FRANKO COLORI Cropix
ANKETA SN-A

Nelogičan detalj uoči finala Kupa! Dvaput su bacili Hajduk na koljena, zašto im se i dalje ne vjeruje?

Tomićev sustav 3-4-1-1 bio je nerješiva enigma za trenera Gustafssona, a onda i za Dambrauskasa
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. svibanj 2022. 14:44

Sutra nas u 19 sati na Poljudu čeka prava nogometna poslastica. Hajduk protiv Rijeke, finale Kupa, veliki ulog, velike tenzije, velika nadanja. Na kladionicama je Hajduk dosta izražen favorit, tečaj na pobjedu Marka Livaje i suigrača uglavnom se kreće između 1,60 i 1.80, dok Rijekin uspjeh donosi između 4.20 do 4.40 na uloženu kunu.

Jesu li takvi tečajevi doista realni? Rijeka je u ovoj sezoni na Poljudu gostovala u dva navrata, te je oba puta slavila, prvi put 2:1, drugi put 3:1. I u obje utakmice Rijeka je bila izrazito bolji suparnik. Tomićev sustav 3-4-1-1 bio je nerješiva enigma najprije za trenera Gustafssona, a onda i za aktualnog trenera Dambrauskasa. Rijekini brzanci - Ampem prije svih - radili su veliki nered u obrani Hajduka ubacujući se iz drugog plana.

Kladionice Hajduka za favorita guraju najviše zato što su u prvenstvu Splićani na kraju sezone bili značajno uvjerljivi nego Riječani, a posebno je dojmljiva bila Hajdukova pobjeda na Rujevici (3:0). U toj je utakmici Hajduk potpuno izdominirao Rijeku koja je čak mogla i daleko teže stradati. Međutim, ostaje pitanje je li ta utakmica doista ogledalo pravog stanja kvalitete ova dva kluba, ili se ipak više treba osloniti na činjenice da je Rijeka u dvije poljudske utakmice bila poprilično bolja.

Sutrašnje finale donosi i još jedan ogled Marka Livaje i Josipa Drmića, prvog i drugog strijelca lige, dva sjajna napadača. Livaja je dominirao sezonom, ali Drmić je također bio toliko impresivan da ga je Dinamo već zakapario dajući mu najveću plaću u HNL-u. Vidjet ćemo tko će sutra više pokazati. Naravno, Hajduk velike adute ima i u Nikoli i Lovri Kaliniću, te Krovinoviću, dok Rijeka jako puno nade polaže i klasu Domagoja Pavičića, ili Harisa Vučkića, te sjajnu formu golmana Labrovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:16