MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
BITNO DA ZADNJA NE ODLUČUJE

Kakva bi to priča bila! ‘Budući trener‘ može donijeti naslov Dinamu, a bivši igrač prema trofeju pogurati Hajduk

Dinamo opet ima priliku jednom pobjedom nadoknaditi sve propušteno
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. svibanj 2022. 22:20

Puno se još u ponedjeljak pričalo o Dinamovoj izvedbi protiv Lokomotive, teško je shvatiti kako su si Modri mogli dopustiti da odigraju takvih 90 minuta, u trenutku kad im pobjeda rješava sezonu. Nije ni do remija, on se može dogoditi, već do same igre i činjenice da Čačićeva momčad u 90 minuta nije stvorila pravu priliku, pitanje je bi li ikad i zabila gol da nije bilo Nevistićevog poklona.
No, analize će se od utorka biti posao Dinamova trenera, njegova stožera, igrača, ljudi u klubu, a gradom će se polako širiti miris novog spektakla. U Maksimir stiže Osijek, Nenad Bjelica je uvijek magnet, a pogotovo u ovoj situaciji. Suočen je i Osijek sa svojim problemima, zapravo, ne zna se tko je dalje od idealne forme, Dinamo ili Osijek, teško je uopće predvidjeti kako bi se ta utakmica mogla razvijati. Onako, 'hazarderski', moguća su doista sva tri znaka.

A pobjedom bi Dinamo napokon doživio olakšanje, mogao bi čak u idealnom scenariju proslaviti i naslov prvaka. Rijeka i Hajduk na Rujevici igraju ranije, ako Riječani pobijede, a potom Čačićeva momčad svlada Bjeličinu, Dinamo će postati prvak. To je scenarij kojemu se u Maksimiru nadaju, ali zato će im trebati pomoć 'budućeg trenera'. Mislimo na Gorana Tomića, koji trenutno slovi kao prva opcija za preuzimanje Dinamove klupe na ljeto, naravno, ako zaustavi Hajduk na Rujevici, zaradio bi veliki kredit u Maksimiru i još se više približio Dinamu.

Dakle, bez obzira na to mukotrpno puzanje prema naslovu, u kojemu i Modri već pomalo klipšu, jednom pobjedom i to pobjedom protiv Osijeka, mogli bi poništiti sve negativne stvari. No, zato bi Osijekova pobjeda u Maksimiru, a posebno ako Hajduk ne izgubi u Rijeci, dodatno sve zakomplicirala. Ne treba zaboraviti da Bjelica u momčadi ima Miju Caktaša, koji igra promjenjivo i nepredvidljivo, ali se u Maksimiru uvijek osjećao odlično. I u Hajdukovu dresu redovito zabijao Modrima. Dok bi 'budući trener' mogao donijeti naslov Dinamov, Caktaš bi, uz Osijek, mogao prema naslovu pogurati i svoj bivši klub, Hajduk. Svašta je moguće u toj derbi-nedjelji, iz maksimirskog kuta, Dinamo opet ima priliku jednom pobjedom nadoknaditi sve propušteno. Nenad Bjelica kao trener Osijek dvaput je dolazio u Maksimir, jednom je bilo 1:0 za Modre, drugi put 1:1.

- Svaka utakmica je priča za sebe. Čeka nas protivnik s istim ambicijama kao i mi. Napravit ćemo sve da osvježimo momčad, domaćini smo u toj utakmici i favoriti - optimistično je, nakon blijedog izdanja protiv Lokomotive, najavio Ante Čačić.
Ako Modri pobijede Osječane, mogu uoči zadnja dva kola imati osam bodova više od Bjeličinih 'trupa', što bi bila respektabilna prednost, a Osijek bi i remijem u Maksimiru već ispao iz borbe za naslov. Tako da, matematički, Dinamova perspektiva uopće ne djeluje loše, ali igra... E, ona je problem, toliko neuvjerljiva da navijači ne znaju bi li na utakmicu ponijeli Normabel ili poveli tamburaše!

Nema čovjeka kojemu je Dinamo u srcu, koji je nakon utakmice protiv Lokomotive našao razloge za zadovoljstvo, ali nakon svega što je Dinamo ponudio ovog proljeća, sad je svima na pameti samo jedna. Kad je već tako teško, kad se Modri već toliko muče, onda je samo bitno da o naslovu prvaka ne odlučuje zadnja utakmica u Maksimiru, derbi protiv Hajduka. Ako se već to pitanje ne riješi protiv Osijeka, onda barem u Šibeniku. Jer, dođe li do toga da presudan bude sraz s Bijelima, psihološka prednost bila bi sigurno na Hajdukovoj strani!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 09:37