba‘.

U Abramovića u studiju bio još jedan trener, Ivan Božić, koji je istaknuo najvažnije igrače Dinamovog pohoda na naslov.

- Petković je broj jedan, Baturina je klasa, a po meni je krucijalnu važnost imao u odlučujućem dijelu sezone imao Nevistić koji je svaki put imao važnu ulogu kada je trebalo. Tu je, naravno, i Mišić, ali svi su igrači digli formu kada je trebalo - rekao je Božić, a Abramović dodao:

- Veliki plus je bio vraćanje Theophilea, jednog iskusnog igrača koji će pomoći ovim mlađima.

image

Dinamo je proslavio naslov prvaka

JOSIP BANDIC Cropix

Slavlje Dinama nije prošlo bez repova jer se puno priča o suđenju Patrika Kolarića, posebno o kriteriju za dodjeljivanje crvenih kartona - Duarte ga je dobio, a Ristovski nije.

- Zna se dogoditi da igrač ide od gola pa dobije crveni. a netko ide prema golu pa ne dobije crveni. Kriterij je neujednačen, a posebno je to kod toga što je ruka. Ja stvarno ne znam više što je ruka ili ne. Trebale bi se stvari ujednačiti, da se svi drže istih kriterija - rekao je Abramović dok je Božić predložio rješenje:

- Možda bi se trebalo odmah poslije utakmice uvesti to da suci objasne odluke koje su se donijele. Trebalo bi to uvesti kao u NBA ligi, da suci odmah objave što se dogodilo u nekoj situaciji. Trenutno imamo pravilo da Komisija svoje mišljenje objavljuje utorkom, a to je kasno.

SuperSport HNL sigurno nema uvjete kao NBA, da se putem mikrofona odmah objave sudačke odluke pa je Abramović dao zanimljivu ideju:

- Zašto ne bi suci nakon utakmice dali izjave i objasnili što se dogodilo. Zašto ne bi oni dali izjave, ne vidim problem. Ako se već ne može kao u NBA ligi, onda barem ovako.

S Dinama i Osijeka prebacili smo se na Rijeku i Varaždin. Riječani su tu utakmicu izgubili, a puno se priča o tome da je Željko Sopić odlučio drastično promijeniti momčad za taj susret u odnosu na onaj koji je u prošlom kolu izgubio od Dinama.

- Kad gledamo sa strane, imao si još neke šanse za naslov prvaka, a ovo izgleda kao da si se predao unaprijed. Izgubio si utakmicu, a to je treći poraz u nizu. Sada se doveo u situaciju da se može dogoditi da izgubi u Maksimiru prvu utakmicu finala Kupa, to je četvrti poraz, a nakon toga ideš u Osijek kojem treba pobjeda i izgubiš, to bi bio peti poraz prije uzvratne utakmice finala Kupa. Ja nisam za toliko promjena - osvježiti da, ali ovo mi je bilo puno. S druge strane, trener najbolje zna kako stoje stvari u svlačionici pa je teško osuditi - rekao je Abramović, a Božić dodao:

- Osobno ne volim raditi je dirati obrambene igrače. Eventualno jednog možeš promijeniti, ali obrana je temelj momčadi. Sopić je išao all-in, za sada mu se to ne vraća, ali vidjet ćemo kako će se to rasplesti. Ako osvoji Kup, onda je mišljenje o svemu mijenja.

image

Željko Sopić je ispremiješao momčad za utakmicu protiv Varaždina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U ‘VAR sobi‘ smo se dotakli i Hajduka, odnosno Torcidine poruke, pa i prijetnje, kojom se aludira da su neke ozljede nogometaša splitskog kluba izmišljene ili prenapuhane.

- Kao prvo, prijetnjama u nogometu nema mjesta. Ti radiš svoj posao, igraš nogomet i nema tebi što bilo koji navijač prijetiti. No, očito je da u Hajduku postoji veliki problem u svlačionici jer su neke stvari sumnjive po pitanju ozljeda. Svaki čast nekog nešto boli ili zateže, malo mi je to previše. Ne sjećam se koji klub je imao baš toliko manjih ozljeda odjednom. Nije tu ni Hajduk dobro iskomunicirao jer se ne zna koliko je neki igrač ozlijeđen. Tako bi se zaustavile neke priče - smatra Abramović.

Oba naša gosta nisu željela ulaziti u neprovjerene špekulacije, ali je Božić ipak dodao:

- Tu sigurno ima nečega. Netko je nešto nekome rekao, to je izašlo iz svlačionice, nije Torcida to bez veze napisala. Da se dan prije utakmice ozlijede 2-3 igrača nisam u karijeri doživio jer je dan prije utakmice uvijek lakši trening, nemaš se gdje ni ozlijediti.

Što još naši gosti misle o situaciji o Hajduku; tko je favorit u finalu Kupa; može li se Rijeka vratiti nakon ovog niza poraza; koliko je povjerenje Jakiroviću pomoglo Dinamu; kako je ustrojena škola nogometa Lokomotive? Odgovore na ta i druga pitanja oko SuperSport HNL saznajte u cijelom izdanju našeg podcasta ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 17:08