Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRESLAGIVANJA NA RUJEVICI

Najiskusniji par Rijeke pod upitnikom: Jedan bi mogao u mirovinu, drugi sve bliže produljenju

Iskusan obrambeni dvojac riječkog nogometnog kluba vezan je za Rujevicu samo do ljeta
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 01. siječanj 2024. 18:49

Nogometaši Rijeke sitno broje do početka priprema za proljetnu polusezonu, već 2. siječnja trener Željko Sopić zakazao je u popodnevnim satima prozivku na riječkoj Rujevici, gdje će riječki dečki krenuti s novim treninzima. Između ostalog, na pripreme dolazi i trenutno najbolji, a ujedno i najiskusniji stoperski par Rijeke, Emir Dilaver i Matej Mitrović.

Mitrović je iz Cibalije stigao u Rijeku još 2013. godine i ubrzo je po svome dolasku postao standardni prvotimac pod vodstvom Matjaža Keka. Četiri godine kasnije Mitrović je u onoj šampionskoj sezoni prešao u Bešiktaš za prilično veliki iznos, i iako nije dočekao povijesno slavlje na Korzu, bio je sastavni dio šampionske Rijeke, te je s pravom uzeo i medalju. Prije dvije sezone stasiti stoper vratio se na “mala” vrata, no nakon nekoliko treninga uslijedila je teška ozljeda i pauza od gotovo godinu dana.

image

Matej Mitrović

NK RIJEKA

Brojne ozljede

Istrpjela je Rijeka sve, istrpio je i Mitrović još jednu od brojnih ozljeda u svojoj karijeri i polako se, krajem prošle sezone, počeo vraćati na teren, da bi u aktualnoj brzo preuzeo uzde gospodarenja užim dijelom obrane. Po dolasku je popularni Mitar potpisao dvogodišnji, unosni ugovor, koji mu istječe na kraju aktualne sezone. S obzirom na sve, vrlo je vjerojatno da će Rijeka i Mitrović pronaći zajednički jezik i dogovoriti nastavak suradnje na obostrano zadovoljstvo. Istina, Mitrović je, neslužbeno, u najvišem platežnom razredu NK Rijeke, ali nema sumnje da će dvije strane naći zajednički jezik kao što su ga uvijek nalazili u proteklim godinama i da će Mitrović i iduće sezone biti dio jake Rijeke.

image

Emir Dilaver

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Emir Dilaver, s druge strane, još je početkom prošle sezone, nakon polusezone koju je na visokoj razini odradio u Rijeci na poziv bivšeg trenera Sergeja Jakirovića, i u kojoj je bio jedan od najboljih igrača, najavio kako bi ovo mogla biti njegova posljednja profesionalna sezona.

Obitelj Emira Dilavera je u Austriji, život profesionalnog nogometaša naprosto je takav da su isti često razdvojeni i daleko od obitelji. Riječka struka, odnosno, sportski direktor Darko Raić-Sudar, odlučili su mu dati određeno vrijeme kako bi konačno odlučio želi li i naredne godine biti dio Rijeke i njenog profesionalnog igračkog pogona.

Naravno, niti Dilaver, pa niti nitko drugi nije iznad kluba, iskusni BiH branič s austrijskim državljanstvom morat će brzo donijeti konačnu odluku kako bi Rijeka naprosto mogla znati na koga računati.

image

Matija Frigan, Emir Dilaver

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Galešić čeka

Bude li njegova odluka i dalje na strani umirovljenja, sasvim je logično da će netko drugi, posebice mladi stoper i mladi reprezentativac Niko Galešić, početi dobivati sve više prilika u prvoj momčadi kako bi u idućoj sezoni Rijeka mogla imati riješene stoperske pozicije.

Dilaveru se, s druge strane, tu neće raditi problemi jer je praktički već po dolasku jasno komunicirao svoje želje, a i 32. godina mu je na “leđima”. Nije da ne bi mogao igrati na ovoj razini još nekoliko sezona, pitanje je samo želi li…

image

Elias Filet, Niko Galešić

GORAN SEBELIC Cropix

32

godine ima Dilaver, rođendan slavi u svibnju

30

godina u studenome je proslavio Mitrović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:25