Matej Mitrović

 NK RIJEKA
ODIGRAO JE KAPETANSKI

Bivši Vatreni i član neponovljive šampionske generacije napokon se vratio nogometu: ‘Ja sam najsretniji‘

‘Moje mjesto u postavi? Nitko nije siguran. A ovo je nova Rijeka, mislim da to i sami vidite‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 28. ožujak 2023. 21:46

Lijepo je napokon bilo vidjeti Mateja Mitrovića na terenu. Nekadašnji ljubimac riječke publike, koji se otisnuo one šampionske zime (titula prvaka i njegov je trofej!) put Bešiktaša u transferu vrijednom više od četiri milijuna eura, napokon je, osam mjeseci nakon ozljede u ljetnim pripremama za ovu sezonu, stupio na nogometni travnjak i odigrao - kapetanski.

- Odličan je osjećaj opet biti na terenu, dug je bio oporavak. Čekali smo ovu prijateljsku utakmicu protiv Celja za povratak, iako ja već s ekipom treniram šest, sedam tjedana, no trening je jedno, utakmica nešto sasvim drugo. Bilo je dogovoreno da odigram tih 60-ak minuta i sve je super prošlo. Ja sam najsretniji, izašao sam živ i zdrav s terena i to je zasad najbitnije - kazao je u uvodu 29-godišnji stoper Rijeke i nekadašnji reprezentativac.

Sve se brzo vrati

U nastavku natjecanja trebao bi biti veliki dobitak za mladu riječku momčad...

- Nakon toliko mjeseci izgubiš osjećaj za igru i sve, ali sve se to brzo vrati kada stupiš na teren s ekipom. Naravno, dug je put ispred mene, meni je ovo bila već druga malo teža ozljeda, tako da imam iskustva s time, ha, ha. No, srećom, jak sam u glavi, nije mi se problem vratiti i opet igrati nogomet - dodao je Mitrović.

image

Matej Mitrović

NK RIJEKA

Njergovu je igru pohvalio i trener Sergej Jakirović...

- Ma je, što se mene tiče, mislim da je to bila jedna dobra utakmica. Normalno, nije bilo toliko intenziteta kao što ga bude u ligaškom dvoboju, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu i napravili dobru provjeru naše momčadi. Ja sam zadovoljan, nadam se, eto, da je i trener. Nismo imali puno posla u obrani? Istina, nisu nam stvorili puno šansi i s te strane je to bio lakši posao - rekao je Mitrović, koji je s tribina redovito pratio suigrače u pohodu na europske pozicije ove sezone.

- Mislim da je ovo jedna nova, potpuno druga Rijeka u odnosu na jesen. Mislim da to i sami vidite, a to pokazuju i utakmice, rezultati, kao i naša igra. Lagano se penjemo prema gore, sve smo bolji i bolji i nadam se još boljim utakmicama u nastavku sezone. Svi smo tu negdje, u četiri, pet bodova razlike, svaka će utakmica biti bitna do kraja, no naravno da nam je cilj igrati Europu - objasnio je Mitrović.

Dakako, sretan je izvedbama svoje momčadi, pogotovo posljednje linije, čije je i sam dio.

- Ma, naravno da sam sretan zbog momaka, igraju jako dobro i nema se tu što dodati. Moje mjesto? Neka igra onaj tko je bolji i to je to. Dečki koji su do sada igrali odigrali su fenomenalno, nemam nikakvih pritužbi, ha, ha. No svi se borimo, nitko nije siguran za početnu postavu pa tako niti ja - skromno je dodao Mitrović-.

Napadamo Europu

Do kraja sezone od svoje momčadi očekuje još bolja izdanja.

- Što se mene tiče, vidjet ćemo sve u tjednima koji dolaze, a što se momčadi tiče sigurno da očekujem da se nastavimo dizati i budemo sve bolji i bolji. Nije više lako doći na Rujevicu kao što je to bilo u prvoj polusezoni i uzeti bodove. Kažem, moje je mišljenje da napadamo Europu i da za to imamo velike šanse. Počevši od Osijeka. Bez obzira na to što su u jednom lošem nizu i što se misle “čupati” kod nas, ali mi ćemo se za njih dobro pripremiti, uostalom kao i za svaku utakmicu koja slijedi. Cilj je jasan, a to su tri boda - podvukao je Mitrović za kraj.

Ozljeda stigla ubrzo nakon ugovora

Bivši hrvatski reprezentativac vratio se u Rijeku prošloga ljeta, no nedugo nakon potpisa ugovora doživio je ozljedu u prijateljskom ogledu protiv slovenskog drugoligaša Triglava, koji je Rijeka odigrala 5. srpnja 2022. Prilikom jednog duela i pokušaja odigravanja lopte petom Mitrović je osjetio zatezanje u nozi i isprva je preventivno zamijenjen, ali nitko nije mislio da je riječ o nečem ozbiljnijem. No, ubrzo je završio na operaciji u Finskoj kod poznatog ortopedskog kirurga Lassea Lempainena, koji se specijalizirao za liječenje ozljeda koljena, gležnja, mišića i tetiva, a nakon duge rehabilitacije eto Mitrovića opet na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 04:18