MATIJA DJANJESIC/CROPIX
NAJTEŽA ODLUKA

Intrigantna izjava, Mišković za SN otkrio kakvog trenera traži: ‘Malo je u Hrvatskoj takvih...‘

‘Trener je ključan čovjek u klubu, zovu nas sa svih strana i nude nam na desetke imena...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. svibanj 2022. 20:12

Goran Tomić u subotu je odstupio s pozicije trenera Rijeke, a na Rujevici je i dalje jako tiho, kao da nema žurbe oko pronalaska novog trenera.

- Žurbe doista nema, niti će je biti - potvrdio nam je Rijekin predsjednik Damir Mišković. - Dogovorio sam sa sportskim direktorom Palikučom da uzmemo nekoliko dana za razmišljanje pa ćemo onda ponovno sjesti. Trener je ključan čovjek u svakom klubu i stoga moramo pažljivo odabrati onog kojem ćemo povjeriti momčad. Naši klupski postulati poznati su svima, te od njih nećemo odstupiti. Dakle, želimo imati ambicioznu, mladu i potentnu momčad sposobnu biti u vrhu hrvatskog nogometa, ali i konkurentnu u Europi. Takvi smo već godinama, takvi želimo biti sljedeće sezone. Vidjet ćemo kojeg trenera ćemo odabrati, jasno vam je da nas zovu sa svih strana i nude nam na desetke imena, ali mi ćemo biti ti koji ćemo odlučiti. Znam samo da tražim trenera s velikom energijom i žarom u očima, jer samo s takvim možemo naprijed.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Dojučerašnji trener Goran Tomić na proljeće je evidentno izgubio energiju, koja ga je krasila prošle jeseni, ali i u proljetnom dijelu prvenstva sezonu ranije, kada je tek bio došao u klub. Rijeka je u jesenskom dijelu u čak devet navrata bila vodeća momčad lige. Rijeka je u Kupu izbacila Dinamo i Osijek, a sve su to potvrde da je na Rujevici Tomić imao jako dobrog "štofa" u svlačionici.

Bez obzira što u zimskoj stanci Rijeka nije po pitanju pojačanja pratila Dinamo, Osijek i Hajduk, koji su doveli po nekoliko ozbiljnih pojačanja, bilo je vidljivo da se u Rijekinoj igri dogodio teško objašnjivi pad, očito povezan s Tomićevom potrošenosti. Koja je donekle i iznenađujuća, jer Mišković je oduvijek bio predsjednik koji ne pritišće trenere na način na koji to rade mnogi klubovi.

Tko će biti sljedeći Rijekin trener danas ne znaju ni Damir Mišković ni Robert Palikuča. Koliko god su možda i mogli računati na Tomićev odlazak, toliko te trenerova ostavka uvijek zateče. Tek smo sigurni da eksperimentiranja neće biti, odnosno da će priliku teško dobiti treneri koji iza sebe nemaju dobro iskustvo i još bolji rejting. Mišković je jasan kad o treneru priča kao ključnom čovjeku u klubu, te se stoga neće kockati s trenerima koji bi se na Rujevici trebali učiti poslu.

"Nažalost, malo je u Hrvatskoj trenera za koje možeš biti siguran da će klubu pružiti ono što ćemo tražiti od njega", zaključio je Mišković.

Je li to znak da (i) na Rujevici možemo očekivati stranog trenera? Znamo da Mišković tome nikada nije sklon, jer Kek nije bio stranac, s obzirom da odlično govori hrvatski. Doduše, sportski direktor Palikuča više je Nijemac nego Hrvat, tamo je odrastao, tamo je igrao i naučio sve o nogometu. Ima li Palikuča možda u Njemačkoj trenersko rješenje za Rijeku?

Za odgovor ćemo se morati strpjeti nekoliko dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 06:52