DAMIR SKOMRLJ Cropix
ŽUTA MINUTA

Jakirović o bizarnom događaju na Maksimiru: ‘Važan nam je igrač, a ljut može biti jedino na sebe‘

Sukladno internim pravilima kluba, snosit će financijske posljedice za svoj ‘neposluh‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. ožujak 2023. 15:05

Trener Sergej Jakirović na klupi Rijeke u Zagrebu doživio je i svoj drugi poraz na klupi Rijeke od svog dolaska. Aktualni prvak i vodeća momčad prvenstva, Dinamo, bio je (pre)velik zalogaj za riječke dečke, koji su na kraju u atmosferi dostojnoj oproštaja kapetana i ikone kluba Arijana Ademija minimalno poraženi.

Ima Rijeka za čime na kraju žaliti (stativa Hodže, prilike Jankovića i Frigana), no treba biti pošten i reći da je Dinamo posve zasluženo prekinuo svoj negativni niz od tri utakmice bez pobjede. Ono što je na kraju obilježilo vrlo solidno izdanje Bijelih, koji su uz malo više mirnoće i pameti prema naprijed mogli još ozbiljnije ugroziti reprezentativca Livakovića, jest još jedna skupa pogreška u vlastitom šesnaestercu nakon prekida i, na kraju, neprimjereno ponašanje riječkog napadača Jorgea Obregona, koji nije niti ušao u igru - jer nije imao dres!?

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Pomalo bizarno, kolumbijski internacionalac naljutio se na sve oko sebe zbog - samoga sebe. Trener Jakirović imao mu je u planu dati priliku na terenu, posebice nakon što je protiv Varaždina odigrao jednu od najboljih utakmica u bijelom dresu, no kada je vidio da isti nema taj dres, koji mu je očito ostao u svlačionici na poluvremenu, Deni Jurić je bio taj koji je dobio nekoliko maksimirskih minuta. Uslijedilo je bacanje trening-majice, šutiranje, niti krive niti dužne, bočice za vodu, na kojoj je Obregon iskalio svoju ljutnju jer je, eto, zaboravio vlastiti dres u svlačionici!? Dan kasnije čelni čovjek riječke struke smirio je tenzije koje je njegov napadač proizveo svojom (pre)burnom reakcijom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Meni je to danas, dan kasnije, nakon što se probudiš, jako smiješno. Profesionalac si, jedino što trebaš ponijeti je dres jer hlačice su već na tebi. Kada momci idu na zagrijavanje ja želim da su skroz spremni za ulazak, trebaš samo skinuti trenirku i staviti kostobrane. Naravno, naš ekonom Miškulin je išao po taj dres, međutim, to se odužilo, imamo mi dresova u svlačionici. To je trajalo nekih pet minuta, toliko je sam sebi “ukrao” vremena koje je mogao provesti na travnjaku, a time uskraćuješ i momčad za svoju kvalitetu koju imaš i pokazuješ na terenu. Ja sam napravio sve što sam mogao u tom trenutku, a to je da sam pozvao Jurića, koji je bio spreman i odmah je ušao u susret - objasnio je Jakirović u radijskoj emisiji “Pod stijenama Kantride”.

Događa se, idemo dalje

Dodao je da on nije ljut na svog napadača, ali da će, sukladno internim pravilima kluba, snositi financijske posljedice za svoj “neposluh” i da neće biti nikakvih težih kazni.

- Jedini koji se na to sve može ljutiti jest Obregon i bio je ljut na samog sebe. Pa, najbolje da bude ljut na mene... No, dobro, to se događa, nije ušao u igru i kaznio je sam sebe. Mi ćemo to najnormalnije iskomunicirati, neće tu biti nikakvog odstranjivanja iz momčadi radi toga, to su gluposti. Meni je Obregon važan igrač, idemo dalje. Imamo mi svoj interni pravilnik, zna se koliko što košta i zna se da je igračima najgore kada ih “udariš po džepu”. Mislim da je to sasvim korektno, imamo pravilnik o kaznama, kao što imamo i pravilnik o premijama, baš kao i svaki normalan klub na svijetu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Priputan je Jakirović je li nešto slično doživio...

- Ma, ima svega, dogodilo se da je moj suigrač Mario Garba, još u Kamen Ingradu, sjedio pored mene i odjenuo moj dres kod ulaska u igru. Tada nije bilo prezimena, ali vidio sam svoj broj kako trči po terenu, ha, ha... To je inače za žuti karton bilo. Ma, događa se, idemo dalje...

Emir Dilaver, donedavni član plave svlačionice, u dva je navrata “zalegao” na maksimirski travnjak, očito su problemi s leđima načeli “ministra” riječke obrane, kojemu će ovih nekoliko dana odmora itekako dobro doći. Jakirović je pohvalio igru svoje produžene ruke na terenu, no nije bio zabrinut na pitanje o zdravlju iskusnog stopera.

- On je naš ključni igrač i svatko tko gleda Rijeku to stvarno i misli, u svakom segmentu igre, kako na terenu, tako i izvan njega. Istrčao je jednu kontru, pa se onda vraćao nazad u njihovoj kontri, puno trke je bilo u kratkom periodu. Mislim da je iskusno legao na travnjak, nije bilo nikakvih posljedica - dodao je za kraj Jakirović, koji je igračima do prekosutra dao slobodne dane. Zaslužili su ih.

Rođendan i obljetnica

Za predsjednika Damira Miškovića jučer je bio poseban dan. Osim što je proslavio svoj 58. rođendan, kojeg mu momčad, doduše, nije čestitala pobjedom, ali jest dobro prikazanom i borbenom igrom usred Zagreba, jučer je bio i svojevrsni "spomendan", odnosno, točno 11. obljetnica od preuzimanja kluba, uz fondaciju Social Sport, koji je kroz proteklih 11 godina prošao put doslovce "od trnja do zvijezda" i postao uspješan nogometni kolektiv u Hrvatskoj, ali i šire. Povijesni naslov prvaka, četiri Kupa i jedan Superkup, četiri prolaska u skupine Europske lige, sigurno spadaju u najveća povijesna dostignuća kluba koji je, nakon polusezone za zaborav, s novim stručnim stožerom ponovo krenuo tamo gdje mu je i mjesto – u sam vrh lige. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:14