DAMIR SKOMRLJ
PRAVO OTKRIĆE

Čovjek koji je oduševio Hrvatsku i za kojeg se ove zime vodila velika borba: ‘Hvala Bogu da je sve gotovo...‘

‘Bio sam pod stresom tih zadnjih dana, ali na kraju sam stvarno zadovoljan što sam ostao‘
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 21. veljača 2023. 13:34

Pet utakmica u nastavku hrvatskog nogometnog prvenstva, četiri pogotka u četiri susreta, u jedinom kojem nije poentirao (doma protiv Gorice) izborio je jedanaesterac koji se službeno piše kao asistencija! Od četiri pogotka dva je postigao glavom, jedan svojom ubojitom ljevicom, koju je koristio i prilikom izvođenja jedanaesterca kada je u prvom kolu nastavka prvenstva u Gradskom vrtu bez trunke straha i zadrške matirao reprezentativnog vratara Ivicu Ivušića. Sve je to, naravno, Matija Frigan, prvi strijelac kluba i preporođene Rijeke trenera Sergeja Jakirovića, koja je prema rezultatima u 2023. i dalje vodeća momčad u Hrvatskoj.

Matija Frigan, to je sada već konstanta, igra sjajno ove godine, nakon što je u prvom dijelu sezone postigao četiri pogotka u devet odigranih susreta, mladi je riječki napadač udvostručio svoj golgeterski učinak u svega pet kola nastavka natjecanja i jedan je od najboljih pojedinaca nove Rijeke, no skromni je Riječanin ipak svoj uspjeh podredio onom – momčadskom.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Javio nam se iz Krapinskih Toplica... Matija svaki slobodan trenutak koristi kako bi bio uz brata blizanca i Rijekinog vratara Antonija, koji je već neko vrijeme tamo na rehabilitaciji nakon životne drame koju je, na svu sreću uspješno prebrodio, a sjajno je čuti i da je svakim danom Antonio sve bolje.

‘Mi smo svoje iskoristili‘

- Stvarno me ide u ovoj novoj godini, ha, ha, ali ide i ekipu, što je po meni ipak puno bitnije. Na dobrom smo putu, idemo prema nekom našem cilju, samo treba ovako nastaviti raditi dalje kao i do sada - kazao je Frigan u uvodu.

Kratko se osvrnuo na susret u Kranjčevićevoj i četvrtu uzastopnu pobjedu Rijeke...

- Potvrdila se, kada je ta utakmica u pitanju za Lokomotivu, ona stara nogometna izreka koja kaže da ako pogodak ne postigneš, onda ćeš ga primiti. Imali su dobrih prilika, no mi smo svoje na sreću iskoristili i mislim da smo na kraju zasluženo uzeli tri boda - dodao je Frigan.

Pohvalio je Rijekin mladi ofenzivac i izvedbu suigrača iz posljednje linije, unatoč tome što je Rijeka u posljednjim minutama primila gol i na kraju jedva čekala posljednji zvižduk mladog suca Kolarića, koji i nije bio odveć uvjerljiv na terenu, posebice u procjeni nekoliko startova igrača Lokomotive, koje nije niti okarakterizirao prekršajem, iako su se oni vidjeli “iz aviona”.

- Da, ne znam što reći na to, ali dobro, obrana stvarno funkcionira dobro, uostalom, kao i cijela momčad. Ono što je bitno jest da svi imamo mjesta za napredak, uopće ne sumnjam da će to biti sve bolje i bolje - dodao je Frigan i ukratko najavio novi ogled, onaj subotnji protiv Slaven Belupa na Rujevici.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Momčad Zorana Zekića ove je godine, podsjetimo, ostala dužnik Bijelima. Svladali su ih koprivnički nogometaši u oba ogleda, a posebno je bio bolan onaj na Rujevici početkom sezone, kada je Rijeka bila znatno bolja momčad na terenu, no ostala je bez ičega.

- Nema sumnje da će i to biti teška utakmica, baš kao i ona protiv Lokomotive. Nama je svaka utakmica bitna. Spremit ćemo se što bolje možemo i na našoj Rujevici krenuti po sva tri boda - dodao je Frigan.

Nije Frigan zaboravio spomenuti i najvatrenije navijače Rijeke, Armadu. Otrčao je do njih po postignutom golu i zajedno s “riječkim dečkima” proslavio svoj osmi prvenstveni pogodak.

- Na svakoj su utakmici s nama, daju nam najveću moguću podršku i hvala im na tome. Treba se tim dečkima također zahvaliti, to je moj skromni doprinos - dodao je Frigan.

Buran prijelazni rok

Iza njega je sad i nekoliko turbulentnih, posljednjih dana zimskoga prijelaznog roka, u kojem je na kraju ipak ostao igrač Rijeke, barem do ljeta. Iako mu ugovor s matičnim klubom traje do 2025., vrlo je izvjesno da mladi riječki napadač neće dočekati taj dan u bijelom dresu, njegove odlične igre pobudile su zanimanje mnogih, prije svega znatno bogatijih klubova.

- Ja bih na sve to rekao isto kao i trener, hvala Bogu što je taj prijelazni rok gotov, ha,ha. Bio sam pod stresom tih zadnjih dana, ali na kraju sam stvarno zadovoljan što sam ostao igrač Rijeke, mislim da tu mogu još samo više napredovati. Super sam zadovoljan ostankom u svom gradu i svom klubu, a na ljeto ćemo vidjeti što i kako. Bitno mi je samo da nastavim igrati i da naravno budem zdrav, a onda mislim da ću na neki način moći i birati novu destinaciju. Ponavljam, vidjet ćemo, no fokus je sada i samo isključivo na Rijeci - dodao je Frigan za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 14:46