Facebook
SLAVLJE PIONIRA

Hrvatska ima novog prvaka. U odlučujućoj utakmici srušili Rijeku i ispisali povijest domaćeg nogometa

Po prvi put u povijesti velikogorički nogometni klub ima prvake Hrvatske
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. svibanj 2024. 21:15

Po prvi put u povijesti velikogorički nogometni klub ima prvake Hrvatske! To su pioniri Gorice, koji su u odlučujućoj utakmici posljednjeg 26. kola svladali Rijeku 4:3 i tako došli do 59 bodova, dva više od drugoplasirane Lokomotive.

U sjajnom ambijentu pred više od 800 gledatelja na Gradskom stadionu, momčad koju vodi trener Boris Trivunov s pomoćnikom Leonom Biondićem, još jednom je pokazala šampionski karakter i nakon zaostatka 2:3 na poluvremenu, u drugom dijelu je s dva pogotka kapetana Mihaela Kelave preokrenula rezultat i upisala tri boda. Kelava je bio autor hat-tricka (25, 52, 56), a četvrti gol za Goricu djelo je Jurja Frigana u 28. minuti. Za Riječane su pogađali Radusin (27) i Savković (35), dok je autogol u 20. minuti postigao Ivec. Mladi Velikogoričani, uglavnom 14-godišnjaci ili nešto stariji, koji završavaju osmi razred Osnovne škole, u 26 kola su samo jednom poraženi, a zabilježili su 17 pobjeda i osam remija, uz gol-razliku 54:22.

Po završetku nedjeljne utakmice, na travnjaku Gradskog stadiona uslijedilo je neopisivo slavlje, prvaci su dobili šampionski pokal i medalje, a golema sreća vidjela se i na licu predsjednika kluba Nenada Črnka, kao i velikogoričkog gradonačelnika Krešimira Ačkara, koji se također priključio proslavi. Nogometno Turopolje dočekalo je dan kada će se za jednu generaciju može kazati da je najbolja u Hrvatskoj, ali to je tek njezin prvi korak prema visinama koje se još ne mogu ni naslutiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 21:16