Franko Kolić

 ANTE CIZMIC Cropix
ODMAH SE VRAĆA NA TRAVNJAK

Zoran Zekić odahnuo zbog ozlijeđenog junaka s Poljuda: Pomogla mu je - Hajdukova liječnička služba

Seriju od tri prvenstvene pobjede u nizu nisu imali pola godine, a sad će protiv Puljana tražiti i četvrtu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. travanj 2024. 16:02

Učinak od tri prvenstvene pobjede u nizu Osijek nije imao skoro šest mjeseci, još od listopada prošle godine kad je nakon smjene trenera Stjepana Tomasa uslijedila serija od tri trijumfa u kojoj su momčad vodila dvojica trenera - Ivo Smoje kao privremena opcija protiv Rudeša, na što je potom Zoran Zekić vezao slavlja protiv Hajduka i Istre 1961. Danas, pola godine kasnije, Bijelo-plavi imaju priliku za četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu, a što bi bila prva takva pozitivna serija ove sezone, ali i prva takva još od jeseni 2022. godine.

U utrci za posljednjim mjestom koje vodi u Europu, trijumf u idućem kolu pred tribinama Opus Arene, ispred kojih su inače posljednju utakmicu odigrali prije više od mjesec dana, za nogometaše Osijeka je gotovo imperativ. Bodovna prednost ispred zagrebačke Lokomotive trenutno iznosi samo jedan bod, a samo šest prvenstvenih kola prije kraja uzbudljive sezone više ne ostavlja prostor za puno kikseva jer je vremena za njihov ispravak sve manje, ako ga uopće i ima.

Veliki stil

Nakon što su u velikom stilu prekinuli niz loših rezultata na gostovanjima i vezali tri pobjede (odnosno, jednu više nego što su prethodno ostvarili u 12 gostujućih utakmica ove sezone), Bijelo-plavi su sada pred izazovom da prekinu i loš domaći niz. Naime, na svome terenu nisu slavili dva mjeseca, još od 18. veljače kad su sa 3:0 ispratili tada poprilično uzdrmanu Goricu.
Istina, u međuvremenu su u Opus Areni odigrali samo još dvije utakmice, a bodovni učinak iz tih dvoboja je “siromašan” - samo jedan osvojeni bod. Protiv zagrebačkog Dinama su početkom ožujka pobjedu ispustili duboko u sudačkoj nadoknadi utakmice za konačan remi, dok je Varaždin nešto kasnije šokirao Bijelo-plave i jednim pogotkom Belcara uzeo sva tri dostupna boda.

image

Franko Kolić sa sucem Jovićem

ANTE CIZMIC Cropix

Svjestan je i Osijekov trener Zoran Zekić kako će tri boda s kojima se njegova momčad vratila iz Splita pravu vrijednosti imati tek ako ih Bijelo-plavi u idućem kolu potvrde domaćom pobjedom protiv pulskoga prvoligaša.

- Istru ne smijemo podcijeniti, doći će u Opus Arenu s puno motiva. Imali su dosta šansi protiv Dinama u Maksimiru i moramo biti oprezni te svakako na maksimalnoj razini tražiti i dalje potvrdu svih ovih zadnjih pobjeda - upozorava trener Osijeka na ono što slijedi njegovoj momčadi.

Dva slobodna dana

Svojim igračima dao je Zekić dva slobodna dana nakon trijumfa protiv Hajduka, iako su istina u ponedjeljak rano ujutro odmah nakon povratka iz Splita odradili regeneracijski trening, a pripreme za Istru 1961 počinju u srijedu. Zdravstveno stanje zasad je solidno. Za idući prvenstveni ogled u kadru sigurno neće biti Enisa Cokaja zbog žutih kartona, a pod znakom pitanja zasad je kapetan Vedran Jugović, inače junak posljednjeg osječkog trijumfa protiv momčadi iz Pule, kojoj je jesenas presudio s hat-trickom nakon što je u igru ušao s klupe. Najiskusniji u redovima Bijelo-plavih požalio se, naime, nakon utakmice s Hajdukom na probleme s listom.

Bez novog problema

Novih osječkih problema s vratarima, srećom, neće biti. Ozlijeđeni su Malenica i Barešić, a Franko Kolić se iz Splita vratio s tri šava na usni. Odmah po završetku utakmice zašila ga je Hajdukova liječnička služba i on će svakako zauzeti svoje mjesto između vratnica.

Ususret utakmici protiv Istre klub s Opus Arene nastavlja tradiciju druženja igrača i navijača. U četvrtak će sat vremena, od 18 do 19, u druženju s pristalicama Bijelo-plavih ispred klupskog fan shopa podno jugoistočne tribine provesti Petar Pušić i vratar Franko Kolić. Inače, u četvrtak počinje i prodaja ulaznica za utakmicu protiv Istre. Radno vrijeme blagajni bit će od četvrtka do subote i to od 10 do 18 sati. Također, ulaznice je moguće kupiti i online na ulaznice.hr.

Osijek 2023. godinu završio u plusu od 18 milijuna eura

Nogometni klub Osijek je 2023. godinu završio u plusu od gotovo 18 milijuna eura, odnosno, točno 17.651.309 eura. Za usporedbu, poslovanje kluba godinu ranije zaključeno je s minusom nešto većim od milijun eura.

Prema financijskom izvješću za 2023. najveća razlika je u transferima. Za razliku od minusa od 1,7 milijuna eura u 2022., prošle godine ta je stavka bila u plusu od 14,7 milijuna eura. K tome, klub ima još 4,4 milijuna eura potraživanja na ime transfera igrača.

Istovremeno, srezani su troškovi plaća. Za primanja stručnog stožera u 2022. je izdvojeno 1,7 milijuna eura u 2022., a lani milijun eura manje, također troškovi za plaće igrača manji su također za nešto više od milijun eura, s 9,3 milijuna eura koliko su bili pretprošle godine na 8,2 milijuna eura koliko su iznosili lani.

Godišnje financijsko izvješće otkriva dosta zanimljivih detalja. Primjerice, nagli skok prihoda od ulaznica. Naime, iako Bijelo-plavi tek pola sezone igraju u Opus Areni, zarada na ulaznicama se povećala za čak 700 posto. U 2022. je, naime, zarada na blagajnama stadiona bila svega 176.000 eura, a lani je iznosila 1,2 milijuna eura. Također otkriveno je i kako na ime sponzorstva za ime stadiona Opus Global godišnje izdvaja 1,4 milijuna eura. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:27