Martin Baturina

 RONALD GORSIC Cropix
MODRI URAGAN

Nevera s Rujevice pretvorena je u lahor! Dinamo sad mora napraviti još samo jednu stvar

Dinamo nikad prije ove sezone nije uspio igrati europsko proljeće i uzeti trostruku krunu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. svibanj 2024. 20:00

Dinamo i Sergej Jakirović! Sjednite, pet! Nobody is perfect? Nitko nije savršen? Ma dajte, Dinamo je savršen. Modri je na Rujevici obasjalo Sunce, uzeli su nakon prvenstva još jedan trofej nakon prvenstva i Superkupa još tamo na početku natjecateljske sezone. Trostruka kruna je u maksimirskim vitrinama. Sve su Plavi uzeli, baš sve u hrvatskom klupskom nogometu. Na nevjerojatno superioran način potvrdili su svoju dominaciju i još jednom pokazali tko je gazda.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Prije i u srijedu na Rujevici kad su samljeli Neveru s Kvarnera pretvorivši je u lahor. Trebamo li opet o tom šampionskom genu, pobjedničkom DNK-a? Možemo, ali i ne moramo. Dinamo je jednostavno najbolji, nitko mu na domaćim nogometnim okvirima ne može ništa. Prijete suparnici, bore se, bude im se nade i ambicije, ali onda kad treba najviše, Dinamo je taj koji odlučuje. Dečki polako, sad ustaju Purgeri. Uvijek tako godinama unazad, kad neki trofej osvoji netko drugi, Hajduk ili Rijeka, onda to spada zapravo u statističku pogrešku.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kako bi rekli u ‘purgerskim krajevima‘, moraju dečki još dosta žganaca pojesti da bi mogli ozbiljnije ugroziti pobjednički plavi hod. Kud Dinamo prođe, tu trava ne raste. Sergej Jakirović i njegovi dečki zaslužuju naklon do poda. Ovom trostrukom krunom upisali su se u povijest, autorizirali svakako najuspješniju sezonu otkako ovaj klub igra nogomet. Jer Dinamo nikad nije uspio igrati europsko proljeće i uzeti trostruku krunu. A sve će podebljati podatak da su tijekom sezone bili u teškim situacijama, mnogo puta su bili otpisani, izgledalo je ponekad da sve ovo na kraju nikako ne može završiti dobro za zg-klub. ali završilo je - fantastično.

Sezona koja je izgledala jako dobro, na kraju se za Sopića pretvorila u noćnu moru

I sad kad pogledate, ovaj Jakirovićev Dinamo je svoje titule, prvenstvo i Kup osvajao na gostujućim terenima, u dvorištima najvećih suparnika. Hajduk je izbacio iz prvenstvene trke i Kupa na Poljudu, Rijeci je oduzeo prvenstvo i Kup na Rujevici. To mogu samo veliki, najveći. Dinamo to jest. Još da Real dobije Borussiju u finalu Lige prvaka, pa da se odmah plasira u skupinu Europske lige a s mogućnošću plasmana u Ligu prvaka jer će odmah igrati play-off. Onda bi zaista sve ispalo čudesno, najljepše Dinamovo proljeće koje se moglo zamisliti.

image
RONALD GORSIC Cropix

Rijeka na kraju nije uspjela doći niti do jednog trofeja, ostala je bez prvenstva i Kupa. Završnica sezone bila je kobna za momčad Željka Sopića. Zaredali su porazi, jedan za drugim, sezona koja je stalno izgledala jako dobro, na kraju se pretvorila u noćnu moru. Iako Nevera s Kvarnera zaslužuje pohvale za sve što je ponudila, na kraju je će društvu s Rujevice ostati gorak okus u ustima. Inače, druga utakmica finala Kupa odlučena je u prvom poluvremenu. Riječani su počeli dobro, kao i u onoj prvenstvenoj utakmici, ali nisu to znali iskoristiti. Dinamo svoje prilike iskorištava. I zato je najbolji, zato je osvajač svega što se može osvojiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 00:04