Kristian Fućak i Mihael Žaper

 TOMISLAV KRISTO Cropix
APSURDI HNL-A

Vlastiti igrač na posudbi im zabio dva gola u 10 minuta, koliko i cijela momčad u zadnjih devet utakmica!

Dva igrača kojih se Osijek olako riješio napadački su ‘eksplodirala‘ u drugim klubovima
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. travanj 2023. 07:30

Morao je to biti Kristian Fućak i nitko drugi. Da se sve greške u kadroviranju vrate kao bumerang i dođu na naplatu. Igrač na kojeg u Osijeku nisu računali u toj mjeri da čak posljednjih 11 prvenstvenih utakmica u prvom dijelu sezone nije odigrao niti minute, a često ga pritom uopće i nije bilo u zapisniku, gurnuo je Bijelo-plave u još dublji ponor nego što su bili prije utakmice u Gorici. U deset minuta zabio je Fućak dva gola. Toliko su nogometaši Osijeka zabili ukupno u posljednjih devet utakmica, odnosno u zadnjih 810 minuta prvenstvenog nogometa!?

Od dana kada je došao među bijelo-plave do dana kada je ove zime poslan na posudbu u Goricu, Fućak je u Osijeku kod sada dva već bivša trenera u Gradskom vrtu očito korišten na pogrešan način, kao lijevo krilo. Odnosno na način na koji se nije izvuklo najbolje od njega. Epilog - prazne ofenzivne kolone u 18 nastupa za Bijelo-plave i frustracija. Sve se po nogometaša koji je do prije godinu dana dominirao drugoligaškim terenima promijenilo promjenom sredine i promjenom pozicije.

image

Kristian Fućak

VLADO KOS Cropix

Željko Sopić vratio ga je u vrh napada gdje su ga igre i preporučile Osijeku, a Fućak je u posljednjih mjesec dana, odnosno u posljednjih šest utakmica, supotpisao točno polovinu pogodaka svoje momčadi - zabio je četiri od deset golova Gorice te za još jednog asistirao.

A dok se Osijek muči s realizacijom i nikako ne uspjeva pronaći put do protivničke mreže, Fućak istovremeno nije i jedini igrač koji je pod ugovorom s Bijelo-plavima, a da zabija drugdje. Mirlind Daku ove je sezone već na 17 golova, od čega 14 prvenstvenih u slovenskoj Prvoj ligi. Kosovski napadač svoju je posljednju utakmicu za Bijelo-plave odigrao još u jesen 2021. nakon čega je poslan na posudbu u Muru koja mu je ovog ljeta produljena.

Osijek je imao dva roka da ga vrati u svoje redove - do kraja ljetnog prijelaznog roka kada se to nije učinilo zbog silne gužve koja je tada vladala u napadu ili do konca 2022. kada se to nije učinilo zbog FIFA-ine "rampe" i zabrane registracije novih igrača. A dok je još boravio među bijelo-plavima bio je osuđen na mrvice, od 12 prvenstvenih utakmica koje je odigrao tijekom svoje jedine polusezone u Osijeku u njih čak 11 ušao je s klupe i pritom zabio tri gola. Hoće li se Daku vratiti na ljeto u Osijek teško je reći. U ugovoru, naime, ima klauzulu, doduše višemilijunsku, koja bi automatski aktivirala transfer.

Za kosovskog napadača zagrizli su iz MLS lige, zimus je odbijeno nekoliko konkretnih ponuda za njega, a interes je stizao i iz Njemačke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 03:05