Mislav Karoglan

 VOJKO BASIC Cropix
JADRANSKI DERBI

Karoglan otkrio što je s Livajom i hoće li Perišić zaigrati na Rujevici: ‘Respekt Rijeci, ali fokus je na nama‘

‘Treba igračima taj klik, jasno, i velika razina inata i prkosa. Jednostavno moraju pokazati da su pravi‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. travanj 2024. 13:37

Mislav Karoglan u četvrtak je ponudio ostavku, ali kako je predsjednik Jakobušić nije prihvatio, mora Karoglan voditi ekipu u jadranskom derbiju u nedjelju navečer na Rujevici. Koliko je odbijenom ostavkom opterećenje još veće, kako je ući u svlačionicu nakon tog čina?

- Smatrao sam da je ostavka prije svega moralni čin, uvijek je pozitivni šok kada se to dogodi. Predsjednik je smatrao drukčije, da svi moramo nositi svoj dio odgovornosti. Kako podići momčad? Razgovorima, sastancima, treningom, treba nam pozitivan rezultat za vratiti samopouzdanje. Imali smo jedan ogromni niz nepobjedivosti, ali kasnije nas je stiglo puno peha, ozljeda. Međutim, to te nitko ne pita, bitan je samo rezultat.

Tko je ozljeđen, koga nema za Rujevicu? Je li Livaja u kadru?

- Livaja je out. Mi smo ovog proljeća imali 70 minuta protiv Rijeke, i to je bio vrhunski Livaja. Pričali bi danas u drugom kontekstu da je Livaja bio spreman. Mislili smo da ćemo moći i neke započeti s Kalinićem i Livajom, ali nije bilo moguće. Strašno mi je žao, jer Livaja ima posebnu dimenziju, a obje ozljede su bile mehaničke. Pored Livaje out je Dajaku, Melnjak, Žaper i Lovre Kalinić. Uremović svim snagama pokušava biti pravi. U tom smislu je borba, ali imamo dovoljan broj igrača. Vidio sam da momci žele, da su sposobni uz jednu malu dozu sreće donijeti pozitivan rezultat. Imamo veliki broj igrača pod ugovorom koji su spremni ponijeti odgovornost.

Hoće li Perišić krenuti od početka?

- Bitan je interes svih nas. Kluba, Ivana, njegove karijere i reprezentacije. Međutim, ne treba divljati u tom segmentu.

Rijeka je mlada potentna momčad, je li Hajduk može izvući dodatnu snagu da se dobije utakmica?

- Treba igračima taj klik, jasno, i velika razina inata i prkosa. Jednostavno moraju pokazati da su pravi. Na nesreću, imali smo nekoliko utakmica gdje su ti klikovi otišli na drugu stranu. Taj klik nam se zadnji put dogodio prošle jeseni u Osijeku. Igrati za Hajduk je ogroman pritisak, to te sputava. Bio sam u stožerima, vidio sam te procese. Nama se nažalost nijedan dio nije pretvorio u pozitivnu priču. To nam je trebalo, ali nismo do toga došli. Ali nadam se da će se to dogoditi u Rijeci.

Utakmice u Rijeci uvijek su žestoke, pitanje je ima li Hajduk gard za nametnuti se takvom suparniku?

- Imamo spoj mladosti i iskustva, uvjeren sam da će naši igrači ostaviti sve na terenu.

Kakve su promjene za Rijeku nakon dva poraza od Dinama?

- Vidjet ćemo, spremamo se da budemo pravi. Da odigramo kvalitetnu utakmicu, da se možemo pogledati u ogledalo.

Kako ćete se prilagoditi igri Rijeke, kakav je game plan, jer na domaćinskom terenu i publika će imati svoju važnu ulogu?

- Istina je, nešto su drukčiji profili momčadi. Rijeka ima intenzitet i brzinu. Međutim, ne bih previše o Rijeci, uz sav respekt prema protivniku, fokus je na nama. Bitnije je kako smo mi spremni.

Dojam je da je Kalik stvoren za te utakmice. Njegova agresivnost sigurno bi dobrodošla u jadranskom derbiju. Kako se osjeća Kalik, je li zaliječio ozljedu?

- Kalik je bolje, u koinkurenciji je za minute. Do kraja sezone će imati status kakav

Od vratara putuju Lučić i Bezeljak, naglasio je Karoglan. Tko je zamjena Nikoli Kaliniću? Može li uopće Kalinić izdržati tri utakmice u osam dana s obzirom da je u startu bio planiran kao alternacija za Livaju?

- Naš je plan bio da Kalinić i Livaja igraju zajedno, nismo vidjeli Kalinića kao zamjenu za Livaju. Istina je da smo ga u početku dozirali, ali sada u trenutku kada je Livaja ozljeđen, moramo koristiti Kalinića. Pored njega imamo jedino Trajkovskog za središnjeg napadača, a izgubili smo Čuića sa crvenim kartonom kojeg je dobio igrajući za Solin u drugoligaškoj konkurenciji.

Nikad kraće i jednostavnije druženje Karoglana s novinarima na Poljudu. Malo pitanja, uglavnom fokusiranih na mentalnu spremnost momčadi za utakmicu koja ne nudi previše izbora. Hajduk s pobjedom ostaje u utrci, sa remijem i porazom defnitivno završava, u ovom trenutku, ionako tanku

priču o lovu na titulu.

SASTAV: Lučić – Moufi, Elez, Prpić, Hrgović – Pukštas, Sigur, Krovinović – Sahiti, N.Kalinić, Kleinheisler.

KLUPA: Bezeljak, Mikanović, Uremović, Diallo, Kalik, Odjidja Ofoe, Perišić, Brekalo, Benrahou, Trajkovski.

NEDOSTAJU: Čuić (crveni karton), Šarlija (tri žuta kartona), Dajaku, L.Kalinić, Buljan, Žaper, Melnjak, Livaja (ozlljeđen)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 13:06